Als je een golf trolley koopt, zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten voor een goede aankoop. Zo zijn er verschillende golf trolley modellen waaruit je kunt kiezen. Daarnaast zijn er diverse accessoires die ook van belang zijn als het gaat om een indruk van het totale budget. Wil je golf trolleys vergelijken? Lees hier dan over de aandachtspunten.

Wel of geen tas

Gelukkig hebben de huidige golf trolleys altijd wel de optie om de golftas op de trolley te plaatsen. Daarvoor zijn er diverse kliksystemen. Dus in tegenstelling tot het verleden, hoef je hier eigenlijk niet meer op te letten.

Welke golftrolley past bij mij?

Er zijn verschillende soorten golftrolleys. Zo heb je de volgende opties:

De verschillende golf trolleys hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Hieronder staan de diverse soorten beschreven.

Trolley met twee wielen

De trolley met twee wielen is zeer compact en dat heeft de bijbehorende voor- en nadelen. Zo is het een vaak een goedkope compacte trolley. Het is meestal een minimalistische trolley zonder een bekerhouder of een opbergbakje. Je kunt er wel goed je golftas op kwijt. Veelal kun je wel de scorekaart kwijt op de daarvoor bedoelde houder.

Het is wel te makkelijk om de trolley met twee wielen meteen als simpel neer te zetten. Zo zijn er ook zeer luxe versies met accessoires zoals een puntenslijper voor het met de potlood invullen van de score. Bovendien, wat dacht je van de optie die enkele luxe versies hebben: selfies maken om bijvoorbeeld je swing te verbeteren?

Golftrolley met drie wielen

Veel golfers hebben een golftrolley met drie wielen. Dat is niet voor niets. Het biedt namelijk meestal net wat meer dan de trolley met twee wielen. Een trolley met drie wielen is bovendien makkelijk verrijdbaar en ook eenvoudig draaibaar door het zwenkwiel. Luxe zonder helemaal de hoofdprijs te betalen.

Vier wielen trolley

Een trolley met vier wielen is wat minder in zwang. Dat is niet omdat de trolley niet fijn zou zijn. Het is voor golfers niet meteen de meest coole trolley. Sommige noemen het gekscherend een kinderwagen. Dat is jammer, want de vier wielen trolley heeft net zo goed zijn eigen voordelen. Bij trolleys met vier wielen zie je bijvoorbeeld vaak de optie voor de aanschaf van een parapluhouder. Kortom? Een vier wielen trolley is vooral vaak erg praktisch en compleet.

Elektrische golftrolley

Met een elektrische golftrolley is overbelasting verleden tijd. Heb je snel last van je rug en schouders? Dan is een elektrische golftrolley zeker handig. Hiermee kun je dus al je energie puur op het golfen richten.