Gemakkelijk gas online vergelijken zonder gedoe?

In een paar klikken alle aanbieders vergelijken
Ik wil vergelijkenMeer informatie

Gemakkelijk alle grote aanbieders vergelijken

Het ideale startpunt voor online vergelijkingen

Lees reviews over alle online aanbieders

Alles op 1 centrale website bij elkaar

Begin hier met vergelijken van uw gas

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken is heel eenvoudig

Iedereen maakt het wel eens mee, je laat iets vallen of maakt iets kapot van een hoge waarde. Niet fijn voor jezelf en de gene waarvan je iets kapot hebt gemaakt, gelukkig zijn er voor dit soort ongelukkige momenten de aansprakelijkheidsverzekering. Bij ons is het erg makkelijk om voor u de beste en voordeligste premie te vinden.

De maandpremie en haar factoren

De maandelijkse wordt vastgesteld aan de hand van uw woonplaats en leeftijd, dit zijn immers factoren die het risico verhogen. Maakt u zich geen zorgen, een aansprakelijkheidsverzekering kost vaak maar een paar euro per maand en zal u bij ongelukkige momenten goed van dienst zijn. 

Verplicht of niet?

Overigens is het in Nederland niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, in tegenstelling tot de zorgverzekering. Wij raden iedereen aan om eens goed na te denken over deze verzekering, welke sport beoefent u bijvoorbeeld?

Bij een sport met een hoog risico is het wellicht verstandig om er een af te sluiten. Veel van de pakketten deken in principe hetzelfde, maar prijzen verschillen sterk, vergelijk hierom goed.

Top 5 gas aanbiedingen

Gas aanbieder reviews

Gas informatie

Wat houdt aardgas in?

Aardgas wordt gezien als een fossiele brandstof. Een fossiele brandstof is een brandstof die is ontstaan uit de resten van planten en dieren. Er bestaan nog een aantal andere fossiele brandstoffen zoals aardgas bijvoorbeeld: aardolie en steenkool. Wanneer deze resten van planten en dieren uit elkaar vallen komen er gassen vrij zoals methaan.

Hoe komen ze dan aan aardgas?

Dit aardgas zit diep in de grond, het gas ontstaat wanneer de druk en temperatuur op een bepaald punt zijn. Vanuit daar stijgt het gas op, dit botst tegen het gesteente en blijft daar hangen. Vervolgens moeten de aardgasmaatschappijen een groot gat boren in het gesteente. Wanneer dit is gebeurd en er een leiding is aangelegd stroomt het aardgas uit zichzelf de leiding in.

Waar komt dit aardgas dan vandaan?

In de Nederlandse bodem bevindt zich ook aardgas. Dit is namelijk ontstaan uit de laag genaamd: ‘Westfalien’. De Westfalien is een laag die ongeveer 300 miljoen jaar oud is. Ons aardgas komt voornamelijk uit de regio van Slochteren

Wat is de samenstelling van het aardgas?

Op elke plaats is de samenstelling van het aardgas verschillend. Daarnaast komt er erg veel vuil uit de grond mee naar boven bij de winning van het aardgas. Om deze reden gebruiken aardgasmaatschappijen veel technieken om dit aardgas netjes schoon te maken.

Om de samenstelling van het gas altijd gelijk te laten zijn, mengen ze aardgas van verschillende aardgasvelden met elkaar. Dit wordt gedaan zodat jouw gasfornuis optimaal werkt zoals het hoort. Naast dit alles wordt er voor de veiligheid een geur toegevoegd aan het aardgas. Dit wordt ook wel herkend als de welbekende gaslucht.

Hoe werkt het transport van aardgas?

Het transport van aardgas in Nederland wordt verzorgd door N.V. Nederlandse Gasunie. Toen er in 1959 in Groningen bij Slochteren aardgas werd ontdekt, werd er in 1963 gereageerd met de oprichting van de Nederlandse Gasunie. Vanaf 2005 is de Nederlandse Gasunie onderdeel van de Staat der Nederlanden.

Autoriteit Consument & Markt

Hierdoor heeft het bedrijf een monopolie positie bereikt. Dit moet natuurlijk in de gaten gehouden worden in verband met misbruik van deze positie. De controle van dit alles wordt uitgevoerd door de ‘Autoriteit Consument & Markt’ (afgekort: ACM). De Nederlandse Gasunie moet bijvoorbeeld altijd kunnen uitleggen waarom bepaalde investeringen nodig zijn. Pas wanneer de ACM dit goedkeurt, mag de Nederlandse Gasunie een investering doen.

 

Maken wij veel gebruik van aardgas?

Waarschijnlijk heb je het al gemerkt, ongeveer 60% van de kosten bestaat uit kosten voor jouw aardgas. Dit laat wel zien hoeveel aardgas we gebruiken. Neem bijvoorbeeld de stroom die voor het grootste deel wordt opgewekt door de verbranding van aardgas. Dat wij zoveel gebruik maken van aardgas komt doordat Nederland een van de grote jongens in qua productie van aardgas.

Toen er in 1959 een gasbel werd gevonden in de buurt van Slochteren, besloot de overheid om alle Nederlandse huishoudens aan te sluiten op aardgas. Dit was over het algemeen een vrij positieve verandering. Er zat alleen één nadeel aan namelijk: Veel gasfornuizen en geisers in Nederland moesten worden aangepast door het verschil in calorische waarde en druk van het gas.

 

Alle voordelen van aardgas op een rijtje

Het gebruik van aardgas heeft erg veel voordelen. Hieronder een rijtje met een paar voordelen:

  • Transport van aardgas gebeurt via pijpleidingen. Dit zorgt ervoor dat het erg gemakkelijk te transporteren is naar jouw huis.

 

  • Er zit nog voor zeker 50 jaar aardgas in de grond. Wat ervoor zorgt dat Nederland nog vele jaren inkomenssteun kan vergaren aan de export van aardgas.

 

  • Aardgas heeft een schone verbranding. Dit komt doordat waterdamp (H2O) en kooldioxide (CO2) de enige verbrandingsproducten zijn die aanwezig zijn in aardgas. Kooldioxide is natuurlijk ook niet goed voor het milieu, maar in vergelijking met bijvoorbeeld steenkool is aardgas toch zeker een heel stuk milieuvriendelijker.

 

  • Aardgas kan gebruikt worden als brandstof, maar heeft ook meerdere doeleinden zoals het zijn van een grondstof in de chemische industrie.

 

Alle nadelen van aardgas op een rijtje

Aardgas heeft jammer genoeg ook nadelen. Hieronder een rijtje met nadelen

  • Wanneer je aardgas verbrand, komt daar CO2 bij vrij. Dit is wanneer we naar de klimaatverandering kijken niet erg handig.

 

  • Aardgas is een fossiele brandstof. Dit houdt in dat ooit de voorraden op raken, hoogstwaarschijnlijk is deze voorraad voor het einde van deze eeuw op.

 

  • Er ontstaan ondergrondse verschuivingen en verzakking van de bodem wanneer er aardgas wordt gewonnen. Deze symptomen zorgen ervoor dat er op de oppervlakte aardschokken ontstaan. Dit zorgt er dan uiteindelijk voor dat er schade aan gebouwen ontstaat.

 

Navigatie

Home

Internet - TV - Bellen

Verzekeringen

Auto

Reizen

Telefonie

Handige links

Blog artikel 1

Blog artikel 2

Blog artikel 3

Blog artikel 4

Blog artikel 5

Top 5 aanbieders

Blog artikel 1

Blog artikel 2

Blog artikel 3

Blog artikel 4

Blog artikel 5