FPV drone kopen? Begin direct met vergelijken zonder gedoe

Beste FPV drone vinden en makkelijk tientallen euro’s besparen? Je bent op de goede plek. Je kunt hier onafhankelijk alle aanbieders van FPV drones vergelijken op de belangrijkste factoren. Eerst meer weten over alle diverse FPV drones voordat je er eentje gaat kopen? Lees dan onze handige gids en kom alles te weten.

We krijgen steeds vaker de vraag: ‘Wat is een FPV drone nou eigenlijk?’ Een FPV drone is een apparaat waarmee je beelden kan maken vanuit de lucht. FPV staat voor ‘first person view’ wat inhoudt dat het net lijkt alsof jezelf in het apparaat zit wanneer je deze aan het besturen bent. Deze FPV drones kan je meestal besturen vanaf een videotransmitter die draadloos in contact staat met het apparaat.

Het lijkt allemaal al heel spectaculair als je het zo hoort maar er is nog meer. Veel van deze FPV drones zijn vandaag de dag voorzien van allerlei handige functies. Zo is het ook mogelijk om de apparaten vanaf je smartphone te besturen. Ook kan je deze bijvoorbeeld zelf terug laten vliegen met een zogeheten return functie.

Kortom ga altijd goed na wat jij nodig hebt en maak zo de keuze voor het model die bij jou persoonlijke behoefte past. Mocht je op zoek zijn naar een FPV drone, maar twijfel je nog? Dan gaan we jou een handje helpen. Hieronder hebben wij een top 5 gemaakt van een aantal goede FPV drones die er op dit moment te vinden zijn.

1. Eachine E58

De Eachine E58 is een apparaat dat je op kan vouwen en dus ook makkelijk mee kan nemen. De camera van dit model heeft een resolutie van 720P die mooie beelden vastlegt. Neem het E58 mee naar een mooi berggebied en neem prachtige beelden op van de natuur. Daarnaast bestuur je de Eachine E58 vanaf je smartphone door deze te koppelen aan de meegeleverde zender.

Downloadt de gratis applicatie voor Android en Apple om vervolgens het apparaat vanaf je telefoon te besturen. De beelden van dit model worden trillingsloos en scherp opgenomen dankzij de altitude hold techniek die verwerkt zit in het apparaat.

Vanuit de doos kan je het model gelijk gebruiken voor zowel indoor- als outdoor vluchten. Bovendien heeft het een reikwijdte van tussen de 80 en 100 meter en met de return knop kan je de dit type automatisch terug laten vliegen.

Voor- en nadelen E58

Naast de Eachine E58 ontvang je ook nog een aantal standaard meegeleverde items. Je ontvangt als eerst de handleiding van het apparaat om je de besturing uit te leggen met daarbij de afstandsbediening.

Ook wordt de 3.7V 500 mAh batterij voor het apparaat zelf meegeleverd. Daarnaast ontvang je ook nog de oplaadkabel om deze FPV drone op te laden. Het is ook handig om te weten dat de Eachine E58 maar 360 gram weegt waardoor het makkelijk is om deze mee te nemen. Verder kan je het apparaat ook inklappen waardoor de afmetingen nog maar 12,5 x 7,5 x 5 cm zijn.

Beelden zijn scherp en trillingsvrij door de altitude hold techniek.
Dit model kan met return knop automatisch terug vliegen naar jou locatie.
Bedienen op afstand met je smartphone door deze via wifi te koppelen.
× De batterijduur van het apparaat bedraagt maar 7 tot 9 minuten.

2. Eachine E520S

Met de Eachine E520S maak jij geweldige beelden vanuit de lucht in haarscherpe 4K HD resolutie. Dit nieuwe model is voorzien van allerlei handige functies om nog mooiere video’s op te kunnen nemen. Zo is het mogelijk om het apparaat een rondje te laten vliegen met de surround mode functie.

Bovendien kan je met de waypoint functie dit model zelfs een route laten vliegen zonder dat je deze handmatig hoeft te besturen. Verder beschikt dit apparaat ook nog over de altitude hold techniek waardoor dit type recht blijft vliegen en trillingsvrije beelden opneemt.

De reikwijdte van dit type is maar liefst 200 tot 300 meter wat veel meer is dan het gemiddelde van dit soort apparaten. Ten slotte kan de Eachine E520S ruim drie kwartier aan een stuk vliegen dankzij de 3 accu’s met ieder een vliegtijd van ongeveer 16 minuten.

Voor- en nadelen E520S

Bij de Eachine E520S worden ook nog een aantal spullen meegeleverd. Zo ontvang je een afstandbediening waarmee je het apparaat kan besturen. Daarnaast worden er ook 3 accu’s meegeleverd, ieder met een accuduur van 16 minuten.

Hierdoor kan je ruim drie kwartier achter elkaar blijven vliegen en opnemen. Natuurlijk ontvang je ook een handleiding voor het apparaat. De 4 propellerbeschermers worden ook standaard meegeleverd inclusief twee reserve propellers

Het apparaat heeft een vliegtijd van 45 minuten dankzij de 3 accu’s.
Stel een waypoint in op de kaart en de het apparaat zal de route vliegen.
Makkelijk mee te nemen door het lage gewicht en de kleine afmetingen.
×  Accu’s moeten wel handmatig verwisseld worden.

3. S163

Met de S163 FPV Drone kan je beelden in 720P resolutie opnemen. Bestuur het apparaat met de meegeleverde zender of koppel je smartphone er aan. Je smartphone kan je koppelen door de gratis app te downloaden voor Android en IOS.

Dankzij de altitude hold techniek blijft dit model stil hangen in de lucht en worden er scherpe en trillingsvrije beelden opgenomen. Verder is dit type geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik en kan jij overal mooie shots maken.

Ook zit er een terugkeerfunctie op dit apparaat waardoor deze automatisch terug komt gevlogen naar de locatie waar hij is opgestegen. Bovendien heb je een reikwijdte van ongeveer 100 meter en heeft de batterij een levensduur van 13 minuten. Hierdoor wordt het wel lastig om in een keer veel filmmateriaal op te nemen maar kom je zeker al een heel eind.

Voor- en nadelen S163

Bij de S163 Drone worden ook altijd een aantal spullen standaard meegeleverd. Je ontvangt altijd de handleiding van het apparaat om je de besturing uit te leggen. Daarnaast worden er nog 4 propellerbeschermers inclusief 2 reserve propellers meegeleverd. De schroevendraaier die je nodig hebt voor de propellers wordt ook altijd standaard meegeleverd.

Verder ontvang je nog de 3.7V 1000 mAh li-po batterij die bij dit type hoort inclusief de oplader. Als laatst wordt de bedieningszender ook nog meegeleverd waarmee je het apparaat kan besturen. Dit type kan je overigens inklappen waardoor de afmetingen nog maar 12,5 x 7,5 x 5 cm zijn. Ook weegt dit model maar 514 gram, waardoor het heel makkelijk is om het apparaat mee te nemen.

Door laag gewicht en de kleine afmetingen is FPV drone te transporteren.
Dankzij de altitude hold techiek filmt het apparaat trillingsloze beelden op.
Mogelijk om dit type te besturen vanaf je smartphone.
×  De batterij heeft een levensduur van ongeveer 13 minuten.

4. Syma X8 Pro

De Syma X8 Pro beschikt over een aantal handige functies waaronder een GPS tracker. Hiermee weet je precies waar het apparaat is en hoe hij terug kan keren naar het startpunt. Dit kan je doen met de terugkeerfunctie waardoor de Syma X8 Pro weer automatisch terug vliegt naar waar die is op gestegen. Bovendien is dit model ready-to-fly wat inhoudt dat je dhet apparaat direct vanuit de doos al kan gebruiken.

Ook kan het apparaat dankzij de hover mode in de lucht blijven zweven waardoor jij je kan richten op het maken van mooie beelden. Handig om te weten dat de camera ook nog eens 90 graden kan draaien waardoor je nog meer beelden vanaf een positie op kan nemen. Je kan het apparaat niet alleen vanaf de meegeleverde zender besturen maar ook vanaf je smartphone.

Dit kan je doen door de gratis app voor Apple en Android te downloaden en vervolgens kan jij het live beeld zien op je telefoon. Daarnaast kan je jou smartphone overigens plaatsen op de afstandbediening in de houder waardoor je besturing en beeld in een bij elkaar brengt.

Voor- en nadelen X8 Pro

Naast de ontvang je ook nog een aantal spullen die standaard worden meegeleverd. Ten eerste ontvang je de handleiding van het apparaat. Verder ontvang je de propellerbeschermers maar ook nog eens 4 reserve propellers. In totaal ontvang je 3 accu’s waarvan er 2 extra worden meegeleverd, hierdoor kan je langer aan een stuk door materiaal opnemen.

Bovendien wordt er ook een kaartlezer meegeleverd waarmee je jou beelden eenvoudig overzet naar een pc of laptop. Als laatst ontvang je de afstandsbediening om het apparaat mee te bedienen. De Syma X8 Pro is wel lastig mee te nemen doordat de afmetingen 50 x 50 x 19 cm zijn. Verder bedraagt het gewicht van dit apparaat iets meer dan 2 kg.

Concentreer je op het maken van mooie beelden dankzij de hover mode.
Camera kan 90 graden draaien waardoor je meer en beter kunt filmen.
Dit type is ready-to-fly vanuit de doos.
×  Lastig om mee te nemen dankzij de grote afmetingen en het gewicht

5. MJX B4W

Met de MJX B4W maak je professionele drone shots ook al heb je weinig ervaring. Dankzij de ingebouwde 2K camera zijn de beelden haarscherp en zijn de kleuren ervan ook nog eens natuurgetrouw. Deze camera heeft ook nog de functie om te draaien waardoor het apparaat vanuit stilstand ook panoramische beelden op kan nemen.

Dit type is ook nog in staat om binnen een gebied van 100 tot 1600 meter film op te nemen en heeft 2 accu’s met beide een levensduur van 20 minuten. Hierdoor kan jij bijna drie kwartier aan een stuk door beeldmateriaal opnemen. Veder beschikt dit model nog over veel handige functies zoals bijvoorbeeld de follow me functie.

Deze zorgt ervoor dat het apparaat je op de voet volgt. Dit kan doordat er een GPS in dit type zit en weet waar het zich bevindt. Ook kan je het apparaat met de surround mode in een cirkel laten vliegen om unieke beelden op te nemen.

Voor- en nadelen B4W

Ook bij de MJX B4W worden altijd een aantal standaard items meegeleverd. Zo ontvang je de handleiding van het apparaat die je de besturing ervan uitlegt. Ook ontvang je de accu voor dit model inclusief oplaadstation. Dit oplaadstation heeft een capaciteit van 2 accu’s maar er wordt maar een accu meegeleverd.

Bovendien ontvang je ook de USB oplaadkabel voor het oplaadstation. Als laatst worden er ook nog 4 reserve propellers inclusief de schroevendraaier voor de montage meegeleverd. De afmetingen van dit type zijn 45,2 x 41,5 x 7 cm waardoor het lastig wordt om het apparaat te vervoeren. Het gewicht is daarentegen wel maar 1,5 kg wat niet heel erg zwaar is.

Veel handige functies waardoor je nog betere beelden kan maken.
2K camera waardoor de beelden extra scherp en gedetailleerd zijn.
Reikwijdte van maximaal 1600 meter.
×  Lastig te vervoeren dankzij de afmetingen van 45,2 x 41,5 x 7 cm.

Meest gestelde vragen over de FPV drone

Is er regelmatig een FPV drone aanbieding?

We krijgen nog regelmatig de vraag of er vaak een FPV drone aanbieding beschikbaar is. Daar kunnen we snel antwoord op geven. Er is elke dag wel een aanbieding FPV drone te vinden op het internet, bij ons ben je aan het juiste adres om altijd op de hoogte te zijn van deze prijsknallers. Bekijk regelmatig onze pagina om de meest interessante aanbiedingen FPV drones te vinden.

Wij maken het direct makkelijk voor je, we hebben de 5 beste FPV urban drones geselecteerd zodat je direct een overzicht hebt van de modellen die veel aangeschaft worden. Als er een aanbiedingen FPV drone beschikbaar is zetten we die direct in onze FPV race drone review zodat je meteen een kijkje kan nemen bij de aanbieder die deze actie beschikbaar heeft gesteld.

Klik direct op een button om de top 5 FVP racing drone aanbiedingen te zien zodat je kunt beginnen met FPV drone vergelijken zonder gedoe. Wil je eerst meer weten? Lees dan onze mega gids om al je andere vragen beantwoord te krijgen.

Wat is de beste FPV drone van dit moment?

We krijgen nog regelmatig de vraag welke FPV drone is het beste? Dat antwoord is redelijk persoonlijk omdat iedereen andere wensen en behoeften heeft. Op dit moment kun je in de top 5 kijken en direct bepalen welke FPV drone is de beste.

Als je op zoek bent naar de beste FPV drone dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het is heel makkelijk om de beste koop FPV drone direct te vinden in onze top 5 FPV urban drone. Op die manier wordt het heel makkelijk om de FPV drone beste uit de test te vinden, daarnaast kun je ook nog allerlei informatie lezen over de FPV drones die momenteel populair zijn.

Klik direct op een button om de top 5 te zien zodat je kunt beginnen met de beste FPV drones vergelijken zonder gedoe. Wil je eerst meer weten? Lees dan onze mega gids om al je andere vragen beantwoord te krijgen.