Ezelsbruggetjes zijn een belangrijk onderdeel van het leerproces wanneer het gaat om het behalen van een auto theoriecertificaat. Ze maken het gemakkelijker om verkeersregels en verkeersborden te onthouden. Voorrangsregels zijn bijvoorbeeld een belangrijke regel die men in acht moet nemen als men de weg op gaat. In dit artikel gaan we dieper in op ezelsbruggetjes voor voorrangsregels en wat voor ezelsbruggetjes er zijn voor andere regels in het verkeer. 

Niet moeilijk te onthouden

Ezelsbruggetjes voor voorrangsregels zijn een manier om deze belangrijke regel te onthouden. Voor sommigen is het heel simpel om de regels te onthouden, maar anderen kunnen hier hulp bij gebruiken. Het motto ‘Als twee gelijken, ga dan rechtsaf’ is een bekende ezelbrug die veel mensen gebruiken om de voorrangsregel te onthouden. Het is een korte herinnering aan het feit dat als je twee wegen tegenkomt die een gelijke richting hebben en geen voorrangssituatie hebben, dan heb je recht om rechtsaf te slaan. 

Gelden ook voor andere verkeersregels

Naast deze ezelsbruggetjes, zijn er ook andere ezelsbruggetjes die mensen gebruiken om deze regel te onthouden. Een ander ezelsbruggetje dat veel wordt gebruikt is ‘Links, rechts, af, stil’. Dit is een korte herinnering aan de regel dat als je links afslaat, je rechts heeft voorrang, als je rechts afslaat, heb je voorrang en als je naar voren gaat, heb je geen voorrang. Daarnaast kan een ezelsbruggetje ook helpen om verkeersborden te onthouden. Verkeersborden geven informatie over de verkeersregels op een bepaalde locatie. 

Er zijn verschillende ezelsbruggetjes die mensen gebruiken om bepaalde verkeersborden te herkennen en te begrijpen. Een bekend ezelsbruggetje dat veel wordt gebruikt is ‘STOP betekent stilstaan’. Dit is een herinnering aan het feit dat het bord met de naam ‘STOP’ betekent dat je moet stoppen met rijden en stilstaan. Hoewel deze ezelsbruggetjes handig zijn voor voorrangsregels en verkeersborden, zijn er ook andere ezelsbruggetjes die kunnen worden gebruikt voor andere verkeersregels. 
Een andere regel die vaak wordt gebruikt is de regel dat je moet uitwijken als er een dier de weg oversteekt. hiervoor wordt vaak het ezelsbruggetje ‘Maak plaats voor een egel’ gebruikt. Dit herinnert mensen eraan dat ze moeten uitwijken als ze een dier op de weg zien. In het algemeen is het gebruik van ezelsbruggetjes een handige manier om verkeersregels en verkeersborden te onthouden. Door gebruik te maken van ezelsbruggetjes kunnen mensen zich beter voorbereiden op het verkeer en zich beter aan de regels houden. Door deze ezelsbruggetjes te gebruiken kunnen mensen gemakkelijker en sneller de verkeersregels onthouden.

Bekijk ook Vergelijk rijscholen met elkaar: waar let je op?