Vergelijk gratis

Gemakkelijk energie vergelijken zonder gedoe?

Alles op 1 centrale website bij elkaar

 

Gemakkelijk alle grote aanbieders vergelijken

 

Het ideale startpunt voor online vergelijkingen

 

Welke verzekeringen wil jij vandaag vergelijken?

Vandaag even goed besparen op al je energie? Druk op één van de knoppen hieronder om erachter te komen op energie aanbieder jij kan besparen!

Energie vergelijken is heel eenvoudig

Bij Vergelijk Gratis vinden wij het belangrijk dat onze gebruikers alle energie aanbieders vergelijken, op deze manier profiteren zij altijd van de voordeligste en best passende deals. Energie vergelijken is dan ook erg eenvoudig met behulp van onze gespecialiseerde en onafhankelijke energie vergelijker.

Hierboven hebt u de mogelijkheid om te kiezen uit 3 verschillende soorten energie. Na een simpele druk op de knop komt u terecht bij de energievergelijker in combinatie met tal van belangrijke informatie. U kunt ook meteen hierboven alle energie aanbieders vergelijken! Over het algemeen zijn onze gebruikers binnen 3 minuten klaar met het besparen van tientallen euro’s! 

Energie vergelijken is heel eenvoudig

Bij Vergelijk Gratis vinden wij het belangrijk dat onze gebruikers alle energie aanbieders vergelijken, op deze manier profiteren zij altijd van de voordeligste en best passende deals. Energie vergelijken is dan ook erg eenvoudig met behulp van onze gespecialiseerde en onafhankelijke energie vergelijker.

Hierboven hebt u de mogelijkheid om te kiezen uit 3 verschillende soorten energie. Na een simpele druk op de knop komt u terecht bij de energievergelijker in combinatie met tal van belangrijke informatie. U kunt ook meteen hierboven alle energie aanbieders vergelijken! Over het algemeen zijn onze gebruikers binnen 3 minuten klaar met het besparen van tientallen euro’s! 

Goedkope energie

Onze energievergelijker maakt het vinden van de goedkoopste energieleveranciereen fluitje van een cent. Het enige wat je hoeft in te vullen is je postcode, huisnummer en energieverbruik. Houd altijd in je achterhoofd dat energie altijd dezelfde kwaliteit heeft, het is dus niet zo dat aanbieder A een betere kwaliteit levert dan aanbieder B. Het grootste verschil onder de energieleveranciers zit het hem vooral in de herkomst van de energie. 

Je kunt op deze manier rekenen

Je kunt ook rekenen met het geschatte energieverbruik, mocht je je exacte stroom- en gasverbruik niet bij de hand hebben. 

Direct de beste prijs

Je ziet direct een overzicht van de goedkoopste contracten, gesorteerd op prijs. Ook de details van ieder goedkoop energiecontract zijn makkelijk te raadplegen, zodat je snel kunt zien welke tarieven in jouw regio gelden.

Duurzame energie, wat is het precies?

Duurzame energie wordt in Nederland steeds populairder, maar wat is het eigenlijk precies? Duurzame energie, ook wel groene energie genoemd, belast het milieu niet. Als we kijken naar de verhouding in Nederland zien we dat 12% van de energie duurzaam is opgewekt. Volgens het akkoord van de overheid moet dit percentage de komende jaren flink stijgen.

Zoals je aan het percentage ziet wordt er vandaag de dag nog steeds veel opgewekt door middel van fossiele grondstoffen. Men wil niet graag bijdragen aan de globale voetafdruk en kiezen massaal voor groene energie.

Groene energie opwekken, hoe dan?

Het is op tal van manier mogelijk op duurzame energie op te wekken in Nederland, we zullen de meest gebruikte bronnen met je bespreken. Zo weet u precies waar u aan toe bent wanneer een energie aanbieder een betreffende energie bron aanbiedt. Ondanks de klimaatdoelen kiezen vandaag de dag nog steeds veel mensen voor een combinatie van gas & stroom.

Zonnepanelen

Het grootste aandeel van duurzame energie wordt in Nederland opgewekt door zonnepanelen, het is door de consument zelf ook het meest gekozen middel om energie op te wekken. Zonnepanelen zijn vandaag de dag zowat gestandaardiseerd op ieder nieuwbouwhuis. 

De panelen zetten licht om in elektriciteit waardoor flink wat euro’s worden bespaart en jij meehelpt aan het verbeteren van onze wereld. Wil je helemaal zuinig zijn? Installeer een zonneboiler met subsidie en gebruik deze in combinatie met de panelen voor warm water of/en verwarming.

Windenergie

Veel energieleveranciers bieden haar klanten windenergie, om wind om te kunnen zetten in stroom zijn er windturbines nodig. Je kent ze wel, grote palen met wieken die een generator aandrijft. De generator zorgt voor een omzetting naar groene energie. 

De consument zelf kiest minder vaak voor deze oplossing om energie op te wekken. Een windturbine in je achtertuin is niet helemaal ideaal, om deze rede kun je je vaak aansluiten bij een aanbieder als Vandebron. Zij bieden een platform waardoor je direct bij een lokale opwekker windenergie af kunt nemen!

Biomassa

Biomassa bestaat uit hout, GFT afval en graan. Doordat de bio energie wordt verbrand, vergist of vergast ontstaat er gas dat wordt ingezet voor de productie van groene gas. 60% van de duurzame energie in Nederland wordt geproduceerd met bio massa

Waterkracht

We hebben enorm veel water op de wereld, 2/3 bestaat uit deze veelzijdige grondstof. Zo kun je er ook duurzame energie mee opwekken.

  • Door middel van waterturbines wordt de waterkracht die ontstaat door hoogteverschillen in het landschap omgezet in duurzame energie.
  • Nederland heeft niet veel hoog gebergte, hierdoor wordt er niet veel gebruik gemaakt van deze vorm van duurzame energie opwekking. In Nederland maken we wel gebruik van waterkrachtcentrales.

Energie tarieven

Wij gaan ervan uit dat u op zoek bent naar de goedkoopste en beste energietarieven, maar hoe zitten deze energietarieven dan precies in elkaar? Na het vergelijken zul je de goedkoopste tarieven tevoorschijn zien komen, toch willen we je even uitleggen hoe het in zijn werk gaat. Het is bijvoorbeeld belangrijk om in je achterhoofd te houden dat iedere energieaanbieder dezelfde kwaliteit levert, energie is immers energie!

Het energietarief dat je betaald wordt gebruikt voor de levering van energie, we spreken ook wel over leveringskosten. Deze prijzen zijn altijd variabel en worden met de volgende eenheden berekend, voor gas m3 en stroom kWh.

Hierboven op komt een zogenaamde energiebelasting en BTW, deze twee zaken zijn de grootste factoren die de prijs van de energietarieven bepaalt. 

Verschillende soorten energietarieven

Je hebt als consument keuze tussen twee verschillende soorten energietarieven, namelijk het vaste en variabele tarief. Sluit je een variabel tarief af? Je zult twee keer per jaar van tarief wijzigen. Dit kan goedkoper zijn maar in de praktijk kom je vaak bedrogen uit, prijzen van energie fluctueren namelijk erg sterk. 

Om dit probleem te verhelpen kun je vaste tarieven kiezen, je zet de energieprijs voor een bepaald aantal jaren vast. In de meeste gevallen in het goedkoper om voor vaste energie tarieven te gaan.

Veel Gestelde Vragen over energie

Hieronder vindt u de meeste gestelde vragen over energie, wij hopen dat we hiermee antwoord kunnen geven op eventuele vragen!

Mijn energiecontract loopt af, wat nu?

Je energiecontract loopt af, wat nu? Wat er gebeurt met je aflopende contract hangt af van bij welke energieleverancier je bent aangesloten. In de meeste gevallen wordt je huidige contract omgezet in een variabel of modelcontract die maximaal voor 1 jaar geldig is.

We spreken hier over variabele tarieven die vaak hoger liggen dan je eerder afgesloten contract, het zijn de duurste contracten die leveranciers aanbieden. Ben dus op de hoogte van uw eigen verloop datum.

Wanneer kan ik overstappen van energieleverancier?

Wil je gratis overstappen naar een andere energieleverancier dan zul je moeten kijken naar je huidige contract. Heb je een variabel contract met een onbepaalde looptijd dan kun je ieder moment gratis overstappen, houd echter wel rekening met het opzegtermijn van 30 dagen.

Heb je een energiecontract met vaste tarieven dan zul je je einddatum moeten raadplegen. Wil je overstappen maar is de looptijd nog niet verstrekken dan gaat dit vaak gepaard met een zogenaamde overstapboete of opzegvergoeding. De hoogte van dit bedrag hangt af van de resterende looptijd.

  • < 1,5 jaar: € 50,-
  • 1,5 – 2 jaar: € 75,-
  • 2 – 2,5 jaar: € 100,-
  • > 2,5 jaar: € 125,-

Hoelang duurt het regelen van een overstap?

Wil je overstappen naar een andere energieaanbieder dan zul je gemiddeld vier tot zes weken aangesloten zijn bij je nieuwe aanbieder. Allereerst kun je gebruik maken van je 14 dagen bedenktijd, na deze 14 dagen wordt de overstap verwerkt. De vereiste tijd verschilt sterk bij alle aanbieders. Je kunt uitgaan van 2 tot 4 weken. Jijzelf hoeft niets te regelen, de oude aanbieder neemt deze overstap service volledig op zich en communiceert met de nieuwe netbeheerder en aanbieder. 

Wil je overstappen maar is je looptijd nog niet verstreken? Dan zul je in de meeste gevallen nog wat langer moeten wachten. Dit hangt sterk af van de exacte einddatum van uw huidige contract.

Waarom moet ik mijn energieverbruik schatten?

Iedere energieleverancier hanteert een andere energieprijs voor de levering van energie. Je energieverbruik speelt een dermate grote rol voor een goede en voordelige energie leverancier. Wijkt je geschatte verbruik te ver af dan bestaat er de kans dat u een voordeligere deal misloopt. Hoe beter de schatting, hoe beter passend uw nieuwe energiecontract.

Op de hoogte zijn van uw daadwerkelijke verbruik ontzorgt u van kopzorgen als we het hebben over jaarrekeningen. Niemand wil achteraf bijbetalen. Check je voormalige jaarrekeningen en maak een gedegen schatting van uw verbruik. Wellicht nog goed om even te vermelden is het feit dat we uw verbruik niet opslaan.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over energie, tarieven, aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over het afsluiten van het voordeligste energiecontract!

Alle informatie over groene stroom

Vergelijk gratisEigenlijk is het heel simpel, groene stroom is gewoon stroom, alleen er is iets anders. Groene stroom wordt op een duurzame en verantwoorde manier opgewekt. Dit duurzaam opwekken gebeurt op verschillende manieren zoals: waterkrachtcentrales,...

Komt onze groene stroom uit Nederland?

Vergelijk gratisEen vraag die door veel Nederlanders gesteld wordt is, komt de groene stroom allemaal uit Nederland? Nee dit is niet zo, minder dan de helft van de groene stroom komt daadwerkelijk uit Nederland, de rest wordt geïmporteerd uit andere landen.Een...

Tips om energie te besparen, als je op vakantie bent

Vergelijk gratisHet is weer lekker zomer en dat betekent zomervakantie! Elk jaar gaan er weer vele Nederlanders tijdens de zomervakantie de zon opzoeken. Eenmaal teruggekeerd van vakantie uitgerust en wel wil je natuurlijk geen rekening van de energiekosten terwijl je...

Wat te doen bij een stroomstoring?

Vergelijk gratisHet komt wel is voor dat er delen van Nederland zonder stroom komen te zitten. Treinen stoppen met rijden, trams werken niet meer en zelfs Schiphol is in rep en roer doordat er geen vliegtuigen kunnen landen. Laat maar weer eens zien hoeveel we...

Groene stroom opwekken zonder wind of zon, hoe dan?

Vergelijk gratisSteeds meer Nederlanders kiezen voor groene stroom bij een groene energieleverancier, je weet dat ze energie opwekken via wind- en zonne-energie, maar je kan jezelf afvragen, wat als er een dag geen zon of wind is? Wordt er dan nog steeds groene stroom...

Akkoord gaswinning in Groningen met Shell & ExxonMobil

Vergelijk gratisJe hebt het de afgelopen weken vast wel voorbij horen komen, het gaswinning akkoord wat gesloten is door Minister Wiebes van economische zaken met de gas winnaars Shell & ExxonMobil. Er is in dit akkoord afgesproken dat er wordt afgezien van een...

Wereldwijd vraag naar meer gas

Vergelijk gratisOns Nederland, het land van tulpen en klompen, maar natuurlijk ook van het gas uit Groningen. Echter zijn we in Nederland tegenwoordig bezig om ons gasgebruik terug te schroeven en nu dat de gaskraan in Groningen fors wordt dichtgedraaid gaat dit een...

De belasting op gas gaat stijgen de komende jaren

Vergelijk gratisMisschien heeft u er al wat over gelezen in de krant, de eerste Nederlandse klimaatwet. In die klimaatwet staat dat we de komende twaalf jaar een verhoging van 75% gaan zien in de belasting die we betalen over gas.Meer belasting Dit moet er dan...

Begin nu met het vergelijken van alle energie aanbieders

Beoordeel deze pagina