DLP Beamer kopen? Begin direct met vergelijken zonder gedoe

Beste DLP beamer vinden en makkelijk tientallen euro’s besparen? Je bent op de goede plek. Je kunt hier onafhankelijk alle aanbieders van DLP beamers vergelijken op de belangrijkste factoren. Eerst meer weten over een DLP beamer? Lees dan onze handige gids en kom alles te weten.

De DLP beamer, een prachtig stukje technologie. DLP staat voor Digital Ligt Processing en houdt in dat er meer dan 1 miljoen spiegeltjes zijn die kantelen. Hierdoor kan licht weerkaatst worden maar ook tegenhouden. Dit zorgt voor haarscherpe beelden, het is dan ook niet gek dat de DLP projectorer flink in populariteit is gestegen. Maar niet alleen door het prachtige stukje techniek.

DLP beamers zijn in sommige gevallen erg compact waardoor je deze overal mee naar toe kunt nemen. In tegenstelling tot andere beamers is dit wat minder makkelijk. Om de keuze uit DLP projectors wat makkelijker te maken hebben we een top 5 DLP beamer voor je opgesteld. Lees de reviews en maak een weloverwogen en goede keuze.

1. Acer H6517ABD

De Acer H6517ABD projecteert beelden van maximaal 300 inch met een heldere beeldweergave. Het apparaat geeft de Full HD beelden eenvoudig weer, hiervoor hoef je de kamer niet te verduisteren. Dit model levert namelijk een lichtopbrengst van maar liefst 3.400 ANSI lumen waardoor het beeld in een verlichte ruimte duidelijk weergegeven wordt.

Dankzij de Full HD resolutie worden de kleinste details zoals letters en cijfers duidelijk zichtbaar. Hierdoor worden de beelden ook kleurrijk weergegeven en geniet je intenser van je favoriete films en series. Sluit een spelcomputer of blu-ray speler aan op de HDMI ingang voor de meest optimale beeldweergave.

Voor- en nadelen H6517ABD

Bij de Acer H6517ABD worden standaard een aantal items bijgeleverd. Om mee te beginnen ontvang je de handleiding die uitlegt hoe je het apparaat installeert, je ontvangt de handleiding ook op cd. De snelstartgids en de veiligheidskaart worden ook standaard meegeleverd. Je kan het apparaat op een afstand besturen met de afstandsbediening die je ontvangt inclusief de batterijen.

Daarnaast wordt er een handige draagtas meegeleverd waarmee je dit model handig meeneemt. Als je het apparaat meeneemt is de lensdop die je ontvangt ook heel handig. Met de dop bescherm je de lens tegen krassen en vuil. Zeker niet te vergeten zijn de VGA- en de stroomkabel die standaard worden meegeleverd. Je hebt de VGA kabel namelijk nodig om een extern apparaat aan te sluiten op dit type

Duidelijk zichtbaar in verlichte ruimtes dankzij de hoge lichtopbrengst
Dankzij de Full HD resolutie zijn de kleinste details goed zichtbaar
Projecteert een beeld van maximaal 300 inch
Beschikt niet over een ingebouwde mediaspeler

Beste keus DLP beamer volgens Wilma,

“Dit model van Acer heeft een goede prijs/kwaliteitsverhouding, nieuwe technologische snufjes en geeft je de mogelijkheid om hoge kwaliteit beeld te streamen. Ik geef dit model een 8,5 score in de lijst van DLP beamers”

2. Optoma UHD370X

Geniet optimaal van films en series met de Optoma UHD370X die voorzien is van de DLP 4K technologie. Hierdoor worden de beelden realistisch weergegeven op het grote scherm. De kamer waarin je de beelden projecteert hoeft niet volledig verduisterd te zijn. Dit komt omdat dit model beschikt over een lichtopbrengst van maar liefst 3.000 ANSI lumen. Hierdoor worden de beelden in een verlichte kamer alsnog duidelijk geprojecteerd. 

Sluit een extern apparaat naar keuze aan via de 2 HDMI aansluitingen of via de VGA kabel. Denk hierbij aan een laptop of blu-ray speler waarmee je naar je favoriete films en series kijkt maar dan op een groot scherm.

Bedien het apparaat eenvoudig vanaf de bank met de meegeleverde afstandsbediening. Zo hoef je niet iedere keer op te staan om van mediabron te wisselen of om het geluid harder of zachter te zetten.

Voor- en nadelen UHD370X

Naast de Optoma UHD370X ontvang je een aantal handige spullen die het apparaat compleet maken. Zo wordt de afstandsbediening inclusief batterijen standaard meegeleverd. De handleiding die je ontvangt zal je uitleggen hoe je dit model installeert en bestuurt.

Verduisteren van kamer niet nodig dankzij de hoge lichtopbrengst

De 4K technologie projecteert beelden op realistische wijze
Sluit externe videobronnen aan via de HDMI aansluitingen
⨯ Er wordt geen HDMI kabel meegeleverd

3. Philips Picopix Plus

De Philips PicoPix PPX3417 is zeer geschikt voor mensen die veel presentaties geven voor bijvoorbeeld het werk. Je zal dan namelijk niet altijd op dezelfde locatie presenteren en daarom is het wel zo handig om een compact design te hebben. Dit model kan bovendien ook 2 uur zonder stroomkabel functioneren dankzij de ingebouwde accu van 1800 mAh. Niet alleen bekijk je foto’s of documenten maar ook kijk je naar je favoriete films en series.

De Philips PicoPix PPX3417 is voorzien van HD resolutie waardoor beelden wel duidelijk worden weergegeven maar letters en cijfers iets groter zijn. Zorg er altijd voor dat de kamer waarin je projecteert volledig is afgesloten van lichtinval, want het apparaat heeft een lichtopbrengst van 170 lumen.

Stream content draadloos vanaf je smartphone of tablet naar de beamer doordat deze wifi ondersteund. Zo hoef je geen extern apparaat aan te sluiten en liggen er ook geen kabels door de woonkamer verspreidt.

Voor- en nadelen PicoPix PPX3417

Je ontvangt naast de Philips PicoPix PPX3417 een aantal spullen die het apparaat aanvullen. Om mee te beginnen wordt er een afstandsbediening meegeleverd inclusief batterijen.

Hiermee bedien je de Philips PicoPix PPX3417 gemakkelijk vanaf de bank en hoef je niet ieder keer op te staan. Je ontvangt ook een wifi dongel en een HDMI kabel waarmee je beelden vanaf je laptop of direct vanaf je smartphone streamt naar het apparaat.

Ben je vaak onderweg voor je werk en geef je vaak presentaties dan komt de draagtas goed van pas. De draagtas wordt standaard meegeleverd waarmee je de Philips PicoPix PPX3417 goed beschermt als je onderweg bent. Zeker niet te vergeten is de handleiding die je uitlegt hoe het apparaat werkt.

Stream beelden direct vanaf je smartphone
Voorzien van een ingebouwde accu
Dankzij het compacte design eenvoudig mee te nemen
Noodzakelijk om de kamer waarin je projecteert te verduisteren

4. Anker Nebula Mars II

De compacte Nebula Mars II is voorzien van een ingebouwde accu. Hierdoor is het apparaat geschikt voor buitenshuis gebruik en kan je maar liefst 4 uur lang draadloos projecteren. Zo ben je ook niet afhankelijk van een stopcontact.

Verbindt dit model met wifi waardoor je toegang krijgt tot het Android 7.1 besturingssysteem. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om apps te gebruiken en video’s van internet te bekijken.

Is je smartphone voorzien van Miracast? Dan stream je de beelden direct vanaf je smartphone of tablet naar de Nebula Mars II. Geen Miracast op je telefoon? Geen probleem, het is ook mogelijk om een externe videobron aan te sluiten via één van de HDMI aansluitingen. Denk hierbij aan een laptop, spelcomputer of blu-ray speler.

Voor- en nadelen Nebula Mars II

Ook bij de Nebula Mars II worden er een aantal items standaard bijgeleverd. De handleiding legt je uit hoe je het apparaat installeert en bedient. Met de afstandsbediening die je ontvangt wordt de bediening een stuk makkelijker gemaakt doordat je niet iedere keer hoeft op te staan.

De batterijen van de afstandsbediening worden ook standaard meegeleverd. Ten slotte ontvang je de stroomkabel en de adapter die je gebruikt wanneer de accu leeg is.

Krijg toegang tot handige apps
Voorzien van een ingebouwde accu voor draadloos gebruik
Stream beelden direct vanaf je smartphone
⨯ Kamer moet donker zijn door de lage lichtopbrengst

5. Optoma ML1050ST

De Optoma ML1050ST is geschikt voor huishoudens met een kleine woonkamer. Het apparaat projecteert namelijk een groot beeld op een kleine afstand. Hierdoor is de kans ook kleiner dat er iemand door de projectie heen loopt. Speel bestanden af vanaf een USB of Micro SD dankzij de ingebouwde mediaspeler.

Heb je geen USB of Micro SD met bestanden? Sluit dan een laptop aan via de HDMI ingang. Zo bekijk je je favoriete films en series op een groot scherm in hoge kwaliteit.

Houdt er rekening mee dat de kamer waarin je projecteert niet te veel lichtinval heeft. Dit model beschikt namelijk over een lichtopbrengst van 1.000 ANSI lumen waardoor de kamer niet volledig verduisterd hoeft te zijn.

Voor- en nadelen ML1050ST

Je ontvangt niet alleen de Optoma ML1050ST maar ook een draagtas. Hiermee wordt het makkelijker om het apparaat mee te nemen zonder dat deze beschadigd. Er wordt daarnaast een stroomkabel meegeleverd waarmee je dit model voorziet van stroom. Om je te helpen bij het installeren van de Optoma ML1050ST ontvang je de handleiding die je alles uitlegt van A tot Z.

Projecteer een groot beeld op korte afstand
Stream beelden vanaf een USB of Micro SD
Makkelijk mee te nemen dankzij het lage gewicht
⨯ Grootte van het beeld is niet aan te passen

Meest gestelde vragen over DLP beamers

Wat is DLP ?

DLP of Digital Light Processing is een projectietechniek die vaak wordt gebruikt in voordelige thuisbioscoop opstellingen.

Als je gebruik maakt van DLP dan worden er projecties getoond door middel van lichtgeleiding door een sneldraaiend kleurenwiel. Zodra het licht het wiel passeert wordt er constant een stroom aan verschillende kleuren doorgegeven.

De laatste spiegel, dit is het laatste moment voordat de projectiestraal de beamer verlaat wordt ook wel de DLP chip genoemd. Op deze spiegel zit voor iedere pixel een spiegeltje dat op het juiste moment wel of geen licht toont. Dit wordt daarna doorgegeven aan de lens naar buiten toe.

Wat zijn de voordelen van DLP?

Het gebruiken van een DLP beamer heeft een aantal voordelen, zeker als je het vergelijkt met LCD is er veel vooruitgang geboekt door DLP beamers van dit moment. Een aantal voordelen t.o.v. LCD zijn:

  • Het raster om de pixels is minder zichtbaar, daardoor pixels dichter bij elkaar geplaatst
  • De contrastwaarden van DLP beamers zijn een stuk hoger
  • DLP projectoren zijn kleiner dan LCD beamers
  • DLP beamers zijn doorgaans erg mobiel in gebruik

Hoe werkt een DLP beamer?

De DLP techniek is een behoorlijk complex systeem dat door Texas Instruments is uitgebracht. Bij deze techniek wordt er gebruik gemaakt van tot wel 1,3 miljoen kleine spiegeltjes of pixels die gekanteld kunnen worden.

Deze kunnen naar het licht toe kantelen en het licht weerkaatsen, of het licht afkantelen waardoor er geen licht meer wordt doorgelaten.

Een DLP projector werkt dus op basis van een digital micromirror device, de chip met talloze microscopisch kleine spiegeltjes. Elk spiegeltjes komt overeen met een beeldpunt en wordt soms meer dan duizend keer per seconde omhoog of omlaag bewogen.

Daardoor wordt het licht wel of niet geweerkaatst naar de projectorlamp.
Je wil natuurlijk wel kleur uit je DLP projector, om dat te realiseren is er gebruik gemaakt van een erg snel draaiend transparantwieltje.

Op dit wieltje zitten de primaire kleuren rood, groen en blauw, omdat er op het juiste moment lichtstraaltjes door spiegel wordt er kleur geprojecteerd.

De meeste bioscopen maken gebruik van DLP beamers door het hoge contrast. Een nadeel is het regenboogeffect dat ontstaat door afzonderlijke geprojecteerde beelden.

Bij heldere objecten zoals de ondertiteling zie je soms randen in de kleuren rood, groen en blauw. Het verhogen van de rotatiesnelheid van het kleurenwiel of door meer RGB-segmenten op het wiel te plaatsen, kan dit effect worden verholpen.

Wat zijn de nadelen van DLP?

Er zitten natuurlijk ook wat nadelen aan de DLP techniek bij beamers. Zo kunnen snelle bewegingen van lichte voorwerpen over een donkere achtergrond een regenboogeffect opleveren. Je ziet bij dit fenomeen een kleurenwas die achter het lichte object aanbeweegt.

Doorgaans hebben de nieuwere DLP projecteren kleurenwielen die sneller draaien en over veel meer kleuren beschikken, daardoor wordt dit nadelige effect zo goed als verholpen. Daarnaast zijn DLP beamers:

  • Een stuk duurder dan andere modellen beamers
  • ANSI Lumen van DLP lijkt voor het oog minder i.v.m. LCD