Ieder jaar brengen de populairste fabrikanten van smartphones hun nieuwste vlaggenschiptoestellen uit. Dit zijn de toestellen die het beste presteren volgens het telefoonmerk. We hebben de nieuwste smartphones van de meest populaire smartphonemerken op een rijtje gezet.

Nieuwe smartphones

Al vroeg in het jaar zijn er weer heel wat verschillende smartphones aangekondigd. Als je op zoek bent naar een nieuwe Android telefoon, kun je eens een smartphone van Samsung, OnePlus of Google in overweging nemen. Wat zijn de verschillen tussen deze smartphones?

Samsung Galaxy S23 smartphones

Samsung maakte het op 2 februari officieel: de Samsung Galaxy 23-serie is aangekondigd. Het gaat daarbij om de Samsung Galaxy S23, Galaxy S23+ en de Galaxy S23 Ultra. Voor deze nieuwe serie ligt de focus op een uitmuntend design, een zeer goede camera en prestaties op topniveau. De smartphones hebben tenminste 8 GB aan werkgeheugen, waarbij de Ultra zelfs 12GB RAM-geheugen heeft. Wel zijn de prijzen van de smartphones omhoog gegaan, waardoor vergelijken belangrijker dan ooit is.

OnePlus 11

Wie de prijzen van boven de 1000 euro van de Samsung Galaxy S23-lijn te veel vindt, kan ook een eens kijken naar de losse toestellen van OnePlus, zoals de OnePlus 11. Deze nieuwe smartphone werd op 7 februari 2023 aangekondigd. De OnePlus 11 heeft een adviesprijs van 829 euro en is daarmee goedkoper dan de OnePlus 10 Pro van vorig jaar. De smartphone heeft een nieuwe Snapdragon 8 Gen 2 processor. Dat is de meest krachtige processor voor een smartphone van dit moment. Daarnaast belooft OnePlus een langer updatebeleid dan het geval was bij zijn voorgangers. Dankzij het zogeheten snelladen is het mogelijk om de smartphones binnen 25 minuten naar 100 procent op te laden, maar draadloos opladen ontbreekt.


Google Pixel 7 Pro

Een andere optie is de Google Pixel 7 Pro. In vergelijking met de OnePlus 11 heeft deze smartphone 12 GB ram en 128 GB opslag. Dat is meer dan het geval is bij de OnePlus. Bovendien heeft Google een eigen smartphonechip geproduceerd, die wel iets trager is dan de chip van de OnePlus. In de praktijk merk je daar niet veel van, tenzij je een doorgewinterde gamer bent. De camera’s van de Google Pixel 7 Pro zijn daarentegen erg goed. Ook de OnePlus heeft een 50 megapixel hoofdcamera. Beide smartphones maken goede foto’s, maar als fotograferen echt je hobby is, kun je beter kiezen voor de Samsung Galaxy S23-serie.

Vergelijken smartphones

Naast het vergelijken van de verschillende smartphones is het ook belangrijk een vergelijking te maken tussen sim only en de keuze voor een mobiel abonnement met toestel. Bij een sim only abonnement is het noodzakelijk zelf de smartphone aan te schaffen (of al in bezit te hebben), maar is het vaak mogelijk maandelijks op te zeggen. Een mobiel abonnement met smartphone heeft een looptijd van één of twee jaar.