Ieder huishouden heeft ermee te maken: het afsluiten van zowel een energie- als een internetcontract. Zonder dit soort contracten kunnen we geen gebruikmaken van gas en energie, maar ook niet van het internet. Dit soort contracten zijn dus onmisbaar, maar daarbij wil je wel altijd de beste deal hebben. Wanneer je eens jouw energie- en internetcontract onder de loep wil nemen en wil vergelijken met andere aanbieders, zijn er een aantal factoren die een rol spelen. 

1. Reviews

Allereerst staan reviews centraal in het vergelijkingsproces. Door reviews door te nemen van energieleveranciers en internetproviders lees je het verhaal van andere klanten. Je kunt lezen wat er goed is aan het bedrijf of wat er juist beter kan, waardoor jij ook een betere keuze kunt maken. Je leest bijvoorbeeld over de snelheid van het oplossen van problemen, klantvriendelijkheid en de kwaliteit.

2. Transparantie

Ook wordt er veel gelet op de transparantie van de internetproviders en energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan hoe transparant de bedrijven zijn over onder andere hun algemene voorwaarden, hun prijsopbouw en hoe jouw contract eruit kan komen te zien. Ook dit kan weer een belangrijk onderdeel zijn wanneer je leveranciers en providers met elkaar gaat vergelijken.

3. Premie

De premie: iets waar veel mensen bij stilstaan, en dat is natuurlijk ook niet zo gek. De premie is de prijs die je per maand gaat betalen om gebruik te kunnen maken van het internet of van gas en energie. De premie kan per aanbieder behoorlijk verschillen. Je kunt tijdens het energie vergelijken dan ook zeker stilstaan bij de premie, maar houd er dan wel rekening mee dat je ook kijkt naar de voorwaarden. Ditzelfde geldt ook voor internetabonnementen.

4. Voordelen

Als klant kun je ook recht hebben op een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan voordelen als een korting als je een nieuwe klant wordt bij een leverancier of provider of een welkomstcadeau. Dit soort voordelen zijn aantrekkelijk en kunnen je de doorslaggevende factor geven om je bij dat ene bedrijf aan te melden als nieuwe klant. Je kunt daarom ook zeker kijken op welke voordelen jij recht hebt, als je van plan bent om over te stappen.

Om energie- en internetcontracten met elkaar te vergelijken, kun je heel eenvoudig gebruikmaken van een vergelijkingssite. Een vergelijkingssite zet alle providers en leveranciers op een rij, inclusief het soort contract en de premie. Zo kun je in een oogopslag zien wat het beste bij jou past. Voor het vergelijken van internetabonnementen kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen op Internetten.nl.