Vergelijk gratis

Gemakkelijk Deposito
online vergelijken zonder gedoe

Begin nu met het vergelijken van deposito op één centrale plek met alle informatie die je nodig hebt

Alles op 1 centrale website bij elkaar

 

Gemakkelijk alle grote aanbieders vergelijken

 

Het ideale startpunt voor online vergelijkingen

 
vergelijker

Alle informatie over Deposito

Deposito vergelijken

Ben jij van plan om gemakkelijk en snel alle (spaar)deposito verstrekkers in Nederland onafhankelijk met elkaar te vergelijken? Zoek niet verder, Vergelijk Gratis helpt je verder.

Door middel van het gebruik van een deposito vergelijker willen wij u een transparant overzicht verschaffen van de financiële en deposito markt in Nederland. Persoonlijke wensen en behoeften zijn geen enkel probleem, deze kun je filteren zodat je zeker bent van een passende deposito rekening!

Spaardeposito openen, hoe zit het?

Je zult er wellicht weleens van gehoord hebben, een spaardeposito, maar wat is het nu precies? Kies je voor een het openen van een spaar of termijndeposito dan maak je een bewuste keuze om een bepaald bedrag voor een bepaalde looptijd vast te zetten. Maar wat levert jou dit als particulier nu op? Je spreekt samen met de verstrekker een looptijd en rente af. Je kunt het zien als het uitlenen van geld en hier een beloning voor krijgen.

Over het algemeen profiteer je van hogere rentes dan op een reguliere spaarrekening, ook kunnen we stellen dat het percentage stijgt wanneer er wordt gekozen voor een langere looptijd. De looptijden van een deposito kunnen variëren van minimaal 1 tot 20 jaar.

Deze worden onderverdeeld onder zogenaamde “lange termijn spaardeposito’s”. Naast lange termijn kun je natuurlijk ook kiezen voor een korte termijn deposito, alle looptijden onder 1 jaar worden hier onderverdeeld. Het is bij een deposito spaarrekening dus altijd zeker dat u profiteert van een dergelijke renteopbrengst.

Tegoed op spaardeposito staat en blijft vast

Wanneer je kiest voor een dergelijke vorm van een spaar deposito ga je automatisch akkoord met het gegeven dat het geld gedurende de looptijd vast staat, je kunt dus in geen enkele mogelijkheid bij dit geld komen. Het is dan ook bij de meeste banken niet mogelijk om tussentijds opnames te verrichten.

Echter zijn er wel verstrekkers die bij eventuele opnames een boete hanteren. In sommige gevallen worden er door banken een uitzondering gemaakt, dit kan zijn om een trouwerij, een plots overlijden of bij aanschaf van een huis voor het verkrijgen van een hypotheek.

Rente uitkering van deposito

Zoals we je al hadden verteld gaat het afsluiten van een deposito gepaard met een beloning vanuit de bank, je ontvangt rente voor het spaartegoed. In de meeste gevallen kiezen banken en verstrekkers voor een jaarlijkse rente uitkering.

Ook zijn er banken die pas rente uitkeren aan het einde van de looptijd. En daarnaast heb je ook nog eens banken die er standaard voor kiezen om maandelijkse rente uitkeringen uit te voeren.

Er is dan ook voor iedereen een passende aanbieder met een deposito spaarrekening. Houd wel goed rekening met een eventuele keuze voor het uitkeren van de rente, de verschillen in hoogte van het rentepercentage tussen de uitbetaal termijnen is enorm.

Spaartegoed deposito, is er een minimum?

Een gegeven waar we zeker nog even bij moeten stilstaan is het minimum inleg bedrag bij het openen van een spaardeposito. De meeste banken in Nederland eisen van haar klanten dat zij een minimaal bedrag inleggen, dit kan variëren van €250,- tot €5000,-.

Het is dus niet voor iedereen mogelijk om een spaardeposito te openen, echter zijn er wel manieren om toch zonder inleg een deposito af te sluiten. Je kunt er natuurlijk ook nog altijd voor kiezen om een lening of creditcard af te sluiten.

Past een spaardeposito bij mij, zijn er nadelen?

Wanneer je wil gaan sparen voor jezelf of bijvoorbeeld je kinderen dan is het natuurlijk altijd slim om een bepaalde spaarrekening bij een bank te openen, of dit nu een reguliere spaarrekening is of een deposito rekening.

Wanneer je kiest voor de tweede optie dan zul je in de meeste gevallen profiteren van hogere rentes in vergelijking met een kinderspaarrekening. Echter is het altijd slim om de voorwaarden van een deposito rekening goed in de gaten te houden, ieder voordeel heeft namelijk ook zijn nadeel.

Een depositorekening niet helemaal het juiste middel voor u? Geen enkel probleem, wellicht wilt u wat hogere rendementen behalen en kunt u kiezen voor een zogenaamde broker.

Nadeel 1: De rente

Wanneer we kijken naar het rentepercentage en de bijbehorende voorwaarden van een deposito rekening zien we dat deze de gehele looptijd vast staat. Wanneer we dit vergelijken met een kinderspaarrekening zien we een variabele rente.

Dit heeft natuurlijk allebei zijn voor en nadelen, je kunt profiteren van voordelige stijgingen maar ook te maken krijgen met lagere rentestanden. Denk goed na met welk doel je het geld wil sparen/vastzetten.

Nadeel 2: Tussentijds opnemen

Zoals je weet staat het geld bedrag de gehele looptijd vast, je kunt dus geen tussentijdse opnames voltooien. Bij een kinderspaarrekening is het echter altijd mogelijk een tussentijdse opname te voltooien.

Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten spaar mogelijkheden is de looptijd, kinderspaarrekeningen lopen namelijk maar tot het 18e levensjaar.’

Nadeel 3: Spaartegoed storten

Een ander gegeven van de spaardeposito is het storten van tegoed op de rekening. Zoals we je al eerder hadden verteld kun je bij een deposito in de looptijd geen geld bijstorten. Wil je bijvoorbeeld geld van de verjaardag op de spaardeposito zetten dan is dit helaas niet mogelijk, integendeel tot een kinderspaarrekening die vervolgens kan worden omgezet in een reguliere spaarrekening.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Deposito , Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Deposito!

Profiteren van een lage hypotheekrente als senior

Hypotheek en senioren, is dit een gunstige combinatie? Op het moment is de hypotheekrente nog steeds erg laag, je ziet steeds meer mensen profiteren van deze lage rentes en gunstige huizenmarkt. Dit komt vaak voort uit door het oversluiten van je bestaande hypotheek...

Wanneer wordt geld lenen interessant?

Vergelijk gratisHet wordt voortaan steeds interessanter voor de Nederlandse consument om een lening af te sluiten, vaak kunnen we ook niet anders dan overgegaan tot het lenen van krediet. In het verleden hebben meerdere onderzoeken aangetoond dat het lenen van geld...

Begin nu met het vergelijken van alle deposito aanbieders