Gefeliciteerd! Je bent waarschijnlijk op zoek naar een babydoos omdat er een baby op komst is en je je afvraagt waar je er een gratis kunt ophalen. Deze dozen worden verstrekt aan ouders die net een baby hebben gekregen of binnenkort verwachten. Ze bevatten vaak verschillende benodigdheden voor de baby, zoals luiers, babykleertjes, flesjes, speentjes, verzorgingsproducten en meer.

Het doel van een babydoos is om ouders te ondersteunen bij de zorg voor hun pasgeboren baby. Het concept komt waarschijnlijk oorspronkelijk uit Finland en heeft zich verspreid naar andere landen, waaronder Nederland. In deze blog zullen we bespreken hoe je de babydoos van de HEMA kunt aanvragen. En omdat we behulpzaam willen zijn, bieden we ook een aantal alternatieven aan.

Babybox van HEMA

HEMA is een ideale winkel voor het kopen van babybenodigdheden, met een assortiment dat eindeloos lijkt. Van luiers en babykleertjes tot speentjes, hydrofiele doeken, thermometers, voedingskussens en meer, je vindt het allemaal bij deze fantastische winkel. Het is dan ook begrijpelijk dat veel aanstaande ouders meteen aan HEMA denken als ze op zoek zijn naar een plek om een babydoos aan te vragen.

Helaas moeten we je teleurstellen, want een babydoos is niet langer verkrijgbaar bij HEMA. Hoewel ze dit in het verleden wel hebben aangeboden, hebben ze hier om ons onbekende redenen mee gestopt. Daarom bieden we in deze blog alternatieven aan. Lees verder om te ontdekken waar je wel een babydoos kunt vinden.

Alternatieve plekken om een babydoos aan te vragen

We bespreken niet alleen hoe je een babydoos ergens kunt aanvragen, maar ook wat je kunt verwachten van de inhoud en meer.

Babybox Kruidvat

Je kunt de babybox van Kruidvat aanvragen met je Voordeelpas. Eerder kon je deze gratis ophalen in de winkel en vervolgens thuis een account aanmaken. Tegenwoordig kun je ook thuis, online of via de app een account aanmaken.

Met een Voordeelaccount kun je met een paar eenvoudige stappen de babybox aanvragen. Hoewel het geen echte babybox is, noemt Kruidvat het een Blije Baby Voordeeltas. Kruidvat is ook een favoriet onder ouders vanwege de inhoud van deze Voordeeltas. Denk aan lotiondoekjes, newborn luiers en Kruidvat Baby zeepvrije wasgel van 250 ml (als je hiervoor kiest). Genoeg reden dus om de tas op te halen, toch?

Babybox Etos

Jammer genoeg lijkt het erop dat de gunsten momenteel ontbreken. Sinds 14 mei 2023 (ironisch genoeg viel dit op Moederdag) is het niet meer mogelijk om een Etos Baby welkomstpakket aan te vragen. Ook het pakket dat je tijdens je zwangerschap kon aanvragen lijkt te zijn verdwenen. Een gemiste kans voor Etos, naar onze mening.

Babybox Plus

Opvallend genoeg kun je bij een winkel waar je het misschien niet verwacht, toch een babybox aanvragen. We hebben het over niets minder dan de babybox van Plus, ook wel bekend als de Kiekeboebox. Deze box heeft een waarde van €40,- en kun je tot maximaal 2 maanden na de geboorte van je kind aanvragen. Hoewel de exacte inhoud niet bekend is, kun je in ieder geval een scala aan kraam- en babyproducten verwachten. En gezien de opdruk ‘Goed eten. Daar houdt je kleine van.’, kun je ervan uitgaan dat het mogelijk iets te maken heeft met babyvoeding of iets dergelijks.

Babybox Ouders van Nu

Op het platform genaamd ‘Ouders van Nu’ kun je ook het één en ander verwachten. Je kunt er namelijk zowel een babybox als een zwangerbox aanvragen, elk met gevarieerde inhoud. Hier is wat je kunt verwachten:

Zwangerbox: een magazine, aanbiedingen en een hydrofiele doek
Babybox (babycadeau): een groeimeter met stickers, een digitale groeikalender en een checklist voor de eerste vakantie met je baby.

Naar onze mening lijken deze boxen meer bedoeld om reclame te maken dan dat ze daadwerkelijk van nut zijn tijdens je kraamtijd… Maar goed, er zijn vast genoeg mensen die hier zeker behoefte aan hebben.

Babybox …

Het lijkt erop dat mensen plotseling minder vrijgevig zijn dan voorheen. Talloze winkels die eerder gratis babyboxen aanboden, hebben hier nu vanaf gezien. In plaats daarvan zijn er nog maar een handjevol aanbieders die je aan zo’n box kunnen helpen. Dat betekent echter niet dat babyboxen niet meer bestaan. Er zijn nog steeds talloze pakketten met handige benodigdheden voor de eerste tijd met een baby, maar nu tegen betaling. Als aanstaande ouder koop je dit waarschijnlijk niet zelf, maar het is wel een zeer geschikt cadeau voor op een babyshower. Een babyshower? Ja, zeker. Lees snel verder om te ontdekken wat dat precies inhoudt.

Babyshower

Een babyshower is een feest ter ere van de aanstaande geboorte van een baby. Meestal wordt dit gevierd enkele weken voor de verwachte geboortedatum. Vrienden en familie komen bij elkaar om de aanstaande moeder te verwennen, advies te geven en cadeautjes te geven die van pas komen bij de zorg voor de nieuwe baby.

Geschikte cadeautjes voor een babyshower kunnen zijn: babykleding, luiers, babyverzorgingsproducten, speelgoed, dekens, fopspenen, babyboeken en babyaccessoires zoals slabbetjes en babylotions. Het is handig om praktische cadeaus te overwegen die de ouders kunnen helpen bij de verzorging van de baby. Een babybox biedt natuurlijk een mooie mix van geschikte cadeaus, waar je misschien zelf niet eens aan hebt gedacht. De babyshower kan voor de aanstaande moeder soms onverwacht komen, maar is zeker niet ongewenst. Met leuke baby-gerelateerde spelletjes en zoete lekkernijen ontstaat er een gezellige sfeer. Het is een prachtig moment om alvast de komst van de baby te vieren.

Babybox aanvragen

Ben je zwanger of wordt je kindje binnenkort geboren? Dan is het altijd leuk om iets gratis te kunnen ontvangen, maar helaas niet als dat meer gedoe dan gemak oplevert. We zouden zeggen: houd het bij de babyboxen van Kruidvat en Plus en geniet van de mooie extra’s.