Benzine bladblazer kopen? Begin met vergelijken zonder gedoe

Beste benzine bladblazer vinden en makkelijk tientallen euro’s besparen? Je bent op de goede plek. Je kunt hier onafhankelijk alle aanbieders van benzine bladblazers vergelijken op de belangrijkste factoren. Eerst meer weten over een benzine bladblazer? Lees dan onze handige gids en kom alles te weten.

Je wil een benzine bladblazer kopen op het internet, dat lijkt makkelijk maar het kan flink tegenvallen, je hebt tegenwoordig namelijk zo ontzettend veel verschillende soorten, maten en prijsklassen beschikbaar. Het is dus slim om vooraf goed onderzoek te doen naar alle beschikbare benzine bladblazers, kijk goed naar je behoeften en alle opties in elke prijsklasse.

Dit onderzoek doen kan soms nog wel eens tegenvallen, er zijn namelijk behoorlijk veel verschillende aanbieders die benzine bladblazers verkopen. Gelukkig kunnen we je daar prima bij helpen, we hebben een top 5 benzine bladblazers samengesteld zodat je direct weet welke modellen er populair zijn op dit moment. Eerst meer weten? Lees dan onze handige gids om antwoord te krijgen op al je vragen over de diverse benzine bladblazers.

1. Stiga SBP 375

Een van de beste bladblazer benzine ruggedragen vinden? Dan is de Stiga SBP 375 misschien een goede oplossing voor jou. Met dit krachtige model kun je namelijk beschikken over een vermogen van maar liefst 3100 watt. De maximale blaassnelheid van deze bladblazer op benzine ligt op 360 kilometer per uur. Daardoor is het makkelijk om langdurig grote oppervlakten met natte bladeren en takken te blazen.

 • Ook heb je geen last meer van verlengsnoeren en kun je dus genieten van maximale bewegingsvrijheid.
 • Op deze benzine bladblazer kun je het toerental zelf regelen zodat je invloed hebt op de blaassnelheid, dat is fijn als je niet in een keer al het tuinafval wil wegblazen.
 • Dit model draag je op je rug zodat je alle handen vrij hebt om de benzine bladblazer te bedienen.

Voor- en nadelen Stiga SBP 375

Uiteraard zit er ook een handleiding bij zodat je snel kunt gaan blazen. Je kunt voor deze bladblazer beschikken over 2 jaar carry-in garantie. Dit model maakt gebruik van Euro 95 of Euro 98 benzine. Hij is niet geschikt voor E10 benzine.

✓ Geen verlengsnoeren en kabels door de werking op benzine
✓ Toerental is volledig regelbaar, stel je eigen luchtsnelheid makkelijk in
 Je kunt deze bladblazer ook gebruiken voor professionele doeleinden
 Gewicht van 11,6 kilo maakt dit model benzine bladblazer redelijk zwaar

Beste keus benzine bladblazer volgens Wilma,

“Dit model van Stiga is een echte topper, door het strakke ontwerp en de krachtige functionaliteit kun je met gemak alle bladeren wegzuigen. Ik geef dit model een 8,5 score in de lijst van beste benzine bladblazers.”

2. Makita BHX2501

Wil jij een bladblazer benzine 4 takt proberen? Dan is de Makita BHX2501 waarschijnlijk een goed model voor jou. Je kunt beschikken over een vermogen van 1100 watt en door de moderne 4-takt motor komt er veel minder geluid vrij bij je werkzaamheden. Ook werkt deze motor een stuk zuiniger ten opzichte van andere aanbieders.

Door de handige opvoerpomp kun je deze bladblazer op benzine gemakkelijk opstarten en kun je blazen met een maximale snelheid van 234 kilometer per uur.

 • Ook bij dit model is het toerental aanpassen niet moeilijk, je kunt dit handmatig regelen zodat je je eigen blaassnelheid kiest.
 • Handig als je niet al het tuinafval diret wil wegblazen. Je kunt de BHX2501 ook gebruiken om alle paden rondom je tuin en huis schoon te blazen.
 • Door de meegeleverde blaasmond kun je makkelijk alle natte bladeren verwijderen

Voor- en nadelen BHX2501

Uiteraard zit er ook een handleiding bij zodat je snel kunt gaan blazen. Je kunt voor deze bladblazer beschikken over 2 jaar carry-in garantie. Je krijgt daarnaast een Blaaspijp “boven”, een combisleutel en een vlakke blaasmond meegeleverd. Voor dit model maak je gebruik van Euro 95, Euro 98 of E10 benzine.

✓ Geen verlengsnoeren of kabels door werking op benzine
✓ Toerental is volledig regelbaar, stel je eigen luchtsnelheid makkelijk in
✓ Dit model is met een gewicht van 4,5 kilo relatief licht
⨯ Het is helaas niet mogelijk om tuinafval op te zuigen

3. McCulloch GB322

Als jij op zoek bent naar een bladblazer op benzine die met een hand te gebruiken is dan kom je al snel uit bij de GB322 van McCulloch. Je kunt met dit model gemakkelijk bladeren, vuil en grasresten wegblazen. Door de 2 takt motor met 26 cc kun je zonder problemen kleine tot middelgrote oppervlakten schoonblazen.

 • Dit koffermodel benzine bladblazer heeft een extra handvat waardoor het gebruiksgemak extra groot is.
 • Je kunt bladeren met een maximale blaassnelheid van 322 kilometer per uur wegblazen waardoor je snel weer een bladvrije tuin ter beschikking hebt.
 • Het opstarten van dit model gaat snel door het ergononisch vormgegeven design.

Voor- en nadelen McCulloch GB322

Uiteraard zit er ook een handleiding bij zodat je snel kunt gaan blazen. Je kunt voor deze bladblazer beschikken over 2 jaar carry-in garantie. Voor dit model benzine bladblazer maak je gebruik van Euro 95 of Euro 98 benzine. Hij is niet geschikt voor E10 benzine.

✓ Een extra handvat waardoor je een prettige, stevige grip hebt
✓ Geen verlengsnoeren en kabels door werking op benzine
✓ Dit model is met een gewicht van 4,8 kilo relatief licht
⨯ Je kunt geen tuinafval opzuigen met dit model

4. Makita EB5300TH

Ben jij op zoek naar een mega krachtige benzine bladblazer die je op je rug kunt dragen? Dan is de Makita EB5300TH een geweldige optie, je kunt beschikken over een motor van 52,2 cc die draait op benzine. Als je een flinke klus moet uitvoeren of een groot oppervlak moet schoonblazen is dit model een echte topper.

 • Door de krachtige blaassnelheid van 352,8 kilometer per uur kun je alle bladeren in de tuin gemakkelijk op een grote hoop blazen.
 • Door de platte blaasmond te gebruiken kun je ook nat tuinafval wegblazen.
 • Deze ruggedragen benzine bladblazer draagt zeer licht op de rug waardoor er de hele dag mee gewerkt kan worden.

Voor- en nadelen EB5300TH

Uiteraard zit er ook een handleiding bij zodat je snel kunt gaan blazen. Je kunt voor deze bladblazer beschikken over 2 jaar carry-in garantie. Je krijgt daarbij een Dropsleutel 16, een wringstaaf, motorolie, een blaasmond M, vlakke blaasmond en gereedschapsset meegeleverd.

 Benzine bladblazer is ruggedragen en simpel te bedienen met handen
✓ Geen verlengsnoeren en kabels door de werking op benzine
✓ Geschikt voor iedere kleine- en grote klus
⨯ Je kunt geen tuinafval opzuigen met dit model

5. Ryobi RBL26BP

Op zoek naar een voordelige benzine bladblazer? Dan kan de Ryobi-RBL26BP misschien uitkomst bieden voor jou werkzaamheden. Omdat dit model een bladblazer benzine ruggedragen type is kun je hem de hele dag gemakkelijk op je rug bevestigen. Daardoor is hij uitermate geschikt voor grote klussen, met een gewicht van 5,5 kilo weet je zeker dat je nooit last krijgt van kwaaltjes tijdens je klus.

 • Het opstarten van dit model gaat simpel en snel door de StartEasy carburateur te gebruiken, de traploze regeling maakt het mogelijk om zowel het toerental als het luchtvolume te selecteren.
 • Zo weet je zeker dat je met de perfecte luchtsnelheid blaast. Het robuuste en ergonomische frame maakt het werken in de tuin een waar plezier.

Voor- en nadelen Ryobi-RBL26BP

Uiteraard zit er ook een handleiding bij zodat je snel kunt gaan blazen. Je kunt voor deze bladblazer beschikken over 2 jaar carry-in garantie, daardoor weet je zeker dat je lang kunt genieten van dit model.

 Benzine bladblazer is ruggedragen en simpel te bedienen met handen
✓ Geen verlengsnoeren en kabels door de werking op benzine
✓ Een scherpe prijs/kwaliteitsverhouding
⨯ Je kunt geen tuinafval opzuigen met dit model

Meest gestelde vragen over benzine bladblazers

Wat zijn de voordelen van bladblazer op benzine?

Het gebruiken van een benzine bladblazer heeft een aantal voordelen. Zo kun je vaak beschikken over een hoop kracht en vermogen en zijn dit soort modellen bij uitstek geschikt voor grote tuinpercelen.

Ook ben je niet meer afhankelijk van het stopcontact waardoor je geen vervelende kabels of verlengsnoeren meer nodig hebt.

Nog een groot voordeel van benzine bladblazers is de wendbaarheid, je kunt namelijk vrij bewegen en je hebt de beschikking over ruggedragen modellen zodat je je handen volledig vrij kunt houden voor de bediening. Ook is het mogelijk om deze modellen in te zetten voor een breed scala aan werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het ruimen van sneeuw of nat bladafval.

Wat zijn de nadelen van een benzine bladblazer?

Een nadeel van benzine bladblazers is het onderhoud. Als je het model namelijk een tijdje niet gebruik is het vaak nodig om de brandstof wat af te tappen. Daarna moet de motor nog even draaien tot de carburateur is leeggezogen.

Daardoor kan de motor afslaan, als je het onderhoud echter goed geregeld hebt dan wordt de levensduur van je model verlengt omdat de membranen in de carburateur langer blijven werken.

Een ander nadeel is het geluidsniveau van dit soort modellen. Bladblazers op benzine werken namelijk met benzine en maken daardoor het meeste geluid. Dat kan soms voor overlast zorgen in een drukke buurt. Ook qua duurzaamheiden scoren deze modellen minder, door de benzine zijn dit soort bladblazers minder goed voor het milieu.