Voor wie de auto theorie wil gaan halen is het belangrijk om te weten wat de voorrangsregels zijn. Voorrangsregels gelden op de weg en je komt deze regels tegen op je theorie-examen. Je kunt de voorrangsregels op verschillende manieren leren. In dit artikel wordt er dieper ingegaan op de voorrangsregels en wordt er uitgelegd op welke manieren deze regels geleerd kunnen worden. 

Voorrangsregels zijn primair voor de verkeersveiligheid

Voorrangsregels zijn er bedoeld om de verkeersveiligheid te verhogen en een goed verloop van het verkeer te bevorderen. In Nederland gelden de Nederlandse wegenverkeerswet en de Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV). De RVV geeft regels aan voor het gebruik van de weg door bestuurders en voetgangers. Ook bevat het de verkeersborden, verkeersregels en voorrangsregels. 

Er bestaan verschillende voorrangsregels die je moet kennen als je een theorie-examen wilt halen. Als eerst moet je weten dat je op een rotonde altijd rechtsaf moet voorrang hebben. Als je een stopbord nadert geldt dat je moet stoppen voor elke richting waar je vandaan komt. Als je voor een oversteekplaats staat, moet je altijd voorrang verlenen aan voetgangers. Ook andere verkeersdeelnemers, zoals fietsers, moeten voorrang krijgen. Als je een kruising nadert, moet je kijken of er verkeersborden staan. Als er geen borden staan, geldt dat de auto die links van jou rijdt voorrang heeft. Je kunt op verschillende manieren leren wat de voorrangsregels zijn. 

Flink oefenen vermindert de angst

Een goede manier is door middel van lesboeken, oefenexamens, kennisclips of oefenen met een rijlesimulator. Met lesboeken kun je het materiaal op jou eigen manier bestuderen en leren. Oefenexamens zijn handig om te gebruiken om je voor te bereiden op het echte theorie-examen. Ook kun je kennisclips bekijken die worden aangeboden door verschillende rijscholen. Met een rijsimulator kun je oefenen met de verkeersregels en voorrangsregels. In het examen worden er vragen gesteld over voorrangsregels. Om goed voorbereid te zijn is het belangrijk dat je de voorrangsregels goed kent. Als je de bovenstaande tips volgt, weet je zeker dat je goed voorbereid bent op het theorie-examen. Met de juiste kennis en de juiste voorbereiding kun je het theorie-examen met gemak halen.

Tip: Vergelijk rijscholen met elkaar: waar let je op?