Autoverzekering

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Begin nu met autoverzekering vergelijken met dekkingen aangeboden door alle aanbieders in Nederland. Kom direct achter de belangrijkste aandachtspunten bij het afsluiten van een autoverzekering. Profiteer en/of bespaar nu!

Autoverzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken, het is ontzettend belangrijk. Tijdens autoverzekeringen kun je er al snel achter komen dat je op jaarbasis flink wat kwijt bent en dan hebben we het nog niet over de peperdure benzine. Met de keuze voor auto verzekering vergelijken kun je binnen enkele minuten flink besparen op je maandelijkse lasten, het is dan ook zeker de moeite waard.

Daarnaast kan het zijn dat je al jarenlang beschikt over dezelfde auto verzekering. Je loopt dan ook het risico dat je huidige polis niet meer goed bij je auto past. Hierbij moet je denken aan zaken als een daling in de dagwaarde van het voertuig of er is een aanbieder met een vele malen betere dekking. Naast deze punten kan het natuurlijk ook gewoon zijn dat een verzekeraar een flinke scherpere maandprijs biedt inclusief een betere service.

Vergelijk autoverzekering, waar wordt op gelet door de aanbieder?

Vergelijk autoverzekeringen wordt er al snel gezegd maar wellicht vind je het fijn om allereerst te weten waar de aanbieder precies op let voordat je wordt aangenomen. Er zijn flink wat punten waar de aanbieder nauw op let, we hebben hieronder een overzichtelijk lijstje voor je opgesteld:

 • De postcode van degene die de verzekering auto wil gaan afsluiten
 • Het aantal schadevrije jaren
 • Aantal kilometers dat je per jaar met de auto gaat rijden
 • De leeftijd van degene die de verzekering auto wil gaan afsluiten, in sommige gevallen kan het zijn dat jongeren en ouderen een extra toeslag moeten betalen (verhoogd risico).
 • De dagwaarde van de auto waarop je de verzekering op wil afsluiten
 • De mate waarop de auto is beveiligd, hoe beter beveiligd, hoe lager het risico
 • De accessoires die zijn bevestigd in de auto

Zoals je kunt zien zijn het allemaal persoonlijke gegevens die je tijdens autoverzekering vergelijk moet invullen en bij de hand moet hebben. Daarnaast wil de aanbieder weten tijdens de vergelijking autoverzekering wat voor dekking je wilt hebben. Je kunt bij iedere aanbieder kiezen uit de drie volgende keuzemogelijkheden:

 1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
 2. Beperkt casco
 3. Volledig casco

Wanneer je stap voor stap de vergelijker invult zul je al snel genoeg een overzicht ontvangen van de best passende en goedkoopste verzekeraars voor jouw situatie!

Stappenplan autoverzekeringen vergelijken

We kunnen het autoverzekeringen vrij makkelijk opdelen in een aantal overzichtelijke stappen, zo weet je precies waar je aan toe bent.

 1. Vul je persoonlijke gegevens in zoals het kenteken, de postcode en je geboortedatum. Wil je je autoverzekering berekenen maar heb je nog geen kenteken dan kun je op “ik weet het niet” drukken. Hier kun je vrijwel alle modellen invullen voor een vrijwel juiste inschatting.
 2. Geef aan of je je accessoires in de auto wil meeverzekeren, daarnaast zul je moeten aangeven wie er het meeste in het voertuig rijdt.
 3. Geef een zo goed mogelijke schatting van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt
 4. Na deze stappen zul je aan moeten geven op welk niveau je verzekerd wil zijn. Hierboven hebben we al kort besproken waar je uit kunt kiezen.
 5. Druk op “bereken premie” en ontvang binnen enkele seconde het best passend aanbod voor jouw situatie.

Voor een juiste en passende autoverzekering vergelijken Nederland is het verstandig om al deze stappen na te lopen. We kunnen je verzekeren dat het niet moeilijk is, de autoverzekering vergelijker spreekt voor zich. Volg je het stappenplan dan kunnen we je garanderen dat je in 3 minuten kunt genieten van de goedkoopste en de best passende polis bij jouw auto.

Onafhankelijk auto verzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken moet op een onafhankelijke manier verlopen, dit zijn wij op vergelijk-gratis.nl dan ook voor de volle 100%. Maar wat houdt 100% onafhankelijk dan nu precies in? Vergelijk-gratis.nl is op geen enkele manier verbonden met een of meerdere auto verzekeraars. Op deze manier kunnen we je de eerlijkste, goedkoopste en voor jou de beste verzekering auto aanbieden.

Wij zullen jou dus niet proberen om een specifieke aanbieder aan te smeren, hier hebben we namelijk geen baat bij. Wij streven naar de beste autoverzekering voor jouw situatie, wij hopen namelijk dat je na de looptijd weer terugkomt om gebruik te maken van onze autoverzekering vergelijker.

Autoverzekering, het is verplicht in Nederland

De autoverzekering, wanneer je auto bezit ben je in Nederland verplicht om er een af te sluiten. Veel mensen kampen met het zogenaamde keuzestress, niet gek want de markt puilt uit van alle verschillende autoverzekeringen. Daarnaast heb je te maken met grote verschillen in de dekking van een autoverzekering en met name de polisvoorwaarden kennen weinig tot geen gelijkenissen. Genoeg redenen om te kiezen voor autoverzekeringen vergelijken.

Over het algemeen betalen de groepen met het hoogste risico in de maatschappij de hoogste maandelijkse premies. Daarbij moet je sterk rekening houden met de waarde van de auto zelf. Rijd je een kleine Peugeot 306 dan zal de hoogte van de verzekering auto nog wel mee vallen. Zit je in een dikke BMW 7 serie dan zul je flink meer moeten betalen, er zit immers ook meer risico aan duurdere wagens. Hieronder zullen we verder uitweiden over de kostenopbouw en belangrijkste factoren die jouw uiteindelijke maandelijkse kosten voor de autoverzekering bepalen!

Goedkope autoverzekering

Tal van mensen zijn op zoek naar een goedkope autoverzekering, logisch natuurlijk. Maar is deze besparende zoektocht ook de slimste? Is de goedkoopste autoverzekering wel echt zo voordelig als de prijs laat blijken? Houd er rekening mee dat een autoverzekering goedkoop weinig tot nooit als beste autoverzekering uit de test komt. Over het algemeen is de goedkoopste autoverzekering van Nederland ook meteen de minst goede van Nederland.

De goedkoopste autoverzekering hebben met een slechte dekking is in principe geen enkel probleem, totdat je schade rijdt aan je eigen of iemand anders zijn auto. Je komt er snel genoeg achter dat je dekking alles behalve toereikend is en toch maar beter wat extra per maand had kunnen betalen. Het is uitermate belangrijk dat je met de keuze voor een hele goedkope autoverzekering aandachtig de polisvoorwaarden doorleest.

De zoektocht naar de goedkoopste autoverzekering?

Een voordelige autoverzekering, zoals we al zeiden zijn veel mensen er naar op zoek. We willen je dan ook helpen met je zoektocht. We kunnen niet zomaar een aantal goedkope autoverzekeringen aanwijzen. 

De premie verschilt namelijk sterk en wordt bepaald aan de hand van je persoonlijke situatie. Houd er ook rekening mee dat je niet alleen maar maandelijks wordt belast met de voordeligste autoverzekering, je moet namelijk ook nog wegenbelasting en natuurlijk niet te vergeten brandstof betalen.

Wil je direct naar het einde van je zoektocht gebracht worden? Vergelijk autoverzekering en kom er binnen 3 minuten achter welke verzekeraar het beste aanbod heeft voor jou situatie. Let goed op als je een elektrische auto hebt, als je gekozen hebt voor een laadpaal kopen moet je ook rekening houden met de verzekering.

Goedkope autoverzekering vergelijken: kenteken, postcode & geboortedatum

Misschien wel de belangrijkste factoren tijdens je zoektocht naar een goedkoop autoverzekering. Het kenteken, de postcode en je eigen geboortedatum. De hoogte van je premie heeft namelijk vrijwel alles te maken met het afdekken van potentiële risico’s. Zoals we in de introductie al hadden verteld kunnen we je bijna met alle zekerheid zeggen dat een duurdere, snellere of zwaardere auto je maandelijks flink wat extra kosten oplevert. Dit is niet gek want ze maken ook meer schade.

Daarnaast is je postcode van groot belang. De ene gemeente of provincie heeft namelijk te kampen met meer schade dan een andere. Tijdens de goedkoopste autoverzekering vergelijken moet je hier wel degelijk rekening mee houden. Dan blijft de geboortedatum nog over. De verzekeraars kunnen uit statistieken die zijn verkregen uit de praktijk goed zien dat beginnende bestuurders en met name de jongere flink wat schade rijden. Dit heeft natuurlijk te maken met een tekort aan rijervaring waardoor ongelukjes sneller gebeuren dan je zelf denkt.

Autoverzekeringen goedkoop: autoverzekering schadevrije jaren

De autoverzekering schadevrije jaren, je hebt er vast wel eens gehoord. Je kunt de autoverzekering schadevrije jaren het beste zien als een beloningssysteem. Hoe langer je geen schade claimt, hoe meer korting je ontvangt op de basispremie. Bij je huidige auto verzekering aanbieder kun je altijd inzien over hoeveel schadevrije jaren je beschikt. Heb ze bij de hand want je hebt ze nodig tijdens vergelijken autoverzekering. Je bouwt schadevrije jaren op door in één jaar geen schade te claimen. Je aantal schade jaren bepaalt voor een groot gedeelte de hoogte van je premie.

Ben altijd eerlijk over je schadevrije jaren en de jaarlijkse kilometers die je invult in de vergelijker. Hierdoor ontvang je een zo nauwkeurig mogelijke premieberekening. Op deze manier weet je zeker dat je niet voor vervelende verassingen komt te staan.

Je kunt je opgebouwde jaren terug vinden in jouw verzekeringspolis of opvragen bij je verzekeraar. Heb je schadevrije jaren opgebouwd in het buitenland dan moet je er rekening mee houden dat deze niet gelden in Nederland. Heb je schadevrije jaren opgebouwd op de motor dan kun je die vaak wel meenemen bij het afsluiten van een autoverzekering. Een verzekeraar zal altijd om je schadevrije jaren vragen. Ben hier eerlijk over, de data word namelijk gecontroleerd!

De telling wordt door iedere verzekeraar op dezelfde manier gedaan. Deze telling geldt overigens niet voor scooters, snorfietsen, bromfietsen of brommobielen. Ieder jaar waarin u geen schade claimt krijgt u vanuit de verzekeraar 1 schadevrije jaar toegekend. Claim 1 of meer schades dan gaan je opgebouwde schadevrije jaren achteruit met 5 jaar.

Heb je meer dan 15 jaar aan schadevrije jaren opgebouwd dan ga je altijd terug met 10 schadevrije jaren. Heb je dus 25 schadevrije jaren en claim je een schade dan zijn er nog maar 10 schadevrij jaren over.

Goedkope autoverzekering: de jaarlijkse kilometers

De jaarlijkse kilometers zijn net als hierboven genoemde punten erg belangrijk. Je kunt jezelf wel voorstellen dat hoe meer je rijdt, hoe groter het risico dat je op een gegeven moment schade rijdt. De verzekeraar kijkt naar de statistieken uit de praktijk waardoor het kan dienen als een goede maatstaf.

Het geldt dan ook dat wanneer je meer kilometers rijdt, hoe meer je maandelijks betaalt. De goedkope autoverzekeringen zijn dan ook degene met een laag kilometer aantal per jaar.

De goedkoopste autoverzekering: de goede dekking

De goedkoopste autoverzekering gaat gepaard met een goede dekking. Doorgaans heb je de keuze uit drie verschillende basisdekkingen, WA, Beperkt casco en volledig casco. Het volledige casco wordt ook wel all risk genoemd. We zullen verder in dit artikel uitweiden over de dekkingen.

We kunnen stellen dat de goede dekking afhankelijk is van jouw auto. Wanneer je de gegevens invoert in de vergelijker dan zul je het beste aanbod ontvangen. De goedkoopste autoverzekering wordt meestal behaald wanneer er alleen wordt gekozen voor de verplichte WA dekking.

Goedkope autoverzekeringen: een goede en onafhankelijke vergelijker

Om goedkope autoverzekeringen inzichtelijk te maken heb je een goede en onafhankelijke vergelijker nodig. Wij bij vergelijk-gratis.nl beschikken er over. Je zult ten allen tijden een overzicht ontvangen die het best past bij de door jou in gevulde gegevens. Let op, vergeet niet uw oude verzekering op te zeggen.

Beste autoverzekering

Veel mensen vragen ons naar de beste autoverzekering, helaas kunnen we hier niet altijd een eenduidig antwoord op geven. Zoals je wellicht al hebt gelezen wordt er gekeken naar een aantal factoren waardoor een goede autoverzekering erg persoonsafhankelijk is. Er zijn flink wat instanties op het internet die ieder jaar op zoek gaan naar de beste autoverzekering, zo ook het onderzoeksbureau MoneyView.

Voor de testresultaten is rekening gehouden met gemiddeld premies van de ervaren rijders. Dit zijn de mensen tussen de 30 en 65 jaar. Daarnaast is er voor elke te kiezen dekking een beste autoverzekering aanbieder gekozen.

Beste autoverzekering WA

Uit de test zijn 3 verzekeraars naar voren gekomen die uitermate goed scoren met hun WA-dekkingen. De cijfers lopen uiteen van 8.6 tot 9. En de gemiddelde jaarlijkse kosten liggen tussen de € 287,- en € 379,-.

 1. Inshared (9.0): € 341,- gemiddelde premie op jaarbasis
 2. ABN Amro (8,9): € 287,- gemiddelde premie op jaarbasis
 3. ASR voordeelpakket (8.6): € 379,- gemiddelde premie op jaarbasis

Beste autoverzekering WA+

Uit de test zijn 3 verzekeraars naar voren gekomen die uitermate goed scoren met hun WA+ -dekkingen. De cijfers lopen uiteen van 8.3 tot 9.1. En de gemiddelde jaarlijkse kosten liggen tussen de € 411,- en € 440,-.

 1. ABN Amro (9.1): € 416,- gemiddelde premie op jaarbasis
 2. Inshared (8.7): € 411,- gemiddelde premie op jaarbasis
 3. Ohra (8.3): € 440,- gemiddelde premie op jaarbasis

Beste autoverzekering All Risk

Uit de test zijn 3 verzekeraars naar voren gekomen die uitermate goed scoren met hun All Risk dekkingen. De cijfers lopen uiteen van 8.3 tot 8.9. En de gemiddelde jaarlijkse kosten liggen tussen de € 591,- en € 940,-.

 1. ABN Amro (8.9): € 591,- gemiddelde premie op jaarbasis
 2. Aegon Royaal (8.7): € 940,- gemiddelde premie op jaarbasis
 3. Inshared (8.3): € 627,- gemiddelde premie op jaarbasis

Autoverzekering berekenen

Wil jij een goedkope autoverzekering berekenen? Het betekent hetzelfde als vergelijken, hiermee ga je op zoek naar de best passende aanbieder voor jouw auto en persoonlijke situatie. Wanneer je in de vergelijker kiest voor premie autoverzekering berekenen kom je er al snel genoeg achter dat er tal van aanbieders zijn met interessante pakketten.

Wij raden het je aan om even bij het stukje vergelijken te kijken, wij willen namelijk niet in herhaling vallen. Ook de mensen die op zoek zijn naar autoverzekering bereken, bereken autoverzekering of berekenen autoverzekering zouden wij graag willen doorsturen naar de informatie over vergelijken of de vergelijker zelf.

Autoverzekering jongeren

De jongeren autoverzekering of studenten autoverzekering, de benaming voor de autoverzekeringen die uitermate geschikt zijn voor de jongeren. De jongeren in ons land betalen in verhouding met de rest van de groepen in Nederland het meeste voor hun auto verzekering. Als we kijken naar de goedkope autoverzekering student en de duurste dan zien we een verschil van gemiddeld € 600,- per jaar. Ben je 18 jaar en zoek je een autoverzekering beginnend bestuurder? Dan is het verschil al helemaal enorm, het verschil kan wel oplopen tot wel € 2000,- per jaar.

Om deze enorme verschillen wat draagbaarder te maken voor de jongeren in ons land zijn we op zoek gegaan naar de goedkope autoverzekering studenten. Je kunt zelf ook iets doen vergelijk autoverzekering studenten of autoverzekering voor jongeren.

Top 10 autoverzekering voor jongeren

Hieronder hebben we de goedkope autoverzekering student op een rijtje gezet. Je kunt natuurlijk ook direct kiezen voor het vergelijken van jongeren autoverzekering.

 1. FBTO WA: € 18,22
 2. Centraal Beheer WA: € 20,34
 3. Univé WA: € 22,45
 4. ING WA: € 24,56
 5. ABN Amro WA: € 25,86
 6. ASR WA: € 25,91
 7. Allianz WA: € 25,94
 8. Bruns ten Brink WA: € 26,60
 9. ANWB WA: € 28,24
 10. Unigarant: € 28,27

Dekkingen autoverzekeringen

Zoals je wellicht al hebt gelezen bestaan er drie soorten dekkingen autoverzekeringen waar particulieren uit kunnen kiezen. Om jou wat meer wegwijs te maken hebben we ze hieronder voor je beschreven!

WA autoverzekering

De WA autoverzekering wordt ook wel wettelijk aansprakelijkheid genoemd, beschikt over de meest beperkte dekking. Het is dan ook de goedkoopste autoverzekering WA. Voor de mensen die echt de voordeligste aanbieding willen hebben dan moeten ze kiezen voor de goedkope autoverzekering WA. Dit pakket is wordt als minimum gesteld vanuit de overheid en moet dus aangeschaft worden wanneer u in het bezit bent van een auto.

Je WA-verzekering dekt de schade die je aanricht met je auto bij andere. De schade aan je eigen voertuig wordt helaas niet vergoed. Wil je voor meer schade gedekt zijn? Kies dan voor het zogenaamde beperkt casco of WA plus.

WA Plus

Een WA beperkt casco autoverzekering dekt hetzelfde als een WA-verzekering maar je bent dan ook verzekerd tegen brand, storm, ruitbreuk en diefstal. Schade aan je eigen voertuig is niet verzekerd. WA plus is logischerwijs net iets duurder dan de goedkoopste WA autoverzekering.

Het grote verschil met het verplichte WA pakket is het feit dat bij een WA Plus pakket ook verzekerd bent bij schade aan je eigen voertuig. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er bijvoorbeeld bij een flinke storm een boom op uw auto valt, het zou dan fijn zijn als de verzekering de kosten dekt. U kunt hier immers niks aan doen. Let op, schade door eigen toedoen wordt dus niet verzekerd.

Autoverzekering All Risk

Als je kiest voor de All Risk autoverzekering heb je dezelfde voorwaarden als bij de WA-verzekering. Enig verschil is dat alle schades aan jouw auto nu ook verzekerd zijn. Mocht je tegen een geparkeerde auto aanrijden dan is niet alleen de schade van de geparkeerde auto gedekt maar ook die van jouw auto. All Risk is logischerwijs dan ook de duurste pakketvorm die er valt te kiezen in de categorie van autoverzekeringen.

Een goedkope autoverzekering All Risk zit er dus in de meeste gevallen niet in. Toch op zoek naar de goedkoopste All Risk autoverzekering? Met een flink aantal schadevrije jaren kun je basispremie flink verlagen, houd er echter wel rekening mee dat deze goedkoopste autoverzekering All Risk na een schadeclaim flink in kosten kan stijgen. Hoge kosten voorkomen? Kies voor All Risk autoverzekering vergelijken.

Welke dekking moet ik kiezen?

Weet je nog niet helemaal welke dekking je voor je auto moet kiezen? Geen probleem, meer mensen ervaren dit probleem. Om het voor jezelf makkelijker te maken kun je allereerst het beste kijken naar de leeftijd van de auto. Echter moet je er wel rekening mee houden dat dit niet voldoende is, meer factoren zijn belangrijk.

 • 0 – 5 jaar: autoverzekering All Risk / volledig casco
 • 6 – 10 jaar: WA plus / beperkt casco
 • 10 jaar en langer: WA

Waarom een bredere dekking?

 • Veel mensen zijn erg afhankelijk van de auto voor bijvoorbeeld het werk of hobby’s
 • Bij eventuele schade is er geen geld of de lening van de auto is nog niet (volledig) afbetaald
 • Veel schadevrije jaren en/of is de cataloguswaarde van de auto hoog? Neem vooral een ruime dekking

Kiezen voor extra dekking

Veel aanbieders bieden de mogelijkheid om te kiezen voor  aanvullende verzekeringen, dit houdt in dat u extra diensten of dekkingen bij uw standaardpakket neemt en ook hiervoor verzekerd bent. We leggen de verschillende aanvullende verzekeringen aan je uit.

Ongevallen inzittendenverzekering

de ongevallen inzittendenverzekering vergoedt de kosten als iemand invalide raakt of overlijdt door een ongeluk in jouw voertuig. Het gros van de aanbieders kiest ervoor om een bepaald vast bedrag uit te keren bij een situatie met dit geval, het is tevens zo dat uzelf ook bent meeverzekerd en niet alleen de inzittende.

Wanneer u veel op de weg zit en dagelijks mensen vervoerd is het wellicht een slimme keuze om naar de uitbreidingsmogelijkheid te kijken. De kosten die komen kijken bij een ongeluk met letsel vallen niet mee en kunnen erg flink oplopen.

Schadeverzekering voor inzittenden

De schadeverzekering voor inzittenden vergoedt schade die jij of jouw passagiers lijden door een ongeluk. Dit kan bijvoorbeeld schade zijn aan kleding en bagage.

Verzekeraars kiezen hier niet als bij de ongevallen inzittendenverzekering voor een vast uit te keren bedrag maar voor een vergoed het bedrag dat gelijk staat aan de geleden schade.

Rechtsbijstandsverzekering bij je verzekering auto

De rechtsbijstandverzekering helpt je met juridisch advies en het krijgen van deskundige rechtshulp. Het is in de praktijk vaak zo dat beide partijen er samen niet uit komen, het kan dan erg handig zijn om gebruik te kunnen maken van rechtsbijstand.

Dit kan u uiteindelijk enorm veel kosten besparen, zij kennen de regels hoogstwaarschijnlijk beter dan u en kunnen hierdoor het proces sneller doorlopen.

Pechhulp

Pechhulp is niet altijd een aanvullende verzekering, bij sommigen partijen zit deze standaard bij de autoverzekering All Risk. Pechhulp helpt je met het inschakelen van een sleepdienst of garage. Je kunt kiezen uit een verzekering alleen voor binnen Nederland of binnen Europa.

Vaak is er ook de mogelijk om te kiezen voor vervangend vervoer bij het niet meer verder kunnen rijden. De leeftijd van je voertuig is bepalend voor de hoogte van de premie.

Wat vaak niet gedekt is zijn problemen van buitenaf, zoals vastzitten in de sneeuw, vandalisme, brand, diefstal en pech bij een ongeval zijn niet gedekt. Deze situaties zijn bij een All Risk pakket wel vaak standaard meeverzekerd, u betaalt hier maandelijks wel een hogere premie voor.

Je tweede auto verzekeren

als je een tweede auto wilt verzekeren dan krijg je bij veel verzekeraars meestal dezelfde no-claim korting als bij je eerste. Het kan ook zijn dat verzekeraar een andere kortingsregeling hanteert. Het is dus aan te raden als je een tweede auto wilt verzekeren dit te informeren bij jouw verzekeraar waar uw eerste auto bij is verzekerd. Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier.

Wat een autoverzekering per maand kost hangt van je leeftijd af. Tieners van 18 en 19 jaar veel betalen fors meer dan volwassen bestuurders. Hoeveel is dat premieverschil bij een WA verzekering? Aan de hand van uitleg en een voorbeeld krijg je inzicht in de kosten van een autoverzekering. Bekijk hoe de premie opgebouwd is en wat je kan doen om minder te betalen.

Wat kost een autoverzekering?

Wat kost een autoverzekering? Een vraag die veelal gesteld wordt onder de jongere bestuurders van een auto in ons land. Iedereen met een auto doet er goed aan om de kosten autoverzekering voor zichzelf inzichtelijk te maken maar met name de jongeren. Vaak schrikken zij van de maandelijkse autoverzekering kosten.

Over het algemeen betalen jongeren een flink stuk meer dan meer ervaren bestuurders. Dit heeft te maken met de leeftijd en het risicogedrag wat hieruit voorkomt en het nog niet kunnen opbouwen van de schadevrije jaren. Jongeren doen er dus goed aan om nauwkeurig premie autoverzekering te vergelijken.

De gemiddelde kosten autoverzekering voor een 18 jarige liggen op € 116,- per maand, deze zal na verloop van tijd afnemen. Vanaf het 24e levensjaar wordt de premie autoverzekering redelijk normaal en is het maandelijks goed te betalen. Houd er rekening mee dat we het hier hebben over de kosten van een WA verzekering.

Wat kost autoverzekering vuistregel

Er bestaat een huidige vuistregel om de kosten autoverzekering zo goed mogelijk te schatten. Het is goed om te weten dat het prijsverschil tussen standaard WA en WA+ relatief klein is. De extra kosten bedragen € 3,- tot € 15,- meer per maand. Je zult pas echt flink moeten gaan betalen wanneer je voor een All Risk dekking kiest.

We kunnen stellen dat een All Risk dekking ongeveer twee keer zo duur is dan een WA+ plus pakket. Dit is voor de meeste jongeren niet te betalen, wellicht wel voor de mensen met flink wat schadevrije jaren. Vergelijk autoverzekeringen en kom er direct achter welke kosten jij maandelijks moet gaan betalen bij het rijden van een auto.

Inhoud