Vergelijk gratis

Gemakkelijk Autoverzekeringen 
online vergelijken zonder gedoe

Begin nu met het vergelijken van autoverzekeringen aangeboden door alle aanbieders in Nederland en kom achter belangrijke aandachtspunten bij het afsluiten van een autoverzekering.

Alles op 1 centrale website bij elkaar

 

Gemakkelijk alle grote aanbieders vergelijken

 

Het ideale startpunt voor online vergelijkingen

 

Alle informatie over autoverzekeringen

De autoverzekering, iets om goed over na te denken

Als je een auto bezit, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Er zijn veel verschillende dekkingen, polisvoorwaarden en autoverzekeringen.

De hoogte van de premie is afhankelijk van de eigenschappen van de auto. Zoals het merk, de leeftijd, het kenteken en het aantal schade vrije jaren. om je meer wegwijs te maken in de wereld van autoverzekeringen hebben we een aantal eigenschappen uitgelegd.

WA verzekering

De WA-verzekering of ook wel wettelijk aansprakelijkheid genoemd, is de meeste beperkte dekking. Daardoor is een WA-verzekering ook goedkoopste van de autoverzekeringen. Dit pakket is wordt als minimum gesteld vanuit de overheid en moet dus aangeschaft worden wanneer u in het bezit bent van een auto.

Je WA-verzekering dekt de schade die je aanricht met je auto bij andere. De schade aan je eigen voertuig wordt niet vergoed.

WA Plus

Een WA Plus verzekering dekt hetzelfde als een WA-verzekering maar je bent dan ook verzekerd tegen brand, storm, ruitbreuk en diefstal. Schade aan je eigen voertuig is niet verzekerd. WA plus is logischerwijs net iets duurder dan WA.

Het grote verschil met het verplichte WA pakket is het feit dat bij een WA Plus pakket ook verzekerd bent bij eigen schade. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er bijvoorbeeld bij een flinke storm een boom op uw auto valt, het zou dan fijn zijn als de verzekering de kosten dekt. U kunt hier immers niks aan doen.

All Risk

Als je kiest voor All Risk heb je dezelfde voorwaarden als bij de WA-verzekering. Enig verschil is dat alle schades aan jouw auto nu ook verzekerd zijn. Mocht je tegen een geparkeerde auto aanrijden dan is niet alleen de schade van de geparkeerde auto gedekt maar ook die van jouw auto.

All Risk is logischerwijs dan ook de duurste pakketvorm die er valt te kiezen in de categorie van autoverzekeringen.

Kiezen voor extra dekking

Veel aanbieders bieden de mogelijkheid om te kiezen voor  aanvullende verzekeringen, dit houdt in dat u extra diensten of dekkingen bij uw standaardpakket neemt en ook hiervoor verzekerd bent. We leggen de verschillende aanvullende verzekeringen aan je uit.

Ongevallen inzittendenverzekering

de ongevallen inzittendenverzekering vergoedt de kosten als iemand invalide raakt of overlijdt door een ongeluk in jouw voertuig. Het gros van de aanbieders kiest ervoor om een bepaald vast bedrag uit te keren bij een situatie met dit geval, het is tevens zo dat uzelf ook bent meeverzekerd en niet alleen de inzittende.

Wanneer u veel op de weg zit en dagelijks mensen vervoerd is het wellicht een slimme keuze om naar de uitbreidingsmogelijkheid te kijken. De kosten die komen kijken bij een ongeluk met letsel vallen niet mee en kunnen erg flink oplopen.

Schadeverzekering voor inzittenden

De schadeverzekering voor inzittenden vergoedt schade die jij of jouw passagiers lijden door een ongeluk. Dit kan bijvoorbeeld schade zijn aan kleding en bagage.

Verzekeraars kiezen hier niet als bij de ongevallen inzittendenverzekering voor een vast uit te keren bedrag maar voor een vergoed het bedrag dat gelijk staat aan de geleden schade.

Rechtsbijstandsverzekering.

De rechtsbijstandverzekering helpt je met juridisch advies en het krijgen van deskundige rechtshulp. Het is in de praktijk vaak zo dat beide partijen er samen niet uit komen, het kan dan erg handig zijn om gebruik te kunnen maken van rechtsbijstand.

Dit kan u uiteindelijk enorm veel kosten besparen, zij kennen de regels hoogstwaarschijnlijk beter dan u en kunnen hierdoor het proces sneller doorlopen.

Pechhulp

Pechhulp is niet altijd een aanvullende verzekering, bij sommigen partijen zit deze standaard bij de All Risk verzekering. Pechhulp helpt je met het inschakelen van een sleepdienst of garage. Je kunt kiezen uit een verzekering alleen voor binnen Nederland of binnen Europa.

Vaak is er ook de mogelijk om te kiezen voor vervangend vervoer bij het niet meer verder kunnen rijden. De leeftijd van je voertuig is bepalend voor de hoogte van de premie.

Wat vaak niet gedekt is zijn problemen van buitenaf, zoals vastzitten in de sneeuw, vandalisme, brand, diefstal en pech bij een ongeval zijn niet gedekt. Deze situaties zijn bij een All Risk pakket wel vaak standaard meeverzekerd, u betaalt hier maandelijks wel een hogere premie voor.

Je tweede auto verzekeren

als je een tweede auto wilt verzekeren dan krijg je bij veel verzekeraars meestal dezelfde no-claim korting als bij je eerste. Het kan ook zijn dat verzekeraar een andere kortingsregeling hanteert. Het is dus aan te raden als je een tweede auto wilt verzekeren dit te informeren bij jouw verzekeraar waar uw eerste auto bij is verzekerd. Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier

Door schadevrije jaren ga je minder premie betalen

Je bouwt schadevrije jaren op door in één jaar geen schade te claimen. Je aantal schade jaren bepaalt voor een groot gedeelte de hoogte van je premie.

Je kunt je opgebouwde jaren terug vinden in jouw verzekeringspolis of opvragen bij je verzekeraar. Heb je schadevrije jaren opgebouwd in het buitenland dan moet je er rekening mee houden dat deze niet gelden in Nederland.

Heb je schadevrije jaren opgebouwd op de motor dan kun je die vaak wel meenemen bij het afsluiten van een autoverzekering. Een verzekeraar zal altijd om je schadevrije jaren vragen. Ben hier eerlijk over, de data word namelijk gecontroleerd!

Hoe is de telling van schadevrije jaren?

De telling wordt door iedere verzekeraar op dezelfde manier gedaan. Deze telling geldt overigens niet voor scooters, snorfietsen, bromfietsen of brommobielen.

Ieder jaar waarin u geen schade claimt krijgt u vanuit de verzekeraar 1 schadevrije jaar toegekend. Claim 1 of meer schades dan gaan je opgebouwde schadevrije jaren achteruit met 5 jaar.

Heb je meer dan 15 jaaraan schadevrije jaren opgebouwd dan ga je altijd terug met 10 schadevrije jaren. Heb je dus 25 schadevrije jaren en en claim je een schade dan zijn er nog maar 10 schadevrij jaren over. Direct alles vergelijken? Klik dan op de link.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Auto’s, Premies, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Autoverzekeringen!

Auto verzekeren van iemand anders

Vergelijk gratisHet motto van autoverzekeringen Het verzekeren van je eigen auto, ook wel het motto van elke autoverzekering aanbieder. Maar het komt natuurlijk wel is voor dat er een vriend of vriendin in je autorijdt, vaak is dit voor de verzekeraar geen probleem en...

Begin nu met het vergelijken van alle autoverzekering aanbieders