Accu bladblazer kopen? Begin met vergelijken zonder gedoe

Beste accu bladblazer vinden en makkelijk tientallen euro’s besparen? Je bent op de goede plek. Je kunt hier onafhankelijk alle aanbieders van accu bladblazers vergelijken op de belangrijkste factoren. Eerst meer weten over een accu bladblazer? Lees dan onze handige gids en kom alles te weten.

Je wil een accu bladblazer kopen op het internet, dat lijkt makkelijk maar het kan flink tegenvallen, je hebt tegenwoordig namelijk zo ontzettend veel verschillende soorten, maten en prijsklassen beschikbaar. Het is dus slim om vooraf goed onderzoek te doen naar alle beschikbare accu bladblazers, kijk goed naar je behoeften en alle opties in elke prijsklasse.

Dit onderzoek doen kan soms nog wel eens tegenvallen, er zijn namelijk behoorlijk veel verschillende aanbieders die accu bladblazers verkopen. Gelukkig kunnen we je daar prima bij helpen, we hebben een top 5 accu bladblazers samengesteld zodat je direct weet welke modellen er populair zijn op dit moment. Eerst meer weten? Lees dan onze handige gids om antwoord te krijgen op al je vragen over de diverse accu bladblazers.

1. Powerplus POWDPGSET31

Als jij op zoek bent naar een goede accu bladblazer dan is de Powerplus Dual Power een goede oplossing voor jou. Je kunt namelijk beschikken over een krachtige 40 volt Dual Power accu die standaard wordt meegeleverd. Daardoor kun je met speels gemak achterin je tuin aan het werk. Een prettige toevoeging is de mogelijkheid om het toerental zelf aan te sturen.

  • Je kunt met deze accu bladblazer een luchtsnelheid van maximaal 185 kilometer per uur bereiken. Daardoor kun je voor iedere klus een geschikte luchtsnelheid kiezen.
  • Door de grote ronde blaasbuis kun je hem eenvoudig losmaken. Daardoor is deze bladblazer met accu gemakkelijk op te bergen.

Het gewicht is met 5 kilo relatief zwaar te noemen, toch zul je dit niet echt merken omdat dit model goed is uitgebalanceerd. Het is doorgaans gemakkelijk mogelijk om dit model met een hand te bedienen. Een nadeel is de beperkte capaciteit van de accu, deze moet je regelmatig opladen.

Voor- en nadelen POWDPGSET31

Je kunt voor deze bladblazer beschikken over 3 jaar carry-in garantie en je krijgt een 40 volt 2,0 Ah Li-ion accu, een acculade en uiteraard een handleiding meegeleverd zodat je direct aan de slag kan na het uitpakken.

 Toerental zelf inregelen en de luchtsnelheid naar wens aanpassen
✓ Door de handige accu hoef je niet te werken met verlengsnoeren
 Zeer scherpe prijs ten opzichte van de concurrentie
 Het is niet mogelijk om tuinafval op te zuigen

Beste keus accu bladblazer volgens Wilma,

“Dit model van Powerplus is een echte topper, door het strakke ontwerp en de krachtige functionaliteit kun je met gemak alle bladeren wegzuigen. Ik geef dit model een 8,5 score in de lijst van beste accu bladblazers.”

2. Wolf Garten 72V Li-Ion

Ben jij op zoek naar een krachtige bladblazer met accu? Dan is de Wolf Garten 72V Li-Ion Power bij uitstek geschikt voor jou. Je hoeft nooit meer na te denken over vervelende verlengsnoeren of lange kabels omdat hij de beschikking heeft over een van de meest krachtige accu’s van dit moment. Daarnaast beschik je over handige functionaliteit zoals de verschillende blaaspijpjes, daardoor kun je nat en droog gebladerte makkelijk wegwerken.

  • Deze bladblazer op accu heeft ook nog een geïntegreerde schraper om vervelende blaadjes makkelijk los te wrikken. Een lamme arm krijgen is onmogelijk bij dit model door de comfortabele draagriem.
  • Je kunt met deze accu bladblazer een luchtsnelheid van maximaal 240 kilometer per uur bereiken. Daardoor kun je voor iedere klus een geschikte luchtsnelheid kiezen.

Het gewicht is met 6,3 kilo relatief zwaar te noemen, toch zul je dit niet echt merken omdat dit model goed is uitgebalanceerd. Het is doorgaans gemakkelijk mogelijk om dit model met een hand te bedienen. Een nadeel is de beperkte capaciteit van de accu, deze moet je regelmatig opladen.

Voor- en nadelen Wolf Garten 72V Li-Ion Power

Je kunt voor deze bladblazer beschikken over 3 jaar carry-in garantie en je krijgt een 72 volt Li-Ion accu, oplader, twee blaaspijpen, geïntegreerde schraper en een draagriem meegeleverd zodat je direct aan de slag kan na het uitpakken.

 Je kunt het toerental zelf regelen, daardoor de perfecte luchtsnelheid
 De handige hark aan het uiteinde van de pijp maakt nat gebladerte los
 Makkelijk te gebruiken in combinatie met comfortabele draagriem
 Je kunt geen tuinafval opzuigen met dit model

3. Bosch ALB 36 LI

Als jij op zoek bent naar een draadloze bladblazer die bijna niets weegt dan kom je al snel uit bij de Bosch ALB 36 Li. Door de ingebouwde 36 volt accu kun je gemakkelijk 2 tot 3 uur aan de slag in je tuin. Het opladen gaat ook snel, binnen 90 minuten is de accu van je bladblazer weer volledig opgeladen.

  • Zoals je waarschijnlijk al ziet is het model ergonomisch en uitgebalanceerd ontwikkeld. Een ding wat echt opvalt is dat deze bladblazer op accu bijna geen herrie maakt, een echte topper voor kleine tuinen.
  • Je kunt met deze accu bladblazer een luchtsnelheid van maximaal 250 kilometer per uur bereiken. Daardoor kun je voor iedere klus een geschikte luchtsnelheid kiezen, je stelt de blaassnelheid in tussen de 170 en 250 kilometer per uur

Het gewicht is met 2,6 kilo behoorlijk licht te noemen, daardoor is de bediening gemakkelijk en ziet het uiterlijk er luxe uit.. Het is doorgaans gemakkelijk mogelijk om dit model met een hand te bedienen. Een nadeel is de beperkte capaciteit van de accu, deze moet je regelmatig opladen.

Voor- en nadelen Bosch ALB 36 Li

Je kunt voor deze bladblazer beschikken over 3 jaar carry-in garantie en je krijgt een 36 volt 2,0 Ah Li-Ion accu en een acculader meegeleverd. Natuurlijk ontvang je ook een handleiding zodat je direct na het uitpakken aan de slag kunt met je aankoop.

✓ Volledig draadloos door werking accu, geen meer verlengsnoeren nodig
✓ Toerental is zelf regelbaar, perfecte luchtsnelheid
 Het gewicht van dit model is laag met 2,6 kilo
⨯ Tuinafval opzuigen is niet mogelijk met dit model

4. Black+Decker GWC3600L20

Ben jij op zoek naar een bladblazer op accu met een flinke afvalzak? Dan is de GWC3600L20 een geschikt model voor jou. Je kunt beschikken over een versnippermodus en je kunt de blazer omtoveren naar een zuiger. In de zuiger kun je al je tuinafval versnipperen zodat je behoorlijk veel kan opslaan in de afvalzak van 17,5 liter. Door te kiezen voor Power Select Turbo mode kun je volle gas vooruit en in de ECO modus doe je lekker lang met je accu.

Deze draadloze blazer is ergonomisch vormgegeven en licht uitgevoerd. Daarnaast kun je beschikken over een soft grip handvat. Deze is verstelbaar zodat je optimaal gebruikscomfort heb. Het opladen van de accu is een makkie, binnen 1 uur is hij volledig opgeladen.

  • Het gewicht is met 3,4 kilo behoorlijk licht te noemen, daardoor is de bediening gemakkelijk en ziet het uiterlijk er luxe uit.
  • Het is doorgaans gemakkelijk mogelijk om dit model met een hand te bedienen. luchtsnelheid van maximaal 218 kilometer per uur bereiken. Daarbij kun je vuil gemakkelijk opvangen in de opvangzak. De accu van dit model gaat erg lang mee, je kunt met gemak 2 tot 3 uur lang bladeren wegblazen.

Voor- en nadelen GWC3600L20-QW

Je kunt voor deze bladblazer beschikken over 3 jaar carry-in garantie en je krijgt een 36 volt 2,0 Ah Li-Ion accu en een oplader meegeleverd. Natuurlijk ontvang je ook een handleiding zodat je direct na het uitpakken aan de slag kunt met je aankoop.

 Toerental is volledig aanpasbaar, kies de perfecte luchtsnelheid
 Dit model weegt maar 3,4 kilo en is goed te hanteren
 Extra handvat voor meer grip tijdens het blazen
 Relatief lage blaaskracht

5. Black + Decker GWC1820PC

Als jij op zoek bent naar een luxe en lichte accu bladblazer dan is dit model van Black + Decker een prima oplossing voor jou. Dit model is volledig draadloos en kan beschikken over een 18V accu die er voor zorgt dat je opritten, terassen en gazons gemakkelijk kunt schoonblazen. Met een druk op de knop activeer je POWERCOMMAND en kun je zwaarder blad- en snoeiafval wegblazen.

  • Het gewicht is met 1,7 kilo enorm licht te noemen, daardoor is de bediening gemakkelijk en ziet het uiterlijk er luxe uit.
  • Het is altijd gemakkelijk mogelijk om dit model met een hand te bedienen. Met de blaassnelheid van maximaal 209 kilometer per uur kun je alle werkzaamheden in een kleine tuin makkelijk regelen.

Voor- en nadelen BLACK+DECKER GWC1820PC

Je kunt voor deze bladblazer beschikken over 3 jaar carry-in garantie en je krijgt een 18 volt 2,0 Ah Li-Ion accu en een oplader meegeleverd. Natuurlijk ontvang je ook een handleiding zodat je direct na het uitpakken aan de slag kunt met je aankoop.

 Je kunt verschillende blaassnelheden kiezen met 1 druk op de knop
 De Lithium accu blijft zijn vermogen behouden, altijd klaar voor gebruik
 Zachte handgreep geeft extra comfort tijdens blazen
 Luchtsnelheid is relatief laag ten opzichte van andere accu bladblazers

Meest gestelde vragen over accu bladblazers

Wat zijn de voordelen van een accu bladblazer

Een accu bladblazer gebruiken heeft natuurlijk een aantal voordelen. Zo heb je vaak geen snoer meer nodig waardoor je gemakkelijk door de tuin kan bewegen. Zo heb je de beschikking over een onbeperkt werkbereik, lage onderhoudskosten en lage gebruikskosten omdat je geen dure 2 takt benzine nodig hebt.

Het geluidsniveau van een bladblazer op accu is een stuk lager. Doorgaans is het aan te raden om goed te kijken naar de blaassnelheid van alle accu bladblazers, deze kan namelijk behoorlijk verschillen maar heeft wel invloed op de prestaties.

Accubladblazers zijn daarbij vaak licht en klein waardoor je ze makkelijk kunt hanteren, voor oppervlakten zoals een terras en oprit is een accu bladblazer een prima oplossing. Een opgeladen accu gaat gemiddeld een kwartier mee en moet 1 tot 3 uur opgeladen worden voordat deze weer gebruikt kan worden.

Welke types accu bladblazer zijn er beschikbaar?

Je hebt natuurlijk verschillende soorten bladblazers op accu. Om het je gemakkelijk te maken hebben we alle verschillende modellen op basis van batterijvermogen langs elkaar gezet.

Je kunt een 24 volt accubladblazer gebruiken om kleine oppervlakten te blazen, denk bijvoorbeeld aan een terras of oprit. Deze modellen zijn voornamelijk geschikt voor particulieren.

Een 40 volt accubladblazer kun je gebruiken om kleine- en middelgrote oppervlakten te gebruiken. Deze modellen zijn vooral geschikt voor semi-professionals en particulieren die de beschikking willen hebben over wat vermogen

Een 60 volt accubladblazer is geschikt voor het blazen van allerlei oppervlakten. Je kunt kleine, middel, en grote oppervlakten gemakkelijk blazen. Deze modellen zijn geschikt voor particulieren en semi-professionals.

Als je een 80 volt accubladblazer kiest dan kun je kleine tot zeer grote oppervlakten gemakkelijk blazen. Deze modellen zijn geschikt voor professionals, semi-professionals en particulieren die intensief gebruik maken van een accubladblazer.

Een 82 volt accubladblazer is geschikt voor zeer grote oppervlakten maar kan natuurlijk ook de kleine- of middelgrote oppervlakten blazen. Deze modellen zijn geschikt voor professionals, semi-professionals en particulieren.

Wat zijn de nadelen van een bladblazer op accu?

Een nadeel van een accubladblazer is de minder blaas- of zuigkracht in vergelijking met een benzine model. De zuigfunctie is meestal niet aanwezig omdat dit soort modellen te weinig vermogen hebben. Ook kunnen mensen het opladen van de accu als een nadelig punt zien, zeker als de accubladblazer vaak gebruikt wordt.

Voor langer gebruik is het wel mogelijk om een extra accu aan te schaffen, doorgaans kan een nikkel-cadmium (Ni-Cd) batterij of een Li-ion model een goede oplossing zijn. De lithium-ion is moderner en vaak lichter dan de NiCD batterij.

Waarom kiezen voor een draadloze bladblazer?

Als jij op zoek bent naar een draadloze bladblazer dan is de accu-bladblazer de beste optie. Je kunt deze gemakkelijk gebruiken voor kleine tuinen, terassen en gazons.

Je hebt diverse types beschikbaar voor iedere situatie, er zijn zelfs modellen beschikbaar die geleverd worden met of zonder accu. Door de hoge blaassnelheid en het gebruiksvriendelijke karakter zijn deze de perfecte toevoeging voor de meeste Nederlandse particulieren.