Vergelijk gratis

Een aanvullende zorgverzekering nodig?

aug 6, 2018 | Verzekeringen, Zorgverzekering

Het is mogelijk om goed te bezuinigen op je zorgverzekering in 2018. Hoe dan, vraag je jezelf misschien af, nou dit kan door je aanvullende verzekering stop te zetten of door te kiezen voor een dekking die maar beperkt is. Of dit slim is weten we niet, dit hangt van jouw persoonlijke situatie af.

Het is weer tijd voor aanvullende verzekeringen

Je moet dus oppassen met het afschaffen van jouw aanvullende zorgverzekering, het kan namelijk zo zijn dat er iets gebeurd waarvoor je naar het ziekenhuis moet en dat je uiteindelijk niet goed genoeg gedekt bent door jouw verzekeraar. Dit kan voor dure rekeningen sturen.

Verplichte basisverzekering

Het is in Nederland voor iedereen verplicht om een basisverzekering af te sluiten. In het basispakket zijn de meest voorkomende zorgkosten voor jou gedekt. Een verzekeraar is verplicht om iedereen te verzekeren voor het basispakket.

Echter worden er door verzekeraars vaak aanvullende verzekeringen verleend, de verzekeraar is niet verplicht om deze aan iedereen te verlenen. Dus wanneer je behoefte hebt aan meer zorg, dan is het verstandig om ook voor een aanvullende verzekering te kiezen naast je basispakket.

Er wordt vaak gekozen voor een aanvullende verzekering voor de tandarts en fysiotherapie

De meeste mensen kiezen voor een aanvullende verzekering zodat ze altijd gedekt zijn voor kosten van de tandarts en fysiotherapie. Dit zijn nou eenmaal kosten die vaak gemaakt worden door mensen, tandarts is immers essentieel voor iedereen. Ook fysiotherapie brengt hoge kosten met zich mee, je kan zomaar naar de fysiotherapie moeten door bijvoorbeeld een blessure of ongeluk.

Dan is het natuurlijk fijn om volledig gedekt te worden door jouw zorgverzekeraar. Veel zorgverzekeraars bieden daarom voordelige aanvullende verzekeringen aan voor de twee kostenposten.

Aanvullende verzekeringen zijn steeds meer nodig om kosten te dekken

Het basispakket dat wordt aangeboden door de zorgverzekeraar wordt steeds meer beperkt. Kosten moeten vaak worden gedekt door het nemen van een aanvullende zorgverzekering, puur omdat de verzekeraar sommige zorgkosten niet meer dekt in het basispakket.

Hier kunnen we als consument weinig aan doen, wel kunnen we de aanvullende verzekeringen afsluiten die nodig zijn voor ons. Zo voorkom je dure rekeningen van de mogelijke medische kosten.

Een aanvullende verzekering is niet heel duur

Het nemen van een aanvullende zorgverzekering hoeft niet duur te zijn. Dit omdat er een hoop zorgkosten extra worden gedekt wanneer je kiest voor een aanvullende verzekering. Neem natuurlijk geen aanvullende verzekering wanneer je weet dat je deze niet nodig hebt, op die manier geef je eigenlijk gratis geld weg aan de verzekeraar. Kijk daarom voordat je een aanvullende zorgverzekering afsluit of dat deze wel echt nodig is.

Vergelijken van dekkingen van verzekeraars

Het is dus niet slim om afscheid te nemen van je aanvullende verzekering, het is namelijk een stuk slimmer om een verzekeraar te vinden die hetzelfde verzekeringspakket aanbied, alleen dan voor een stuk minder geld.

Je hoeft niet te vergelijken voor de basispakketten, deze zijn bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Je kunt makkelijk en snel zorgverzekeringen vergelijken in onze vergelijker op de website, klik snel op de button!

Handige & leuke video’s

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over de Zorgverzekering, Dekkingen, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over een perfect passende Zorgverzekering!

De collectieve zorgverzekering

Vergelijk gratisCollectief verzekeren wellicht interessant voor u Dit jaar zijn de zorgkosten weer omhoog geschoten, iets wat je de afgelopen maanden misschien vaak voorbij hebt zien komen. Veel mensen hebben moeite met het betalen van de zorgkosten waardoor de keuze...

Begin nu met het vergelijken van alle zorgverzekeringen