Een aanvullende zorgverzekering nodig? | Bekijk hier alle opties!

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

De aanvullende zorgverzekering is een optionele dekking die je kunt afsluiten bovenop de verplichte basisverzekering. De aanvullende verzekering is geen overbodige luxe. De basisdekking zal namelijk niet alle zorgkosten dekken. Ook kunnen de maximale dekkingen in het basispakket niet toereikend zijn. Verwacht je komend jaar hogere ziektekosten dan is een aanvullende zorgverzekering afsluiten sterk aangeraden!

Zo ben je met de goedkoopste aanvullende verzekering vaak goed gedekt voor eventuele tandartskosten, orthodontie voor het gezin en tal van andere therapieën. Ook in het buitenland hoef je je geen zorgen meer te maken, zorg in het buitenland is namelijk ook goed gedekt. Lees snel verder in de Vergelijk Gratis informatiegids en behaal dit jaar de best passende en goedkoopste aanvullende zorgverzekering!

Wel of geen aanvullende verzekering afsluiten?

Of jij wel of geen aanvullende zorgverzekering moet afsluiten hangt voor het grootste deel af van je eigen gezondheidssituatie. Het is natuurlijk onzinnig om je extra te verzekeren voor zorgkosten welke je voor 99% niet gaat maken. Daarnaast heb je al een basisverzekering waar de meest voorkomende zorgkosten in zijn gedekt. Daarentegen ontvang je weer geen standaard dekking voor tandartskosten waardoor de aanvullende verzekering wel degelijk voordelig kan zijn.

Een aanvullende zorgverzekering afsluiten in Nederland is niet verplicht. Het ligt dan ook helemaal in jouw handen. Breng voor jezelf in kaart hoeveel zekerheid je wil hebben omtrent zorgbehandelingen en kosten. Hieronder een handig stappenplan:

  1. In wat voor gezondheidssituatie verkeer je?
  2. Hoe zit het met de gezondheidssituatie van eventuele kinderen?
  3. Bekijk welke dagelijkse activiteiten je onderneemt.
  4. Bekijk je basisdekking en welke zorgkosten nog niet zijn afgedekt.
  5. Kies voor aanvullende zorgverzekering vergelijken en kies de gewenste dekkingen.

Bestaat je leven voor een groot deel uit sportactiviteiten en is het je lust en je passie? Dan is de kans op blessures logischerwijs groter dan iemand die 1 keer per week in de sportschool te vinden is. In deze situatie is het meer dan verstandig om een aanvullende zorgverzekering afsluiten voor fysiotherapie.

Trotse moeder of vader en zijn de kinderen aan een beugel toe? Je wil absoluut niet zelf voor de volledige kosten opdraaien. Een aanvullende dekking voor orthodontie is dan ook geen overbodige luxe.

Wel of geen aanvullende zorgverzekering? Reken het uit!

Niet iedere aanvullende zorgverzekering is voor iedereen geschikt. Je wil natuurlijk niet betalen voor zorgkosten die je niet gaat maken. Daarnaast ben je natuurlijk op zoek naar de goedkoopste aanvullende zorgverzekering.

Om onnodig te betalen premie te voorkomen is het slim om de vergoedingen bij een claim in goede verhouding staan met de premie.

Daarnaast is het meer dan slim om een kostenplaatje op te maken voor kosten die je bijvoorbeeld verwacht voor orthodontie. In sommige gevallen is het namelijk verstandig om de kosten voor eigen rekening te nemen.

Het geld dat je bespaart door jezelf niet voor bepaalde zorgkosten te verzekeren kun je het beste opzij leggen. Lees snel verder om meer te weten te komen over de zorgverzekering aanvullend!

Aanvullende zorgverzekering afsluiten voor welke zorgkosten?

Er zijn vandaag de dag een heleboel keuzemogelijkheden als je een zorgverzekering aanvullend wil afsluiten. Velen zien door de bomen het bos niet meer.

Om het je wat makkelijker te maken hebben we Hiernaast de meest gekozen aanvullende verzekeringen voor je besproken.

Je kunt ook direct aanvullende zorgverzekering vergelijken zodat je zeker bent van een passend aanbod. Afijn laten we hiernaast beginnen met aanvullende verzekering voor de tandartskosten.

Waar moet ik nog meer op letten met de zorgverzekering aanvullend?

Wil je een aanvullende zorgverzekering afsluiten? Wacht dan nog heel even. Er zijn namelijk nog zeker een aantal zaken die je mee moet nemen in je keuze voor wel of geen aanvullende verzekering.

We hebben een aantal punten benaderd waarover onder de mensen veel onduidelijkheid over bestaat. Lees ze door en profiteer direct.

Acceptatie aanvullende zorgverzekering

De acceptatie aanvullende zorgverzekering is niet onbelangrijk. Het afsluiten van een aanvullende dekkingen is vaak snel geregeld en niet tijdrovend.

Bij de meeste verzekeraars is het dan ook mogelijk om de aanvullende verzekering afsluiten zonder medische acceptatie.

Wanneer je besluit om je basisdekking flink uit te breiden met aanvullende dekkingen dan zullen er gegarandeerd extra voorwaarden gesteld worden. Hieronder de belangrijkste zaken omtrent de acceptatie aanvullende zorgverzekering.

Wanneer kan ik mijn aanvullende verzekering opzeggen?

Het opzeggen van je aanvullende zorgverzekering is ieder jaar mogelijk vanaf half november. Als je voor 31 december dan wordt de aanvullende verzekering automatisch opgezegd door je huidige verzekeraar. Ook je basisdekking wordt opgezegd.

Ben je er nog niet helemaal uit naar welke zorgverzekeraar je wil overstappen? In dit geval kun je voor 31 december zelf je polis opzeggen. Zorg dan wel dat je voor 1 februari over een nieuwe zorgverzekering beschikt.

Check altijd de voorwaarden voordat je de keuze maakt voor opzeggen aanvullende zorgverzekering. Je wil natuurlijk niet dubbel betalen voor identieke dekkingen. Dit noemen we over verzekeren en moeten we ten allen tijden voorkomen. Kies voor aanvullende verzekering vergelijken en voorkom dit veelvoorkomende probleem.

Tot wanneer kun je aanvullende verzekering wijzigen?

Je kunt je aanvullende verzekering wijzigen tussen half november en 1 januari. Wil je de aanvullende verzekering wijzigen na 1 januari dan zul je helaas moeten wachten tot half november. Sommigen willen niet overstappen naar een andere verzekeraar en willen enkel het eigen risico bedrag verlagen of verhogen.

Ook kan het zijn dat je van een aanvullende verzekering geen gebruik meer wil maken. Je kunt de aanvullende verzekering wijzigen tot 1 januari. In sommige gevallen kun je de aanvullende verzekering wijzigen tot 1 februari.

Inhoud