Aansprakelijkheidsverzekering

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken op één centrale plek met alle informatie die je nodig hebt.

 

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken is heel eenvoudig

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekering. Iedereen maakt het namelijk wel eens mee, je laat iets vallen of maakt iets kapot van een hoge waarde. Niet fijn voor jezelf en de gene waarvan je iets kapot hebt gemaakt, gelukkig zijn er voor dit soort ongelukkige momenten de aansprakelijkheidsverzekering. Bij ons is het erg makkelijk om voor u de beste en voordeligste premie te vinden.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering? Natuurlijk wel fijn om te weten wanneer je hier naar op zoek bent. Deze verzekering wordt gezien als een typische woonverzekering welke je uitkomst biedt bij het veroorzaken van schade of verwondingen aan een persoon of spullen. Niet alleen jezelf maar ook je gezinsleden zijn in de meeste gevallen meeverzekerd.

Denk aan situaties zoals het per ongeluk kapot maken van een raam bij de buurman met een voetbal of iets gaat kapot terwijl je aan het verhuizen bent. De vraag: wat is aansprakelijkheidsverzekering? Zal je als het goed is nu kunnen beantwoorden.

Met dit type verzekering kies je bij het afsluiten een bepaalde hoogte voor het totaal verzekerde bedrag. Hoe hoger dit bedrag, hoe hoger de maandelijkse kosten. In de vergelijker ontvangt een handig overzicht met al deze gegevens, kies dan ook voor aansprakelijkheidsverzekering vergelijken.

Waarom heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Je hebt een aansprakelijkheidsverzekering nodig voor de schades waar je de wettelijke aansprakelijkheid voor draagt. Maak je iets kapot van een ander of breng je een persoon schade toe dan ben je daarvoor verzekerd. Laat je bijvoorbeeld de telefoon van je buurvrouw vallen dan bent u hier volledig voor verzekerd.

Niet alleen voor jezelf

Een ander voorbeeld dat kan dienen in deze situatie is als je buurvrouw een struikelt door een kabel die door jou gelegd is en hierbij letsel oploopt dan ben je met een aansprakelijkheidsverzekering ook hiervoor verzekerd. Maar let op de aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alle eigen schade maar ook die van je huisdieren, loges en kinderen. je bent meestal verzekerd tot een bedrag van 1.250.000 euro.

Kosten aansprakelijkheidsverzekering

De maandelijkse premie wordt vastgesteld aan de hand van uw woonplaats en leeftijd, dit zijn immers factoren die het risico verhogen. Maakt u zich geen zorgen, een aansprakelijkheidsverzekering kost vaak maar een paar euro per maand en zal u bij ongelukkige momenten goed van dienst zijn. Tijdens aansprakelijkheidsverzekering vergelijken heb je binnen enkele seconden een goed overzicht van de maandelijkse kosten van vrijwel alle aanbieders in Nederland.

Kun je korting krijgen op je aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

Als je over een woonverzekering beschikt dan is de kans groot dan je tevens ook over een aansprakelijkheidsverzekering beschikt. Veel Verzekeraars rekenen die onder de woonverzekering.

Het komt ook vaak voor bij je inboedel-en de opstalverzekering. Dit kan je dus veel geld besparen. Veel verzekeraars bieden je ook extra korting als je meerdere verzekeringen bij hun afsluit. ze noemen dit een pakketverzekering.

Goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering

De goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering, tal van mensen zijn er naar op zoek, niemand wil immers teveel betalen. Het is goed om te weten dat de aansprakelijkheidsverzekering in verhouding met andere verzekeringen zeer goedkoop is. Dit zul je ook snel genoeg terug vinden in onze vergelijker.

Houd er echter goed rekening mee dat de goedkope aansprakelijkheidsverzekering niet altijd de beste is. Het is dan ook verstandig om de voorwaarden goed door te spitten en aandacht te geven aan het totale verzekerde bedrag. De kosten aansprakelijkheidsverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren waardoor de maandelijkse kosten niet voor iedereen hetzelfde zijn. Niet gek natuurlijk want niet iedereen draagt veel risico’s.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering

Desalniettemin willen we jou een duidelijk beeld verschaffen van de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering. We hebben hieronder een rijtje opgesteld met over het algemeen goedkope aansprakelijkheidsverzekering, deze zul je ook terugvinden in de vergelijker. Wij raden het altijd om aan om te kiezen voor een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering vergelijken.

 1. Inshared aansprakelijkheidverzekering: € 2,73
 2. Ohra aansprakelijkheidverzekering: € 3,01
 3. Hema aansprakelijkheidverzekering: € 3,15
 4. Reaal aansprakelijkheidverzekering: € 3,16
 5. Centraal Beheer aansprakelijkheidverzekering: € 3,26

Beste aansprakelijkheidsverzekering

De beste aansprakelijkheidsverzekering particulieren, ook wel AVP genoemd. Tal van mensen zijn er elk jaar weer naar op zoek. Er zijn verschillende instanties in Nederland die op onderzoek uit gaan en met succesvolle resultaten terugkeren, zo ook de Consumentenbond. Uit deze test is gebleken dat de Centraal Beheer aansprakelijkheidsverzekering het allerbeste scoort uit een pool van 27 verschillende beste aansprakelijkheidsverzekeringen.

Dit resultaat had vooral te maken met de brede voorwaarden die de aansprakelijkheidsverzekering Centraal Beheer de particulier bood. Houd er rekening mee, we hebben het hier over aansprakelijkheidsverzekering particulieren. In de polis zat een oppas, sport- en spel en een brede vriendendienst clausule tegen een verzekerd bedrag van € 25.000,-.

Andere verzekeraars die we onder de noemer beste aansprakelijkheidsverzekering kunnen zetten zijn de verzekeraars ZLM, Interpolis, ASR, OHRA, ABN Amro en United Insurance.

Verzekerd bedrag van de beste aansprakelijkheidsverzekering

Bij de beste aansprakelijkheidsverzekering moet natuurlijk ook een bepaalde hoogte voor het verzekerde bedrag. Wij raden het iedereen die op zoek is naar aansprakelijkheidsverzekering particulieren een verzekerd bedrag van € 1,25 miljoen te kiezen. Daarbij is het een slimme keuze om niet te kiezen voor een eigen risico bedrag. Hierdoor zal je premie lager worden maar bij een eventuele claim betaal je alsnog een deel zelf, hiervoor sluit je deze verzekering natuurlijk niet af.

Aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een aansprakelijkheidsverzekering verplicht? Een veel gestelde vraag waar we graag antwoord op geven. Het is in Nederland niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, in tegenstelling tot de zorgverzekering. Desalniettemin raden wij iedereen aan om eens goed na te denken over deze verzekering, welke sport beoefent u bijvoorbeeld?

Bij een sport met een hoog risico is het wellicht verstandig om er een af te sluiten. Veel van de pakketten deken in principe hetzelfde, maar prijzen verschillen sterk, aansprakelijkheidsverzekering vergelijken is dan ook een goede oplossing.

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering

Er bestaan wat misverstanden over de begrippen wettelijke aansprakelijkheid en de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Je zult het begrip WA vast wel eens zijn tegengekomen, hiermee wordt aangeduid dat andermans schade volgens de wet jou schuld is. Je komt dit begrip ook tegen bij autoverzekeringen.

Heb je te maken met een wettelijke aansprakelijkheid dan zal een wettelijk aansprakelijkheidsverzekering de schade dekken. Voor sommige zaken geldt er een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering verplicht. Voor de burger in Nederland is dit niet het geval op het gebied van risico’s voor het aandoen van schade bij een ander. Wel is dit verplicht wanneer je over een auto beschikt en hiermee schade bij iemand anders aanricht.

Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht in Nederland. Echter is het wel verstandig om er een te hebben. Het is een van de goedkoopste verzekeringen die je kunt hebben waarmee je op ongelukkige momenten ontzettend kan profiteren. En voor de maandprijs kun je het eigenlijk niet laten liggen. Vergelijk aansprakelijkheidsverzekering voor een duidelijk overzicht in jouw persoonlijke situatie.

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP

De aansprakelijkheidsverzekering ZZP, een steeds vaker gevraagd product bij verzekeraars in Nederland. Het aantal ZZP in Nederland blijft jaarlijks enorm stijgen, een aansprakelijkheidsverzekering is hierbij geen overbodige luxe. Je bent namelijk niet automatisch verzekerd tijdens het uitvoeren van je bedrijfsactiviteiten. Helaas maakt iedereen wel eens een keer schade, dit is al helemaal vervelend wanneer je dit al ZZP’er doet. Een ZZP aansprakelijkheidsverzekering is dan ook uitermate geschikt.

We raden het iedere ZZP’er aan om te kiezen voor aansprakelijkheidsverzekering ZZP vergelijken. Op deze manier weet je zeker dat je de beste passende polis hebt bij jouw bedrijfsactiviteiten. Je wilt er bij een claim natuurlijk niet achter komen dat eventuele schade toch niet gedekt wordt. Lees dan ook altijd de voorwaarden en vergelijk verzekeraars.

ZZP aansprakelijkheidsverzekering, welke soorten bestaan er?

Een ZZP aansprakelijkheidsverzekering in Nederland is over het algemeen in twee verschillende soorten te krijgen, namelijk de bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid. Hieronder zullen we deze twee soorten zakelijke aansprakelijkheidsverzekering ZZP uitvoerig met je bespreken.

Bedrijf aansprakelijkheidsverzekering ZZP

De naam zegt het eigenlijk al, dit is de aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwel alle ondernemers. Met deze soort ben je verzekerd voor schade die wordt toegedaan tijdens het uitvoeren van een bedrijfsactiviteit of opdracht. Deze soort is dan ook uitermate geschikt voor de ZZP die actief zijn in de bouw.

U moet denken aan schades zoals het per ongeluk laten vallen van een laptop van uw klant of iemand loopt letsel op door een van uw apparaten. Ook constructiefouten in bouwprojecten zijn verzekerd. Het komt er dus op neer dat letsel en materiële schade wordt vergoed. Hieronder een overzichtelijk lijstje wat er over het algemeen wordt verzekerd:

 • De schade die door u wordt veroorzaakt bij een ander
 • Schade die wordt toegedaan door uw product
 • Schade aan het milieu

Beroeps aansprakelijkheidsverzekering ZZP

De beroeps aansprakelijkheidsverzekering ZZP wordt veelal gekozen door de ZZP die een rol bekleden als adviseurs. Hierbij kun je denken aan beroepen zoals een architect of ingenieur. Deze soort is dan ook niet voor alle ZZP van toepassing, zij kunnen dan beter kiezen voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Met deze soort wordt alle financiële schade die door uw handelen ontstaat vergoed. Hierbij kun je denken aan een fout gegeven advies waardoor de klant financiële schade ondervindt. Niet fijn natuurlijk, minder pijnlijk wanneer je hiervoor verzekerd bent. Zoals we al zeiden wordt de aansprakelijkheidsverzekering door veel opdrachtnemers verplicht gesteld. Hieronder een lijstje met de algemene dekkingen bij deze soort:

 • Schade die u toedoet aan een ander door een beroepsfout
 • Alle te maken kosten voor verweer en eventuele rechtsbijstand
 • Schadeherstel

Zakelijke aansprakelijkheidsverzekering ZZP verplicht?

Wellicht vraag je je af of een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering ZZP verplicht is in Nederland. Een goede vraag, het is namelijk zo dat je in verschillende beroeps velden verplicht bent om er een af te sluiten. Hierbij moet je denken aan ZZP’ers die bedrijfsactiviteiten ondernemen met een hoge verantwoordelijk of risico. Notarissen en financieel adviseurs die als ZZP actief op de markt treden moeten verplicht een aansprakelijkheidsverzekering ZZP afsluiten.

Iedere ZZP’er komt in aanraking met risico’s

Andere beroeps velden worden niet verplicht om zichzelf te verzekeren tegen eventuele ongelukken of schade. Echter raden wij het iedere ZZP’er om een dergelijke verzekering af te sluiten, een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Denk maar eens aan een aannemer die een bouwfout heeft gemaakt of er vindt een arbeidsongeval plaats. Dit zijn allemaal zaken die tot in de duizenden euro’s kunnen lopen. Helaas kunnen veel ZZP in Nederland dit zichzelf niet veroorloven.

Opdrachtgevers eisen het steeds vaker

Ben je als ZZP actief in de bouw, juridische sector of andere risico volle beroeps velden dan raden we het je sterk aan om een ZZP aansprakelijkheidsverzekering te overwegen. Daarnaast wordt deze verzekering onder opdrachtgevers steeds meer gestandaardiseerd, er wordt vrijwel altijd naar gevraagd. Dit kan u ook weer een voordeel bieden in tegenstelling tot de concurrentie. Hier boven op komt nog dat de kosten voor zowel de beroeps- als bedrijfsverzekering volledig aftrekbaar is voor de ZZP’ers onder ons.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

je zult weinig verschil vinden in de dekking van de aansprakelijkheidsverzekeraars, maar wel in de prijs. We raden je aan gebruik te maken van de vergelijker om te checken welke partij voor jou het beste is.

niet alle schades die je toebrengt worden vergoed door je verzekeraar. Alle verzekeraars hebben eigen voorwaarden in het contract staan. Kijk dus goed bij welke schades je niet verzekerd bent, hieronder vind je een overzicht met voorwaarden die in veel aansprakelijkheidsverzekering voorkomen.

Waar moet ik op letten bij een aansprakelijkheidsverzekering?

We snappen dat de keuze voor een aansprakelijkheidsverzekering lastig kan zijn. Er zijn niet veel verschillen maar ze zijn er wel degelijk. We hebben een overzicht van belangrijke punten voor je gemaakt:

 • Kijk naar de hoogte van het eigen risico. het beste waar je voor kunt gaan is €0.
 • Kijk goed naar de verschillen tussen wat wel en niet verzekerd is
 • Kijk naar de hoogte van het verzekerde bedrag. Kosten kunnen flink oplopen.
 • beoefen je een sport waarbij je andere schade kan toebrengen?
 • Heb je veel te maken met opzicht?

Wat betekent opzicht?

Mocht je zaken in bezit hebben waar jij niet de eigenaar van bent dan heet dat opzicht. Heb je slijptol van je buurman geleend en deze gaat kapot tijdens het slijpen dan kan het zijn dat je verzekeraar de schade niet vergoed. Wil je voor dit soort kwesties wel verzekerd zijn dan moet je kijken naar opzichtschade en hoogte van het maximaal uit te keren bedrag.

Aansprakelijkheidsverzekering aanbieders

Hieronder hebben we een lijstje gemaakt met de populairste verzekeraars van dit type verzekering en haar kenmerken. Het is goed om te weten dat we in deze situatie uitgaan van een alleenstaande met kinderen. De volwassene in dit gezin is geboren op 1 januari 1980 en kiest voor een verzekerd bedrag van € 1.250 miljoen. Hierbij is er geen voorkeur gegeven voor een eigen risico bedrag.

 • ING: het hele gezin is meeverzekerd en je ontvangt ten allen tijde een wereldwijde dekking tot € 2.5 miljoen. Ook het huisdier of dieren zijn volledig meeverzekerd voor schade aan spullen of personen. Van deze polis kunnen we momenteel geen maandprijs geven, onze excuses.
 • Interpolis: schade door kinderen, logés of huisdieren is verzekerd tot een bedrag van € 2,5 miljoen. Je betaalt geen eigen risico bij Interpolis. Van deze polis kunnen we momenteel geen maandprijs geven, onze excuses.
 • FBTO: je beschikt over een dekking van € 1,5 miljoen en bent hiermee gedekt voor schade door kinderen en huisdieren. Je betaalt € 0,- eigen risico, echter moet je wel een eenmalig bedrag van € 4,39,- betalen.
 • Univé: Je beschikt over een dekking van € 2,5 miljoen er bent hiermee gedekt voor schade door kinderen, jezelf en huisdieren. Er wordt geen eigen risico in rekening gebracht en daarnaast betaal je geen eigen risico. Hier betaal je maandelijks € 5,70 voor.
 • OHRA: Je beschikt over een dekking van € 1,25 miljoen en hoeft geen eenmalige kosten of eigen risico te betalen. De maandelijkse kosten liggen op € 4,82.
 • Aegon: Je beschikt over een dekking van € 1,25 miljoen en hebt niet te maken met een eigen risico bedrag. Wel betaal je bij deze verzekeraar de eenmalige kosten ter waarde van € 6,05 . De maandelijkse kosten liggen ook op € 6,05.
 • Centraal Beheer: Je beschikt over een dekking van € 1,5 miljoen en hebt niet te maken met een eigen risico bedrag en eenmalige kosten. De maandelijkse kosten liggen ook op € 6,50.
 • ABN Amro: Je beschikt over een dekking van € 1,25 miljoen en hebt niet te maken met een eigen risico bedrag. Wel betaal je bij deze verzekeraar de eenmalige kosten ter waarde van € 4,39. De maandelijkse kosten liggen op € 6,05.
 • Ditzo: Je beschikt over een dekking van € 1,25 miljoen en hebt niet te maken met een eigen risico bedrag en eenmalige kosten. De maandelijkse kosten liggen ook op € 5,73.

Inhoud