Vergelijk gratis

Gemakkelijk aansprakelijkheidsverzekering
online vergelijken zonder gedoe

Start met het vergelijken van aansprakelijkheidsverzekeringen op één centrale plek met alle informatie die je nodig hebt

Alles op 1 centrale website bij elkaar

 

Gemakkelijk alle grote aanbieders vergelijken

 

Het ideale startpunt voor online vergelijkingen

 

Alle informatie over Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken is heel eenvoudig

Iedereen maakt het wel eens mee, je laat iets vallen of maakt iets kapot van een hoge waarde. Niet fijn voor jezelf en de gene waarvan je iets kapot hebt gemaakt, gelukkig zijn er voor dit soort ongelukkige momenten de aansprakelijkheidsverzekering. Bij ons is het erg makkelijk om voor u de beste en voordeligste premie te vinden.

De maandpremie en haar factoren

De maandelijkse wordt vastgesteld aan de hand van uw woonplaats en leeftijd, dit zijn immers factoren die het risico verhogen. Maakt u zich geen zorgen, een aansprakelijkheidsverzekering kost vaak maar een paar euro per maand en zal u bij ongelukkige momenten goed van dienst zijn. 

Verplicht of niet?

Overigens is het in Nederland niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, in tegenstelling tot de zorgverzekering. Wij raden iedereen aan om eens goed na te denken over deze verzekering, welke sport beoefent u bijvoorbeeld?

Bij een sport met een hoog risico is het wellicht verstandig om er een af te sluiten. Veel van de pakketten deken in principe hetzelfde, maar prijzen verschillen sterk, vergelijk hierom goed.

Waarom heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Je hebt een aansprakelijkheidsverzekering nodig voor de schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Maak je iets kapot van een ander of breng je een persoon schade toe dan ben je daarvoor verzekerd. Laat je bijvoorbeeld de telefoon van je buurvrouw vallen dan bent u hier volledig voor verzekerd.

Niet alleen voor jezelf

Een ander voorbeeld dat kan dienen in deze situatie is als je buurvrouw een struikelt door een kabel die door jou gelegd is en hierbij letsel oploopt dan ben je met een aansprakelijkheidsverzekering ook hiervoor verzekerd.

Maar let op de aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alle eigen schade maar ook die van je huisdieren, loges en kinderen. je bent meestal verzekerd tot een bedrag van 1.250.000 euro.

Wat is allemaal gedekt bij een aansprakelijkheidsverzekering?

De dekking van je aansprakelijkheidsverzekering is erg breed. Wanneer je aansprakelijk bent gesteld voor een schade kun je beroep maken op je aansprakelijkheidsverzekering.

De verzekering dekt ook de schades die worden toegebracht door je inwonende ouders, huisdieren, loges en kinderen.

Aan welke prijs moet ik denken bij een aansprakelijkheidsverzekering?

Voor een paar euro per maand kun je al een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Houd er wel rekening mee dat de uiteindelijke prijs afhankelijk is van je leeftijd en woonplaats. Als je  je kinderen en/of partner meeverzekerd kan de prijs ook nog veranderen.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

je zult weinig verschil vinden in de dekking van de aansprakelijkheidsverzekeraars, maar wel in de prijs. We raden je aan gebruik te maken van de vergelijker om te checken welke partij voor jou het beste is.

Wat kan buiten je dekking vallen?

niet alle schades die je toebrengt worden vergoed door je verzekeraar. Alle verzekeraars hebben eigen voorwaarden in het contract staan. Kijk dus goed bij welke schades je niet verzekerd bent, hieronder vind je een overzicht met voorwaarden die in veel aansprakelijkheidsverzekering voorkomen.

Waar moet ik op letten bij een aansprakelijkheidsverzekering?

We snappen dat de keuze voor een aansprakelijkheidsverzekering lastig kan zijn. Er zijn niet veel verschillen maar ze zijn er wel degelijk. We hebben een overzicht van belangrijke punten voor je gemaakt:

  • Kijk naar de hoogte van het eigen risico. het beste waar je voor kunt gaan is €0.
  • Kijk goed naar de verschillen tussen wat wel en niet verzekerd is
  • kijk naar de hoogte van het verzekerde bedrag. Kosten kunnen flink oplopen.
  • beoefen je een sport waarbij je andere schade kan toebrengen?

Kun je korting krijgen op je AVP?

Als je over een woonverzekering beschikt dan is de kans groot dan je tevens ook over een aansprakelijkheidsverzekering beschikt. Veel Verzekeraars rekenen die onder de woonverzekering.

Het komt ook vaak voor bij je inboedel-en de opstalverzekering. Dit kan je dus veel geld besparen. Veel verzekeraars bieden je ook extra korting als je meerdere verzekeringen bij hun afsluit. ze noemen dit een pakketverzekering.

Wat betekent opzicht?

Mocht je zaken in bezit hebben waar jij niet de eigenaar van bent dan heet dat opzicht. Heb je slijptol van je buurman geleend en deze gaat kapot tijdens het slijpen dan kan het zijn dat je verzekeraar de schade niet vergoed.

Wil je voor dit soort kwesties wel verzekerd zijn dan moet je kijken naar opzichtschade en hoogte van het maximaal uit te keren bedrag.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over aansprakelijkheidsverzekeringen, aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over aansprakelijkheidsverzekeringen!

Begin nu met het vergelijken van alle aansprakelijkheids verzekeraars!