1200 euro lenen

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

1200 euro lenen, hoe kan dat in je voordeel spelen? Vrijwel iedereen om ons heen heeft er wel eens mee te maken gehad, tekort aan geld aan het einde van de maand. Het gevoel wat hierbij ontstaat is vaak benauwend. Echter zijn hier tegenwoordig nieuwe oplossingen voor, zo is snel 1200 euro lenen binnen 5 minuten geregeld!

Binnen 5 minuten

Online aanvraag binnen mum van tijd zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

Ontvang het geld binnen 24 uur op je rekening

Maximaal 10% rente, voorheen 14%

Ingreep door het ministerie van Financiën

1200 euro lenen | update november 2023

Het COVID-19 virus is helaas nog niet verdwenen uit onze wereld. De economische crisis die hier uit voortkomt is vanzelfsprekend van grote hoogte, en zal een groot deel van de samenleving gaan voelen in de portemonnee. Dit betekent dat er een grote kans bestaat dat er huishoudens zijn die in de financiële problemen gaan komen en dus kredieten gaan afsluiten.

Om deze reden is er een renteverlaging ingesteld door de overheid. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan nu de mogelijkheden met een lager maximaal vastgesteld rentepercentage.

Maximale rente verlaging van 14% naar 10%

Sinds 10 augustus 2020 is de verlaagde maximale rente naar 10 procent van kracht. Deze maatregel moest eigenlijk actief zijn tot 1 maart 2021, maar door de nog steeds aanwezige crisis is deze maatregel verlengd met 6 maanden. Als het nodig is wordt deze maatregel na deze 6 maanden nogmaals verlengd.

Minister Hoekstra van Financiën heeft dit aangegeven in een kamerbrief. Dit betekent dat de maximale rente op krediet van 14 naar 10 procent is verlaagd. Zoals hierboven verteld gaat het om een tijdelijke verlaging, maar kan de maatregel verlengd worden als dit nodig wordt geacht.

 • Deze nieuwe maximale rente van 10% is voor kredieten die zijn afgesloten na 10 augustus 2020 tot en met 1 juli 2022.
 • NIEUWE UPDATE: het ministerie van Financiën verlengt de tijdelijke renteverlaging op kopen of afbetaling of rood staan. Het rentepercentage blijft tot 1 juli 2022 maximaal 10%.

Vanwege een nieuwe wet in Nederland mag de maximale rente niet meer dan 10% zijn. Zodoende verandert Saldodipje de rente om hier aan te voldoen. De rente op leningen veranderd naar maximaal 9,86%.

Waarom kan 1200 euro lenen helpen?

1200 euro lenen is in sommige situaties een ideale oplossing. Kijk maar eens naar eigen ervaringen in het eigen leven. Je staat bijvoorbeeld in de supermarkt of wilt geld opnemen bij een betaalautomaat, en plots zie je de melding op het scherm ‘’geen saldo’’, je stressgehalte schiet meteen omhoog.

Het saldo op de rekening is niet toereikend om aan de betaling te voldoen. In deze situatie kan het de perfecte oplossing zijn om meer gedoe en vervelende zaken te voorkomen. Iedereen heeft het al eens meegemaakt en in deze situaties zijn we maar al te blij dat het mogelijk is om te kiezen voor geld lenen zonder BKR.

Is snel 1200 euro lenen eenvoudig?

Het lenen van 1200 euro is tegenwoordig eenvoudig en snel geregeld zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Een goed voorbeeld hiervan is de aanbieder Saldodipje.

Wanneer je kiest voor deze aanbieder ben je gegarandeerd van een veilige mini lening. Saldodipje is dan ook gespecialiseerd in dit soort kredieten, hierdoor hoeft er ook geen langdurige BKR toetsing uitgevoerd te worden.

Wil je nog 1200 euro lenen vandaag en alles snel geregeld hebben? Dan kan Saldodipje je hier zeker mee helpen. Gaat de droger ineens kapot of wil je wat extra geld om de laatste dagen van de maand door te komen, dan kan dit een ideale oplossing zijn als voorschot op jouw aankomende salaris.

Het aanvragen is binnen enkele minuten geregeld, kies de looptijd en het krediet wat je wilt lenen. Vervolgens krijg je een duidelijk overzicht met alle mogelijkheden.

Wist je al dat de maximale rente is verlaagd van 10% naar 14%, dit is een tijdelijke verplichte verlaging vanuit de overheid.

Heb je spoed en wil je nu meteen een bedrag lenen? Dan raden we allereerst aan om het algehele aanbod met elkaar te vergelijken op een aantal punten:

 • Het totaal te lenen bedrag
 • De looptijd van de mini lening
 • Het Rente & Jaarlijkse Kosten Percentage
 • Leenvoorwaarden

Kies je voor dit type leenvorm? Dan wordt het geld binnen 24 uur op je rekening gestort. Op dit moment is er maar één aanbieder die deze spoedleningen verleend en dat is Saldodipje.

Bewerken
Aanbieder Saldodipje:MinileningPersoonlijke lening
Minimale looptijd30 dagen3 jaar
Maximale looptijd4 maanden10 jaar
Minimale leenbedrag€100,-€2.000,-
Maximale leenbedrag€2.500,-€50.000,-
Tijdsduur aanvraagprocedure3 minuten1-2 uur
Verwerkingstijd24 uur7 tot 60 dagen
BKR registratie checkNeeJa
Persoonlijke Garantstellingsdocumenten nodig?JaJa

1200 euro lenen geschikt voor jou?

De mogelijkheid om 1200 euro te lenen zonder BKR toetsing is niet nieuw in Nederland en komt steeds vaker voor. Veel huishoudens in Nederland hebben te kampen met hoge vaste lasten, denk maar eens aan de energie tarieven die maar blijven stijgen.

 • Het niet te hoeven zorgen maken over je financiële situatie is erg fijn, zo kan het in veel situaties zijn dat je maar een klein beetje extra nodig hebt naast je salaris om op een verantwoorde manier rond te komen.

1200 euro lenen binnen 10 min kan dus een goede oplossing zijn voor velen. Het krediet wat wordt geleend staat in de meeste situaties binnen 24 uur op de rekening.

Meer redenen

We hebben op deze pagina al een aantal situaties geschetst waarbij snel 1200 euro lenen de oplossing kan bieden. Loop je bijvoorbeeld tegen een geweldige aanbieding aan, maar heb je geen toereikend saldo en is het aankomende salaris in zicht?

Een lening kan dan de oplossing bieden om alsnog die te gekke aanbieding te scoren. Wel is belangrijk dat je altijd verantwoord te werk gaat. 

Hoe werkt de terugbetaling?

Wil je snel 1200 euro lenen zonder papierwerk en een BKR toetsing? Dan is het allereerst van groot belang dat je weet hoe lang je de tijd hebt om de gehele lening met rente terug te betalen. 

Ga je voor Saldodipje? Dan heb je de keus uit meerdere looptijden:

 • 30 dagen
 • 45 dagen
 • 61 dagen
 • 122 dagen

Je kunt zien dat je uit verschillende looptijden kunt kiezen als je 1200 euro wilt lenen bij Saldodipje, deze hebben een relatief korte looptijd.

Nieuwe of al bestaande klant?

Zoals hierboven verteld is het van belang om rekening te houden met wat voor soort klant je bent. Ben je een nieuwe klant of heb je in het verleden al eens een kredietaanvraag gedaan? We leggen je het hieronder nog even haarfijn uit.

 • Moet je 1200 euro lenen met spoed? Dan wordt er in de meeste situaties een looptijd van minimaal 62 dagen gehanteerd door de aanbieder.
 • De maximale looptijd die gehanteerd wordt bij een leenbedrag van deze hoogte is 121 dagen. Of deze looptijd wordt gehanteerd is afhankelijk van de geschiedenis die je hebt met Saldodipje,
 • Heb je al vaker wat geleend bij deze aanbieder en is de relatie goed? Dan is er vaak een stuk meer coulance wat betreft de looptijd van de lening. 

Maximale leenbedrag voor nieuwe klanten

Nog steeds op onderzoek naar de beste lening voor jouw situatie en heb je nog nooit een krediet geleend? Dan is het in de meeste gevallen zo dat de kredietverstrekker gebruik maakt van een maximaal leenbedrag.

Echter wordt dit maximale leenbedrag pas toegepast als er sprake is van een hoger leenbedrag, en dus niet voor bedragen van deze hoogte.

Kies je er als nieuwe klant voor om toch de eerste keer een groter bedrag te lenen? Dan is de kans aannemelijk dat er gebruik gemaakt gaat worden van het maximale leenbedrag. In de praktijk is het zo dat nieuwe klanten bij de eerste aanvraag te maken krijgen met een maximaal leenbedrag van tussen de €600,- en €800,-.

Bestaande klanten

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je al wat langer klant bent bij Saldodipje. Heb je altijd netjes terugbetaald? Dan is het in de meeste gevallen mogelijk om direct het gehele maximale bedrag van €2.500,- te lenen.

Wat kost 1200 euro lenen?

1200 euro lenen kost geld en gaat altijd gepaard met kosten in de vorm van rente. Naast dat de rentekosten een grote factor is, zijn er nog andere factoren waar naar gekeken moet worden zoals de looptijd.

Het zit namelijk zo: hoe langer de looptijd, hoe hoger de rentekosten. Je krijgt bij Saldodipje gegarandeerd een minimale looptijd van dertig dagen, deze kan oplopen tot maximaal 4 maanden. Welke looptijd jij precies kunt kiezen is afhankelijk van de hoogte van het bedrag wat je leent.

€10,54 aan rente kosten

De kosten die komen kijken bij het lenen worden via een factuur na de looptijd opgestuurd. Op deze factuur is onder andere ook te vinden wat het totaal te betalen rente bedrag is. De rente die gehanteerd mag worden is niet hoger dan het maximaal vastgestelde rentepercentage van 10%, dit is ook het geval voor mini leningen met een looptijd van 30 dagen.

Om het wat eenvoudiger te maken hebben we een praktisch voorbeeld hieronder gezet:

Ga je €1200,- lenen en kies je een looptijd van 2 maanden? Dan ben je in totaal €10,54 kwijt aan rentekosten. Als we dit omrekenen zien we dat je dan ongeveer €0,17 cent per dag kwijt bent aan rentekosten over het geleende bedrag, met een maximale rente van 7,08 procent. Dit betekent dat je aan het einde van de looptijd €1210,54 moet terugbetalen aan de kredietverlener.

Bewerken
KredietverstrekkerSaldodipje
Totaal leenbedrag€1200,-
Looptijd61 dagen
Totale rentekosten€10,54
Jaarlijks Kosten Percentage7.08%
BKR toetsing?Nee
Persoonlijke Garantstellingsdocumenten nodig?Ja
Leenbedrag gestort in24 uur
Totaal terug te betalen bedrag€1210,54

Onnodige kosten voorkomen

Je wilt misschien 1200 euro lenen zonder BKR en verwacht daardoor geen papierwerk, toch is het zo dat je een aantal gegevens moet overhandigen aan de kredietverlener. Je hoeft je hier geen zorgen over te maken, de gegevens die worden opgevraagd hebben niks te maken met registraties bij het BKR.

In dit geval gaat het over jouw persoonlijke garantstellingsdocumenten. Deze documenten moeten binnen 5 dagen na het uitbetalen van de lening worden overhandigd aan de kredietverlener.

Kredietverstrekkers hebben namelijk na deze 5 dagen het recht om een boete op te leggen als dit niet gebeurt.

Meer dan 1200 euro lenen?

We hebben het op deze pagina voornamelijk gehad over het lenen van een bedrag van 1200 euro, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor hogere kredieten. Tussen de verschillende bedragen zitten wat verschillen, wil je dus een groter of lager bedrag lenen? Kijk dan verder.

Dit betreft de volgende bedragen zoals 200 euro lenen300 euro lenen400 euro lenen500 euro lenen600 euro lenen700 euro lenen800 euro lenen900 euro lenen1000 euro lenen1400 euro lenen1500 euro lenen1600 euro lenen1700 euro lenen2000 euro lenen2500 euro lenen3000 euro lenen of 3500 euro lenen.

We raden je aan om bij grotere bedragen te kijken naar een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

Waar kun je 1200 euro lenen?

Op dit moment kun je 1200 euro lenen zonder BKR toetsing bij één kredietverstrekker genaamd Saldodipje.

Het aanvragen is binnen enkele minuten geregeld, echter is het nog steeds belangrijk dat je weet welke financiële verantwoordelijkheden je aan gaat. Denk hierbij aan de leenvoorwaarden, looptijden en rentekosten.

In dit stappenplan hieronder leggen we je uit hoe het aanvraagproces in zijn werk gaat:

 1. Klik op de groene knop om de lening aanvraag in gang te zetten;
 2. Allereerst word je doorgestuurd naar beveiligde pagina van kredietverstrekker Saldodipje waar het aanvraagproces verder in gang gezet wordt;
 3. Kies het gewenste leenbedrag en de looptijd;
 4. Upload jouw ID-document via de beveiligde omgeving;
 5. Start met het invullen van je persoonsgegevens;
 6. Vervolgens kun je jouw bankrekening verifiëren (om de bestemming van de storting vast te stellen en te verifiëren);
 7. Klaar! De aanvraag wordt via een beveiligde verbinding naar Saldodipje verstuurd
 8. Saldodipje neemt contact met je op over de status van de aanvraag.

Je kunt op de knop hieronder drukken om het aanvraagproces te starten. Na het klikken wordt je doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van Saldodipje, 1200 euro lenen is nog nooit zo eenvoudig geweest toch?

Inhoud