Vergelijk gratis

Voordelen en nadelen van het reizen met een camper

aug 6, 2018 | Camper Huren, Reizen

aug 6, 2018 | Camper Huren, Reizen

Op pad met de camper

Het reizen met een camper kan vele voordelen met zich meebrengen, zo heb je erg veel vrijheid en kun je gaan en staan waar je maar heen wil. Zo kun je dagelijks beslissen waar je heen wil gaan, vaak geeft dit bij mensen een sterk gevoel van vrijheid wat als prettig wordt ervaren door velen. Wij hebben daarom voor jou een aantal aandachtspunten samengevat met daarin de voordelen en nadelen van het huren van een camper. Lees snel verder!

Huren en rijden van een grote camper

Voor mensen zonder ervaring met rijden van een camper kan het in het begin wat lastig zijn om een grote camper te besturen. Dit komt doordat een camper baak hoger op de weg ligt, hoger dan een auto wat ervoor zorgt dat je naast het grote gewicht ook veel wind vangt. Geen paniek een camper besturen is na een aantal keren net alsof je het al 20 jaar doet.

De meeste campers zijn niet heel lang en groot dus je kunt er gemakkelijk mee parkeren in normale parkeervakken voor de auto’s. Grote campers hebben hierin een groot nadeel, als je met jouw grote camper kleine dorpjes wilt bezoeken wordt het soms moeilijk om te parkeren of om überhaupt te rijden.

De nieuwe campers halen al snel snelheden van ongeveer 130 kilometer per uur, waardoor je gemakkelijk het verkeer bijhoudt op de snelweg. Handig als je zo snel mogelijk op de vakantielocatie wilt zijn.

Meer kosten bij een grotere camper

Meer betalen voor een grotere luxere camper is nu wel duidelijk. Let wel op bij de tolwegen en ferry’s, doordat de camper groot is dus ook zwaar in gewicht en lengte moet je vaak meer bij betalen. Daarnaast is het zo dat grotere campers ook vaak meer benzine verbruiken, houd hier rekening mee met het gekozen budget.

Kamperen in jouw camper

Je hebt met een grote camper natuurlijk ook net zo goed de mogelijkheid om te kamperen als dat je die hebt met een kleinere camper. Je valt wat meer op in de grotere steden, maar dat is niet raar je rijdt eigenlijk in een rijdend huis. Je kan lekker met je camper midden in de stad kamperen, koken en douchen. Ga dat maar eens proberen in een kleinere camper.

Heb je geen zin in de drukke steden? Dan kun je natuurlijk ook de natuur opzoeken. Het strand is een goede optie om te overnachten, je kan dan namelijk mooi uitkijken naar de zee door de grote ramen van de camper, op die manier lijkt het net echt kamperen alleen dan een stukje luxer.

Verder kan je er ook voor kiezen om langer op een plek te blijven, doe dit wel alleen als je goed voorbereid bent. Neem bijvoorbeeld genoeg water mee, waterflessen zijn nog beter. Verder is het verstandig om een aantal gasflessen mee te nemen. Zo kun je makkelijk een aantal weken bivakkeren waar je maar wilt. Vergelijken van campers kan gemakkelijk, klik snel op de button.

Handige & leuke video’s

vergelijker

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Camper verhuur, Prijzen, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over het huren van een camper!

Het verschil tussen een camper of caravan

Het verschil tussen een camper of caravan

Vergelijk gratisVeel mensen vragen het zich af, moet ik kiezen voor een camper of caravan? Voortaan zijn campers niet meer weg te denken in Nederland, steeds meer Nederlanders kiezen voor het kopen van een camper of huren.Keuze maken tussen een camper of caravan...

Begin nu met het vergelijken van alle camper verhuurders

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken