Vergelijk gratis

Boeken van een vliegticket, veel gestelde vragen

aug 6, 2018 | Reizen, Vliegtickets

Het is voortaan mogelijk om op allerlei verschillende manier een vliegticket te boeken. Het kan bijvoorbeeld traditioneel via het reisbureau maar je kunt het ook online doen. Je kan een reis in combinatie met een vliegticket kopen, het kan ook los. Aan beide keuzes zitten zo zijn voordelen.

aug 6, 2018 | Reizen, Vliegtickets

Veel vragen over vliegtickets

Vliegtickets kopen wordt al tal van jaren gedaan, echter zitten er flink wat regeltjes en voorwaarden aan verbonden waar veel vragen over bestaan. Lees snel verder om antwoord te krijgen op de meest gestelde vragen over vliegtickets, veel leesplezier!

Pakket of los vliegticket?

Wit u een los vliegticket aanschaffen? Dan gelden voor jouw de algemene voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt naar jouw ideale vakantiebestemming. In deze voorwaarden kunt u zaken als het wijzigen van de vertrekdata, deze voorwaarden zijn in de meeste gevallen redelijk.

Heb je de keuze gemaakt voor een pakket dan moet je rekening houden met extra regels die genoteerd staan in de wet. Met deze wetten sta je als consument wat sterker in je schoenen dan wanneer u alleen een vliegticket koopt.

De lijnvlucht en een chartervlucht, wat is het verschil?

Wanneer je een los vliegticket hebt gekocht houdt dit in dat je alleen de reis met het vliegtuig hebt aangeschaft. U kunt een lijnvlucht boeken, hiermee kies je zelf je luchtvaartmaatschappij. Ook is er de mogelijkheid om te kiezen voor een chartervlucht die wordt geregeld door een reisorganisatie, u zit dan in een toestel voor een georganiseerde vakantievlucht.

Heb ik een visum nodig voor mijn vakantie?

Dit is afhankelijk van het land waar je naar toe reist, niet ieder land vereist een visum voor haar toeristen. U moet dit in eerste instantie zelf uitzoeken, dit kan makkelijk via de google zoekmachine. Je kunt de luchtvaartmaatschappij hier niet verantwoordelijk voor stellen.

Ik heb een vliegticket in de vorm van een e-ticket, wat is dit?

In de meeste gevallen krijg je je vliegticket niet meer op papier aangereikt maar in een digitale vorm, ook wel e-ticket genoemd. Je ontvangt deze standaard wanneer je een vliegticket online boekt, deze verschijnt na de aankoop direct in je mailbox.

U hoeft zich geen zorgen te maken over administratieve zaken, deze zijn allemaal al opgenomen door de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Wanneer u op het vliegveld aankomt hoeft alleen nog maar in te checken met je paspoort of je ID.

Prijzen van de vliegtickets

Wanneer je een vliegtuigticket hebt geboekt geldt er een Reclamecode Reisaanbiedingen, wat is dit? In dit document staat beschreven dat de aanbieder duidelijk moet zijn over extra kosten en toeslagen die worden geheven over je vliegticket.

Deze regels worden gehanteerd in heel Nederland op aanbieders van vakanties, busreizen, vliegreizen, treinkaarten en pleziervaartuigen, eigenlijk op alles wat met reizen te maken heeft. Let goed op wanneer je een vliegticket koopt op een buitenlands domein, hier kunnen andere regels en wetten van kracht zijn. Wij raden het altijd aan om te vergelijken.

Handige & leuke video’s

vergelijker

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Vliegtickets, Prijzen, Tips, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over het boeken van een vliegticket!

Begin nu met het vergelijken van alle vliegticket aanbieders

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken