Univé Fietsverzekering afsluiten in 2020? | Kom er hier alles over te weten!

jul 8, 2020 | 0 Reacties

Waarom zou ik kiezen voor een Univé fietsverzekering? Een vraag die vaak gesteld wordt. Er worden ieder jaar zo’n 500.000 fietsen gestolen in Nederland, veel mensen hebben het dan ook al een keer meegemaakt dat hun fiets gestolen is.

In zo’n geval is een fietsverzekering geen overbodige luxe, een nieuwe fiets kopen kan namelijk vrij prijzig zijn. En hoe zit dat dan met een E-bike? Kan je deze ook verzekeren? Dat kan zeker, met een Univé E-bike verzekering is ook jouw elektrische fiets voortaan verzekert tegen diefstal en schade.

Wij gaan in dit artikel meer informatie geven met betrekking tot de Univé fietsverzekering, zo kun je wellicht beter een keuze maken op het gebied van fietsverzekeringen.

Univé fietsverzekering

Welke fietsverzekeringen biedt Univé aan?

Univé biedt voor vrijwel alle type fietsen een Univé fietsverzekering aan. Het maakt dus niet uit of je een stadsfiets, mountainbike of elektrische fiets hebt, bij Univé kun je deze verschillende fietsen allemaal verzekeren. Het is zelfs mogelijk om een tweedehands fiets te verzekeren bij Univé.

Het is echter wel zo dat de premies van de verschillende fietsverzekeringen nogal uiteen kunnen lopen, een elektrische fiets is uiteraard duurder om te verzekeren dan een stadsfiets. Wij hebben voor jou de drie meest voorkomende fietsverzekeringen op een rijtje gezet met de bijbehorende premies.

Elektrische fietsStadsfiets Racefiets en mountainbike
Vanaf €4,54 per maand Vanaf €2,50 per maand Vanaf €2,40 per maand
Beoordeeld met een 8,0 door de consumentenbondBeoordeeld met een 7,7 door de consumentenbondBeoordeeld met een 9,1 door de consumentenbond
Compleet verzekerd tegen diefstal en beschadigingCompleet verzekerd tegen diefstal en beschadigingCompleet verzekerd tegen diefstal en beschadiging (ook onderdelen).
3 jaar lang de aankoopprijs terug3 jaar lang de aankoopprijs terug 3 jaar lang de aankoopprijs terug
Pechhulp standaard inbegrepen (breng- en haalservice).
Pechhulp extra op te nemen voor €0,71 per maandPechhulp mee te verzekeren voor €0,71 per maand

Zoals je kunt zien is de consumentenbond erg positief over Univé fietsverzekering ervaringen, het is namelijk niet voor niks dat de Univé E-bike verzekering een 8,0 krijgt, de stadsfiets verzekering een 7,7 en de racefiets & mountainbikeverzekering zelfs een 9,1. Je kunt er dus vanuit gaan dat je bij Univé op de goede plek zit als het gaat om fietsverzekeringen. Weet je echter niet zeker of Univé een verzekeraar is die bij jou past? Ga dan opzoek naar verschillende Univé fietsverzekering reviews, zo geven bijvoorbeeld de klanten van Univé de fietsverzekering een 8,4.

Wat wordt vergoedt met een Univé fietsverzekering?

Met een Univé fietsverzekering ben je verzekerd tegen schade en diefstal van jouw fiets. Heb je een nieuwe fiets gekocht en wordt deze gestolen of is die total loss? Dan krijg je bij Univé de eerste drie jaar de nieuwwaarde van jouw fiets uitgekeerd. Het kan natuurlijk zo zijn dat de nieuwwaarde van jouw fiets ondertussen minder waard is dan dat hetzelfde model nieuw kost.

Ook hier heeft Univé rekening mee gehouden, zij vergoeden op zo’n moment maximaal 15% bovenop het originele verzekerde bedrag. Op het moment dat jouw tweedehands fiets gestolen wordt krijg je van Univé het aankoopbedrag uitgekeerd.

Pakketkorting op fietsverzekering Univé

Op het moment dat je meerdere schadeverzekeringen hebt afgesloten bij Univé, ontvang je een bepaald percentage korting over het gehele pakket, dit wordt ook wel pakketkorting genoemd. Bij Univé is dit percentage 1% per verzekering die je hebt afgesloten.

Je ontvangt dus 1% korting over de gehele premie op het moment dat je één verzekering hebt afgesloten. Je hoeft zelf verder niks te doen voor het ontvangen van deze korting, Univé zal een controle uitvoeren op het moment dat je een verzekering bij hen afsluit.

Op het moment dat zij zien dat je bijvoorbeeld een Univé fietsverzekering hebt en een Univé aansprakelijkheidsverzekering, dan verrekenen zij automatisch de korting die je krijgt. Er geldt echter wel een maximale korting, beneden in de tabel kun je zien wat het maximale kortingspercentage is.

Kortingspercentage Aantal verzekeringen
2%2
3%3
4%4
5%5
6%6
7%7
8%8
9%9
10%10 of meer

Wij hopen dat we je voldoende geïnformeerd hebben met betrekking tot de fietsverzekeringen van Univé. Je weet nu dat er voor ieder type fiets een andere verzekering is.

De hoogte van de premie is dan ook afhankelijk van het type fiets dat je hebt, een elektrische fiets is namelijk in de meeste gevallen een stuk duurder dan een stadsfiets.

Ben je nu benieuwd welke fietsverzekeringen er nog meer aangeboden worden door Univé en wat de verschillende tarieven hiervoor zijn? Maak dan nu een vergelijking op onze site.

Handige & leuke video’s

waarom fietsverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 2,35

✓ Ook mogelijk voor 2e hands fiets

21% assurantiebelasting

 Doorlopend of tijdsgebonden

welke fiets verzekeringen kiezen

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 2,58

Ook mogelijk voor 2e hands fiets

21% assurantiebelasting

 Doorlopend of tijdsgebonden

fiets verzekeren

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 3,05

 Ook mogelijk voor 2e hands fiets

Eenmalig € 9,68 accountkosten

 Doorlopend of tijdsgebonden

fietsverzekeringen vergelijk

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Eigen Risico

25

Voor alle fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,01

 Gratis 1 jaar route.nl

21% assurantiebelasting

 Doorlopend of tijdsgebonden

Begin nu met vergelijken voor de beste deals!

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken