Een uitvaartspeech, hoe houdt u deze? Kom alles te weten over de uitvaart toespraak

okt 1, 2019 | 3 reacties

Een uitvaartspeech, u zult het vast wel een keer gehoord hebben bij het bezoeken van een uitvaart. Het bedenken, schrijven en vertellen van een uitvaart toespraak kan voor mensen een zware klus zijn. Het vertellen van een uitvaartspeech is een prachtige manier om afscheid te nemen van dierbare, het is dan ook handig om deze goed voor te bereiden.

Op deze pagina staan goede tips beschreven zodat u de uitvaartspeech goed voorbereid kan vertellen. Hierdoor komt u goed voor de dag en toont u enig respect naar de overledene. Daarbij bieden wij u een overzicht van alle verzekeringen zodat u gemakkelijk een keuze kunt maken! Hier kunt u snel de uitvaartverzekering vergelijken.

Waar u op moet letten tijdens uw uitvaart toespraak

Om het u gemakkelijk te maken hebben we hieronder een aantal handige tips onder elkaar gezet die u kunnen helpen bij het houden van de uitvaart toespraak. We raden u aan om deze goed door te lezen om een zo goed mogelijke toespraak te houden.

Tijdens u uitvaart toespraak de mooie herinneringen ophalen

Het is belangrijk om in uw uitvaartspeech wat te vertellen over de overledene en wat u met haar of hem hebt meegemaakt. U wilt tenslotte de overleden persoon goed herinneren. Een uitvaartspeech hoeft niet individueel gehouden te worden, dit kan ook in groepsverband. Het wordt hierdoor makkelijker om mooie verhalen en anekdotes te verzinnen, ook de emotionele spanning van een uitvaart toespraak daalt in groepsverband. Het is verstandig om met familie en vrienden van de overledene samen te zitten om zo meer verhalen op te halen.

Probeer tijdens het houden van de uitvaartspeech bij de gasten een gevoel van herkenning te creëren en houdt u niet in om uw gevoelens te uiten. De uitvaart toespraak mag persoonlijke tinten bevatten.

Houd de uitvaartspeech kort en bondig

U bent vaak niet de enige die een uitvaart speech houdt op een begrafenis, probeer de duur van het verhaal dan ook beperkt te houden. Het wordt hierdoor makkelijker voor mensen om hun concentratie erbij te houden. Humor is een belangrijk aspect om de uitvaart speech luchtig te maken. Mocht u wel de enigste spreker zijn, verdeel het verhaal dan in delen en zorg ervoor dat er muziek wordt afgespeeld tussen het verhaal door.

Hiermee wordt voorkomen dat mensen uw uitvaart speech langdradig vinden en tegelijkertijd geeft u ze de tijd om de overledene te herdenken. 5 minuten is de ideale tijd voor een uitvaart speech.

Stel u zelf voor aan de aanwezige

Wanneer u spreekt op een uitvaart, betekent dit vaak dat u goed contact had met de overledene. Desalniettemin kan het zijn dat u niet bij iedereen bekend bent die aanwezig is bij uitvaart speech. Over het algemeen zijn er altijd wel mensen die u niet kent, het is dan ook altijd handig om te openen met een korte introductie over wie u bent. Het is verstandig om tijdens deze introductie de band tussen u en de overledene te beschrijven.

Houd uw uitvaart toespraak duidelijk

Vaak is het moeilijk om uw uitvaart speech een duidelijk structuur te geven omdat tijdens het schrijven van deze speech komen veel emoties naar boven komen. Zorg wel dat er een duidelijk structuur in zit zodat u tijdens het vertellen van de uitvaartspeech de herinneringen niet door elkaar haalt. Een duidelijke inleiding kan al veel helpen, hierin beschrijft u wat het overlijden van de persoon met u gedaan heeft. Vaak vertellen mensen in de inleiding hoe sterk de overledene was in de laatste dagen en hoe zij die ervaren hebben.

Na de inleiding komt de kern van uw uitvaart speech, hierin kut u een aantal herinneringen en anekdotes ophalen over de overledene. Dit deelt u met de aanwezigen terwijl zij de overledene herdenken. Hierna komt het slot, hierin kunt u een de boodschap van uw speech samenvatten zodat u alles nog een keer duidelijk kut overbrengen. Tot slot kunt u een wens doen.

U kunt mensen bedanken in elk deel van de toespraak, vaak is dit wel in de inleiding of het slot. Hierin kunt u mensen bedanken, het is belangrijk dat u niemand vergeet.

Het geven van uw uitvaartspeech

Het geven van uw speech is voor vele het moeilijkste. Een goede voorbereiding en veel oefening maakt een stuk makkelijker! Er zijn vaak bepaalde verhalen die u niet wilt vergeten te vertellen tijdens de uitvaart speech, markeer deze zodat u er zeker van bent dat u die niet vergeet!

Neem korte pauzes en houd drinken bij de hand

Een uitvaart speech is emotioneel erg zwaar, het is dan ook verstandig dat u drinken naast u heeft staan. Wanneer u het even niet meer aan kunt, kan een slokje water u erg goed om vervolgens uw speech te vervolgen. Verder is het geen probleem om, tijdens het geven van uw speech, een paar korte pauzes te nemen. Het toevoegen van muziek zoals eerder genoemd creëert ook pauzes.

Het nemen van pauzes maakt het voor de aanwezigen aangenamer om het gesprek te kunnen volgen. De aanwezigen kunnen hierdoor uw uitvaart toespraak beter volgen en het zal uw articuleren ook goed doen.

Groot lettertype en paginanummers doen uw toespraak goed

Door middel van pagina nummering blijft u op de goede volgorde van uw uitvaart speech. Daarnaast is het mogelijk om een nietje in de pagina’s te doen zodat u op goede volgorde blijft. Het is hierdoor ook handiger om het vast te houden omdat het moeilijker verschuift.

Door het gebruiken van een groot lettertype is het voor u makkelijker om uw uitvaart speech over te lezen en makkelijker om terug te vinden waar u was wanneer u even de draad kwijt raakt. Bent u zelf niet in bezit van een printer of andere benodigdheden? Neem dan contact op met uw uitvaartverzorger, zij helpen u hier graag bij!

Blijf u zelf tijdens de toespraak

Op het moment dat u de speech geven dan is het belangrijk dat u gewoon u zelf blijft. Het gaat ten slotte ook over wat u heeft meegemaakt met de overledene. Uiteraard kunt u in de uitvaartspeech ook verhalen met andere vertellen, doe ook dit in eigen woorden. Het is belangrijk dat u de speech op positieve verhalen houdt, de aanwezigen zullen een negatief verhalen niet aan kunnen.

Check de zaal en apparatuur

Het is verstandig om de zaal en apparatuur in de uitvaart zaal te checken, hierdoor gaat u met meer zelfvertrouwen uw uitvaart toespraak in. U kunt ook voorbereiden hoe u daar moet staan, hoe u moet praten en hoe u gaat kijken.

Het checken van de apparatuur is erg belangrijk omdat u hierdoor zeker van uw zaak wordt en ook fouten vooraf kan voorkomen. U wilt natuurlijk voorkomen dat uw uitvaartspeech vast loopt.

Handige & leuke video’s

Waardering

9.6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8.9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

 • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
 • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder.
 • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
 • Laatste keer gecontroleerd: 01-06-2021
uitvaartverzekering afkopen

Waardering

★★★★★ 

8.9 / 10

Verzekerd Bedrag

8.750

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 9,74

Levenslange premielooptijd

€ 15,00 eenmalige kosten

Waardevaste premie

afkopen van de uitvaartverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.6 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

Tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

uitvaartverzekering opzeggen

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Kinderen gratis?

Tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 11,74

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

€ 64,00 eenmalige kosten

Wensen tijdens de looptijd aanpasbaar

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Verzekerd Bedrag

9.000

Kinderen gratis?

Tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 11,81

✓ Premielooptijd tot 80 jaar

Distributiekosten verwerkt in de premie

Vrije keuze uitvaartverzorging

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Verzekerd Bedrag

9.250

Kinderen gratis?

Tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 12,12

✓ Premielooptijd tot 80 jaar

Je kiest zelf de betaaltermijnen

Bepaal zelf het verzekerde bedrag

Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 05-07-1987 (32 jaar), niet-roker.

Laatste keer gecontroleerd: 7 januari 2020

Vergelijk alle aanbieders van uitvaartverzekeringen

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken