Spinningfiets met computer kopen? Begin met vergelijken zonder gedoe

Beste spinningfiets met computer vinden en makkelijk tientallen euro’s besparen? Je bent op de goede plek. Je kunt hier onafhankelijk alle aanbieders van spinningfietsen met computer vergelijken op de belangrijkste factoren. Eerst meer weten over een spinningfiets met programma? Lees dan onze handige gids en kom alles te weten.

Wat verstaan we onder een spinningfiets met computer? Een spinningfiets met computer is een apparaat waarop je thuis kan trainen. Op het trainingsscherm kan je handige gegevens aflezen die je helpen bij het bevorderen van je conditie of kracht. Zo zie je tijdens het trainen wat je snelheid is maar ook wat je afstand, tijd , RPM en wat de verbrande calorieën zijn. Vandaar dat het een spinningfiets met computer wordt genoemd. Ze bedoelen dus eigenlijk gewoon een spinningfiets met scherm waarop je jou trainingsgegevens kan inzien. Zo ben je altijd op de hoogte van de resultaten die je hebt behaald.

De spinningfiets met programma kan ook voorzien zijn van een aantal trainingsprogramma’s die vooraf geïnstalleerd zijn op het apparaat. Hierdoor kan je doelgericht aan het werk gaan met je trainingen. Tijdens de training kan je op het scherm handige trainingsgegevens aflezen. Dankzij deze gegevens wordt de vooruitgang bevordert doordat je precies weet waar je op moet letten tijdens de eerstvolgende training. Mocht jij op zoek zijn naar een spinningfiets met programma dan raden wij je aan om deze tekst goed door te lezen. Wij hebben hieronder een top 5 gemaakt van de beste spinningfietsen met computer die er op dit moment zijn.

1. Spinningfiets FitBike Race Magnetic

De FitBike Race Magnetic Home is een apparaat waarmee je vanuit huis een training kan volgen. Dit model beschikt over een magnetisch weerstand systeem. Hierdoor zal het apparaat geluidsloos functioneren en wordt slijtage voorkomen. Daarnaast heeft de magnetische weerstand nog een aantal voordelen, zo maakt het vliegwiel mooie ronde bewegingen doordat het wiel niet wordt aangeraakt.

Bovendien ligt de maximale weerstand van dit apparaat hoger dan bij vergelijkbare modellen. Op het scherm van dit type kan je gegevens aflezen zoals je snelheid, tijd, afstand, RPM maar ook je verbrande calorieën. Deze gegevens geven je meer inzicht in je trainingen waardoor je doelgericht aan het werk gaat.

Verder staat het apparaat stabiel op de grond door het gewicht van 50 kg, hierdoor kan dit model ook belast worden tot een maximaal gewicht van 125 kilo. Het vliegwiel heeft een gewicht van 20 kg waardoor je natuurlijke bewegingen maakt en gewrichten niet te zwaar belast.

Bovendien is de FitBike Race Magnetic Home in 2017 verkozen tot beste spinningfiets van het jaar.

Voor- en nadelen Race Magnetic Home

Bij de FitBike Race Magnetic Home worden altijd een aantal spullen standaard meegeleverd. Je ontvangt een handleiding die je helpt bij het instellen en de besturing van het apparaat.

Daarnaast wordt er nog een montagehandleiding met een aantal bevestigingsmaterialen meegeleverd. Deze spullen heb je nodig bij het opzetten van dit model. Verder zijn de afmetingen van het apparaat 107 x 25 x 92,5 cm, hierdoor wordt het wel lastig om het apparaat netjes op te bergen.

Hogere maximale weerstand dankzij het magnetische weerstand systeem.
Op het scherm lees je trainingsgegevens af die de training bevorderen.
Voorkom slijtage dankzij het magnetische weerstand systeem.
×  Lastig op te bergen door de grote afmetingen.

2. VirtuFit Etappe 1

De VirtuFit Etappe 1 is voorzien van een aantal handige functies voor intensieve sporters. Zo beschikt het apparaat over een vliegwiel van 22 kg waardoor je de weerstand eenvoudig aan kan passen. Hierdoor train je op verschillende niveaus zodat je altijd blijft werken aan een beter resultaat. Dit model staat ook zeer stabiel op de grond en is belastbaar tot een maximaal gewicht van 135 kg.

Het apparaat kan hierdoor intensief gebruikt worden door fanatieke sporters. Ook kan je met de VirtuFit Etappe 1 crossen of wielrennen wanneer je daar zin in hebt, dit stel je in op de monitor. Daarnaast kan je op de monitor ook trainingsgegevens inzien zoals snelheid, afstand, tijd, RPM, calorieverbranding en je hartslag.

Om je hartslag te meten heb je wel een hartslagband nodig, deze wordt niet meegeleverd bij dit model maar is wel optioneel verkrijgbaar.

Voor- en nadelen Etappe 1

Naast de VirtuFit Etappe 1 ontvang je ook nog een aantal standaard meegeleverde items. Allereerst ontvang je een handleiding die jou zal helpen bij het instellen van het apparaat. Ook zal de handleiding jou de besturing van het apparaat uitleggen.

Daarnaast wordt er een montagehandleiding meegeleverd die je nodig hebt bij de montage van de VirtuFit Etappe 1. Ook wordt er nog een DVD meegeleverd waarop je een interactieve training kan volgen. Het apparaat zelf is 121 x 54 x 125 cm groot en heeft een gewicht van 43,5 kg. Dit model is daardoor wel eenvoudig te verplaatsen maar minder eenvoudig om op te bergen.

Weerstand aanpasbaar waar je de intensiteit van de training verhoogd.
Monitor waarop handige trainingsgegevens worden weergegeven.
Mogelijkheid om te crossen of wielrennen op dit model.
×  Er wordt geen hartslagband meegeleverd.

3. Spinningfiets FitBike Race 3

Met de FitBike Race 3 zijn bezoeken aan de sportschool verleden tijd. Met dit instapmodel kan je ook als onervaren sporter aan de slag gaan met het verbeteren van je conditie of het verbranden van vet. Dit model staat bekend om de stabiliteit en het gebruiksgemak die het biedt. Zo zijn de zadel en het stuur naar eigen wens in te stellen en start je altijd in de ideale zithouding.

Op het scherm van dit apparaat kan je trainingsgegevens al tijdens de training bekijken om zo je doel sneller te behalen. Daarnaast is de FitBike Race 3 voorzien van een doortrap systeem waardoor je altijd in beweging blijft doordat de trappers niet stil blijven staan. Het vliegwiel van dit type weegt 18 kg en heeft als kenmerk dat je soepele en natuurlijke rotaties maakt.

Het trainen wordt hierdoor bevordert doordat je de gewrichten in je lichaam niet te zwaar belast. De intensiviteit die je uitoefent op het apparaat is niet essentieel, dit model zal namelijk altijd op zijn plek blijven staan door het gewicht van 40 kg. Verder kan de FitBike Race 3 belast worden tot een maximaal gewicht van 120 kg.

Voor- en nadelen Race 3

Naast de FitBike Race 3 worden ook nog een aantal spullen standaard meegeleverd. Zo ontvang je namelijk een handleiding die je de besturing van het apparaat zal uitleggen. Bovendien wordt er nog een montagehandleiding meegeleverd.

Hierin wordt uitgelegd hoe je het apparaat monteert en opzet. Verder heeft het product de afmetingen van 124 x 40 x 120 cm waardoor je het apparaat niet eenvoudig uit het zicht plaatst.

Voorzien van een doortrap systeem waardoor je altijd in beweging blijft.
Beschikt over een monitor waarop trainingsgegevens te zien zijn.
Apparaat staat stabiel op de grond dankzij het gewicht van het apparaat.
×  Lastig op te bergen dankzij de grote afmetingen.

4. SportPlus SP-SRP-3000

De SportPlus SP-SRP-3000 is een apparaat waarmee je thuis kan trainen. Hiervoor hoef je dus niet meer naar de sportschool. Het apparaat is voorzien van vele handige functies waarmee je kan werken aan je conditie. Zo beschikt het over een vliegwiel van 12 kg waarmee je de intensiteit van de training kan aanpassen tot wel 50 verschillende niveaus. Het weerstand niveau pas je eenvoudig aan op het scherm dat ingebouwd zit op de SportPlus SP-SRP-3000.

Bovendien lees je op dit scherm ook andere trainingsgegevens af zoals de snelheid, afstand, tijd, hartslag, RPM en het aantal verbrande calorieën. De hartslag meet je door je handen te plaatsen op de geïntegreerde hartslagsensoren op het stuur.

Daarnaast is het mogelijk om het zadel en stuur te verstellen, zo begin je altijd in de ideale zithouding en worden gewrichten niet te zwaar belast. Dankzij het gewicht van 47 kg blijft dit model altijd stevig op de grond staan en is het maximale gebruikersgewicht 150 kg.

Voor- en nadelen SP-SRP-3000

De SportPlus SP-SRP-3000 wordt altijd geleverd met een aantal spullen die standaard worden meegeleverd. Zo ontvang je de handleiding van het apparaat om je te helpen bij het instellen. Ook zal deze handleiding meer duidelijkheid geven over de besturing van dit model.

Bovendien wordt er ook nog een montagehandleiding meegeleverd die je nodig hebt bij het opzetten van de SportPlus SP-SRP-3000. Ook handig om te weten dat de afmetingen van dit apparaat 127 x 60 x 132 cm zijn.

Slijtage voorkomen dankzij stevige frame in combinatie met het vliegwiel.
Op de monitor zie je de parameters die betrekking hebben op je training.
Train op 50 verschillende niveaus door dit in te stellen op het scherm.
×  Geen hartslagband meegeleverd voor een specifieke meting van hartslag.

5. Spinningbike ProForm 250 SPX

Met de ProForm 250 SPX ga je thuis aan de slag om te werken aan je conditie of het verbranden van vet. Dit doe je door middel van een aantal handige functies waar dit apparaat over beschikt. Zo heb je namelijk de keuze om op verschillende weerstand niveaus te trainen en bepaal je zelf hoe zwaar het wordt.

Door het sterke vliegwiel van 18 kg met een precisie aandrijfsysteem voelen de bewegingen die je maakt natuurlijk aan. Het stevige frame in combinatie met het gewicht van 57 kg staat het apparaat altijd stabiel. Ook is dit model voorzien van een verstelbaar zadel en stuur waardoor je altijd start in een goede zithouding.

Op het LCD scherm van de ProForm 250 SPX lees je de trainingsgegevens af die voor jou van belang zijn. Je ziet de snelheid, afstand, tijd en het aantal verbrande calorieën. Bovendien kan je ook een trainingstijd of afstand in stellen waardoor je naar een specifiek doel werkt.

Voor- en nadelen 250 SPX

Bij de ProForm 250 SPX worden een aantal items standaard meegeleverd. Zo wordt er een handleiding meegeleverd van dit model waarin je kan lezen hoe het apparaat werkt en hoe je deze instelt.

Bovendien ontvang je ook nog een montagehandleiding die specifiek bedoeld is voor de montage van het apparaat. Verder is het ook handig om te weten dat het product 110 x 48 x 99 cm groot is en daarmee heel compact is.

Mogelijkheid om op verschillende intensiteit niveaus te trainen.
Houd je trainingsgegevens tijdens het trainen in de gaten.
Werk naar een specifiek doel door een afstand of tijd in te stellen.
×  Lastig te verplaatsen door het hoge gewicht van het apparaat.

Meest gestelde vragen over de spinningbike met computer

Is er regelmatig een spinningfiets met programma aanbieding?

We krijgen nog regelmatig de vraag of er vaak een spinningfiets met computer aanbieding beschikbaar is. Daar kunnen we snel antwoord op geven. Er is elke dag wel een aanbieding spinningbike met computer te vinden op het internet, bij ons ben je aan het juiste adres om altijd op de hoogte te zijn van deze prijsknallers. Bekijk regelmatig onze pagina om de meest interessante spinningbike met programma te vinden.

Wij maken het direct makkelijk voor je, we hebben de 5 beste spinningfietsen met programma geselecteerd zodat je direct een overzicht hebt van de modellen die veel aangeschaft worden. Als er een spinningbike met programma aanbieding beschikbaar is zetten we die direct in onze review zodat je meteen een kijkje kan nemen bij de aanbieder die deze actie beschikbaar heeft gesteld.

Klik direct op een button om de top 5 spinningbike met computer aanbiedingen te zien zodat je kunt beginnen met spinningfiets met computer vergelijken zonder gedoe. Wil je eerst meer weten? Lees dan onze mega gids om al je andere vragen beantwoord te krijgen.

Wat is de beste spinningfiets met programma van dit moment?

We krijgen nog regelmatig de vraag welke spinningfiets met computer is het beste? Dat antwoord is redelijk persoonlijk omdat iedereen andere wensen en behoeften heeft. Op dit moment kun je in de top 5 kijken en direct bepalen welke spinningfiets met programma is de beste.

Als je op zoek bent naar de beste spinningbike met meter dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het is heel makkelijk om de beste spinningfiets direct te vinden in onze top 5. Op die manier wordt het heel makkelijk om de beste te vinden, daarnaast kun je ook nog allerlei informatie lezen over de spinningbikes met een computer die momenteel populair zijn.

Klik direct op een button om de top 5 te zien zodat je kunt beginnen met de beste spinningbike met programma vergelijken zonder gedoe. Wil je eerst meer weten? Lees dan onze mega gids om al je andere vragen beantwoord te krijgen.