Vergelijk gratis

Overtuigingen om op skivakantie te gaan in Polen

aug 5, 2018 | Reizen, Wintersport

aug 5, 2018 | Reizen, Wintersport

Polen is ideaal voor wintersport

Je zal er niet meteen aan denken als je aan wintersport denkt, Polen. Wij pikken toch van veel kanten op dat het een ideale wintersport locatie is. We hebben een aantal punten op een rijtje gezet over de pistes en de leuke bestemmingen. Lees snel verder als je meer wilt weten over reizen naar Polen!

Silezië Polen

Je vindt op deze plek in Polen een paar kleine ski plekken, daarnaast heb je nog een skigebied wat een stuk groter is. De eerste pistes die je kunt vinden op de ski plekken zijn blauwe en rode pistes. Het is een perfecte skilocatie voor degene die nog niet zoveel ervaring heeft met het skiën.

Een skipas die je kan gebruiken voor drie locaties

In Polen Szcyrk zijn er ongeveer 40 kilometer lengte aan ski pistes, ook is het transport naar de piste goed geregeld er kunnen maar liefst 22.000 skiërs per uur naar boven worden vervoerd zodat ze vervolgens weer pijlsnel naar beneden kunnen glijden. Er zijn in totaal in dit gebied drie skigebieden waar je allemaal heen kunt met een skipas. Dit is erg handig bespaart je ook flink wat geld.

Nieuwe liften, dus geen paniek

Waarschijnlijk heb je over Polen een beeld dat het allemaal een beetje verouderd is, maar dit is niet zo. De ski liften zijn allemaal erg modern en vertonen eigenlijk nooit problemen, er wordt zelfs gebruik gemaakt van grote karretjes met maar liefst 4 zitplekken voor het hele gezin. Natuurlijk heb je ook nog de welbekende sleepliften, om eerlijk te zijn kan dit nog wel is moeilijk worden wanneer je op jouw snowboard staat te waggelen.

Hoge pistes, maar goed verlicht

Er wordt ook beschikt over een hoge zwarte piste, deze piste is ongeveer 800 meter lang met een gemiddelde helling van ongeveer 30 procent erg steil al zeg ik het zelf. Het fijne aan deze piste is dat deze is verlicht en hij kan worden besneeuwd met kunstmatige sneeuw, dit zorgt ervoor dat je de beste ski-ervaring hebt.

Daarnaast ben je een van de weinige Nederlanders die in Polen komt skiën, leuk om mensen te ontmoeten en ze kennis te laten maken met Nederland

Minder dure skivakantie

Wintersport is over het algemeen een luxe iets, mensen met veel geld gaan meestal vaak op wintersport, maar doordat je nu ook in Polen kunt skiën is dit geen probleem meer. Skiën in Polen is namelijk erg goedkoop vergeleken met de normale ski locaties zoals Oostenrijk. Een skipas en overnachting is niet erg duur.

Je kan je wintersport combineren met een stedentrip

Je kunt als je op vakantie bent in Polen natuurlijk ook de leuke steden opzoeken om daar wat leuks te gaan doen. Polen is een interessant land waar veel te beleven valt.

Handige & leuke video’s

vergelijker

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Wintersport, Tips, Tricks, aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over het boeken van uw perfecte wintersport!

We gaan minder op wintersport

Vergelijk gratisUit onderzoek is gebleken dat er steeds meer Nederlanders minder op wintersport gaan. We merken dit vooral de laatste jaren. Volgens het CBS in Nederland gingen er aan het begin van de eeuw ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders op wintersport gingen.Steeds...

Tips om zonder zorgen op wintersport te gaan

Vergelijk gratisElk jaar gaan er weer vele Nederlanders op wintersport, ongeveer tussen de 800.000 en 1.000.000 Nederlanders. Vaak komt de stress al vroeg om de hoek kijken wanneer het gaat over de voorbereiding van de wintersport. Lees snel verder!Veel Nederlanders...

Begin nu met het vergelijken van alle wintersport aanbieders

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken