Home » Huishouden » Stofzuiger » Robot stofzuiger
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Aanbieders
Aansprakelijkheidsverzekering
Alles in 1
Autoverzekering
Brokers
Creditcards
Energie
Fietsverzekering
Financieel
Gas
Geld lenen zonder BKR
Gezondheid
Hypotheek
Inboedelverzekering
Internet
Internet en TV
Internet, TV, Bellen
Leningen
Matras
Opstalverzekering
Overlijdensrisicoverzekering
Persoonlijke lening
Rechtsbijstandverzekering
Reisverzekering
Retail
Spaarrekening
Stofzuiger
Stroom
Uitvaartverzekering
Verzekeringen
Wasmachine
Zorgverzekering
;

Start hier met besparen

;

Start hier met besparen

Robot stofzuiger kopen in 2022

img
Auteur: Dennis Stevens
Functie: product expert

Goedkope robot stofzuiger vinden en makkelijk tientallen euro’s besparen? Je bent op de goede plek. Je kunt hier onafhankelijk alle aanbieders van robot stofzuigers vergelijken op de belangrijkste factoren. Eerst meer weten over alle diverse robot stofzuigers voordat je er eentje gaat kopen? Lees dan onze handige gids en kom alles te weten.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

 • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
 • Gratis ruilen
 • Beste webwinkel 2021
 • 13 échte winkels
Start met winkelen ★★★★★: 4,7 / 5
N Actuele Prijzen
N Beste levervoorwaarden
N Alles op 1 centrale plek

Je wil een robot stofzuiger kopen op het internet, dat lijkt makkelijk maar het kan flink tegenvallen, je hebt tegenwoordig namelijk zo ontzettend veel verschillende soorten, maten en prijsklassen beschikbaar. Het is dus slim om vooraf goed onderzoek te doen naar alle beschikbare robot stofzuigers, kijk goed naar je behoeften en alle opties in elke prijsklasse.

Dit onderzoek doen kan soms nog wel eens tegenvallen, er zijn namelijk behoorlijk veel verschillende aanbieders die robot stofzuigers verkopen. Gelukkig kunnen we je daar prima bij helpen, we hebben een top 5 robot stofzuiger samengesteld zodat je direct weet welke modellen er populair zijn op dit moment. Eerst meer weten? Lees dan onze handige gids om antwoord te krijgen op al je vragen over de diverse robot stofzuigers.

Je wil een robot stofzuiger kopen op het internet, dat lijkt makkelijk maar het kan flink tegenvallen, je hebt tegenwoordig namelijk zo ontzettend veel verschillende soorten, maten en prijsklassen beschikbaar. Het is dus slim om vooraf goed onderzoek te doen naar alle beschikbare robot stofzuigers, kijk goed naar je behoeften en alle opties in elke prijsklasse.

Dit onderzoek doen kan soms nog wel eens tegenvallen, er zijn namelijk behoorlijk veel verschillende aanbieders die robot stofzuigers verkopen. Gelukkig kunnen we je daar prima bij helpen, we hebben een top 5 robot stofzuiger samengesteld zodat je direct weet welke modellen er populair zijn op dit moment. Eerst meer weten? Lees dan onze handige gids om antwoord te krijgen op al je vragen over de diverse robot stofzuigers.

1. iRobot Roomba s9+

Een stofzuiger robot met de nieuwste technische snufjes? De iRobot Roomba s9+ zal al je wensen in vervulling laten gaan. Deze zelflerende en zeer slimme robot stofstuiger is naast je smartphone te besturen met spraaksystemen van Alexa of Google. De zelflerende robot brengt de woning in kaart en zal aan verschillende ruimtes namen geven. Roep de naam van de ruimte en de iRobot Roomba s9+ weet precies waar die moet doen waar die uitstekend goed in is, schoonmaken.

Nadat de iRobot Roomba s9+ klaar is met stofzuigen zal deze automatisch terugkeren naar het laadstation. Is het apparaat tijdens een schoonmaakbeurt terug moeten keren door een tekort aan accu? Geen probleem, de iRobot Roomba s9+ zal bij genoeg accu het schoonmaken automatisch hervatten.

De stof bak waar alle vuiligheid in wordt opgevangen wordt automatisch geleegd bij het laadstation welke is voorzien van een stofzuigzak. Het enigste wat jij dan nog hoeft te doen is eens in de zoveel tijd de zak vervangen.

De iRobot Roomba s9+ is van een topklasse bouwkwaliteit en is werkelijk waar beeldschoon. Maar deze vormgeving is niet alleen voor het uiterlijk, het heeft ook functionele voordelen. Door de D-vorm van de robot wordt er geen enkel hoekje gemist. Wat in tegenstelling tot ronde varianten wel gebeurd. Met een maximaal zuigoppervlak van 80 m2 per acculading en een oplaadtijd van maar 2 uur wordt alles voor je uit handen genomen.

Voor- en nadelen van de iRobot Roomba s9+

Bij dit model krijg je uiteraard een handleiding meegeleverd en heb je recht tot 2 jaar carry-in garantie. Je krijgt ook nog een aantal andere handige accessoires meegeleverd. Zoals een extra filter, extra zijborstel, het laadstation met vuilafvoer en twee stofzuigerzakken. De iRobot Roomba s9+ is werkelijk waar van ieder mogelijke functionaliteit voorzien en het is met recht de beste huishoudhulp die je momenteel kunt krijgen.

✓ Automatisch hervatting bij een lege accu
✓ Vuiligheid wordt geleegd in het laadstation middels een stofzuigerzak
✓ Bedien de iRobot Roomba s9+ met de app, Alexa of Google Home
✓ Automatische terugkeer naar het laadstation
✓ Prachtige en moderne vormgeving
 Relatief veel lawaai tijdens het legen van het vuilreservoir

2. Dyson 360 Eye

Je zult Dyson wellicht herkennen van de hoog kwalitatieve snoerloze stofzuigers. Maar ook hebben ze de Dyson 360 Eye stofzuiger robot die minimaal van dezelfde kwaliteitseisen is voorzien. Niet gek dat de Dyson 360 Eye beschikt over een zeer hoge zuigkracht en een systematische schoonmaakroute. Met dit model kun je je oude stofzuiger eigenlijk meteen vaarwel zeggen. Wat met name opvalt is dat drempels en andere hoogteverschillen geen partij zijn voor dit apparaat. Door de rupsbanden en het unieke ontwerp zal er altijd contact met de ondervloer worden behouden.

De Dyson 360 Eye is makkelijk te bedienen middels een mobiele app of het spraaksysteem Alexa. Via deze manieren kun je tal zaken instellen zoals het schoonmaakschema of waar het apparaat zich op een bepaald moment begeeft. Super handig!

Wat met name uniek is aan de Dyson 360 Eye is de panoramische camera welke constant in beweging is voor het scannen van de kamer. Op deze manier wordt de meest efficiënte schoonmaakroute in kaart gebracht. Obstakels worden vermeden en op de accu wordt bespaart.

Bij een tekort aan accu capaciteit zal de Dyson 360 Eye dit onthouden om vervolgens terug te rijden naar het laadstation en na zich voldoende te hebben opgeladen weer terug te keren om de volledige schoonmaakroute te voltooien. Per acculading wordt er maximaal 100 m2 aan oppervlakte gezogen. Relatief veel maar dit wordt een beetje teniet gedaan door de 6 uur oplaadtijd van de accu. Desalniettemin is de Dyson 360 Eye gebouwd met een topkwaliteit en krijg je maar liefst 5 jaar garantie.

Voor- en nadelen van de Dyson 360 Eye

Bij dit model krijg je uiteraard een handleiding meegeleverd en heb je recht tot 5 jaar carry-in garantie. Bij je bestelling krijg je natuurlijk ook het laadstation meegeleverd. Je beschikt over een zeer hoge kwaliteit tegen een gemiddelde aanschafprijs. Door de garantie van 5 jaar weten we zeker dat je geen spijt zult krijgen van je aankoop

 Voorzien van rupsbanden voor verhogingen en drempels
 360 graden panorama camera welke constant in beweging is
 Bediening middels de mobiele app
 Door de hoogte slaat die lage meubels over
 Zuigmond zit aan de achterkant met vuil in de hoekjes tot gevolg

3. Neato Botvac D7+ Connected

De Neato Botvac D7 is voorzien van de hoogst kwalitatieve en handige functionaliteiten tegen een zeer goede prijs. Zo is de Neato Botvac D7+ Connected makkelijk te besturen via een mobiele app, daarnaast wordt je voorzien van handige informatie zoals waar de stofzuig robot zich in de woning bevindt. Ook zie je precies hoe lang de huidige schoonmaakroute nog duurt.

Een erg handige functionaliteit die kunt toepassen in de app is het toevoegen van virtuele muren. Hiermee kader je ruimtes af waar de Neato Botvac D7+ Connected absoluut niet mag komen. Tevens is het mogelijk om middels Alexa of Google Home te communiceren met het apparaat. Met een maximale zuigoppervlakte van maar liefst 500m2 lukt het de Neato Botvac D7+ Connected vrijwel altijd om de gehele schoonmaakroute in één keer te voltooien. De accu is dan ook een pracht staaltje werk, met name doordat deze ook weer is op te laden in maximaal 1,5 uur. 

Na de schoonmaakroute zal de robot automatisch terugkeren naar het laadstation. Ook is dit apparaat voorzien van automatische hervatting bij een te lage accu capaciteit. Zoals we al zeiden, alle handige en nodige functionaliteiten van topkwaliteit voor een zeer lage aanschafprijs. 

Dit zie je ook weer terug in de draaiende borstel welke de strijd tegen grover vuil en vervelende dierenharen vrijwel altijd wint. Verder is het goed om nog even te weten dat de Neato Botvac D7+ Connected niet is voorzien van een HEPA filter.

Voor- en nadelen van de Neato Botvac D7+ Connected

Bij dit model krijg je uiteraard een handleiding meegeleverd en heb je recht tot 2 jaar carry-in garantie. Maar je krijgt ook nog een aantal andere handige accessoires. Zo krijg je 3 filters, een magneetstrip, een schoonmaak set voor de filter en het benodigde laadstation.

 Automatische terugkeer naar het laadstation
 Automatische hervatting bij een te lage accucapaciteit
 Plaats virtuele muren voor onbegaanbare ruimtes
 Eenvoudig te besturen middels je smartphone
 Relatief hoog model waardoor lage meubels worden vermeden

4. iRobot Roomba 960

We hebben in deze top 5 al een apparaat van iRobot opgenomen. Het merk staat bekend om haar zeer hoge kwaliteit robot stofzuigers, met name de Roomba 900-serie. Deze serie is de meest luxe en uitgebreide van het merk en dat zie je dan ook goed af aan de iRobot Roomba 960. Met haar geavanceerde sensoren wordt de ruimte optimaal gescand voor een zo efficiënt mogelijk schoonmaakplan. Maar hier houdt het niet op; deze sensoren scannen ook vuilophopingen door de gehele ruimte waarop de robot zich vervolgens focust.

Na het voltooien van het meest efficiënte schoonmaakplan zal het apparaat automatisch terugkeren naar het laadstation. Bij een te lage accustand zal bij voldoende accucapaciteit het eerder gestopte schoonmaakplan automatisch worden hervat. Jij hoeft vrijwel niets meer te doen.

De iRobot Roomba 960 kan via de mobiele app worden bediend maar ook de nieuwe spraakbesturing is aanwezig. Met de mobiele app doe je meer dan het aan- en uitzetten van het apparaat. Je ziet precies hoelang een actief schoonmaakplan nog duurt en waar de robot zich bevindt. Tevens kun je voor een hele week een schema instellen. Met een Smart Homes systeem kun je de robot middels spraakbesturing aan- en uitzetten. Met een zuigoppervlakte van maximaal 120 m2 per acculading en een oplaadtijd van 3 uur is dit zeker een aanrader!

Voor- en nadelen van de iRobot Roomba 960

Bij dit model krijg je uiteraard een handleiding meegeleverd en heb je recht tot 2 jaar carry-in garantie. Maar je krijgt ook nog een aantal andere handige accessoires. Je ontvangt een extra HEPA filter tegen allergieën, een oplaadstation, een virtuele muur en een extra zijborstel.

 Zeer uitgebreide iRobot Roomba robot stofstuiger
 Draaiende borstel en zuigmond ideaal voor dierenharen
 Automatische hervatting bij een lege accu
 Automatische terugkeer naar het laadstation
 Ronde vorm die niet voordelig is voor hoeken

5. Samsung POWERbot Smart Control

De Samsung POWERbot Smart Control is een stofzuiger robot met een krachtige zuigmond en een aantal handige technische snufjes. Wat direct opvalt is dat je deze robot volledig van afstand kunt besturen middels de app. Tijdens het werk een schoonmaakplan aanzetten is dan ook geen enkel probleem.

Maak je niet ongerust over het omstoten of stoten. De Samsung POWERbot Smart Control is namelijk voorzien van een aantal geavanceerde sensoren voor de afstand, botsen en afgronden. Ook de bovenverdieping grondig onder handen laten nemen terwijl je niet thuis bent is geen enkel probleem. Door de afgrond sensor zal het apparaat niet zomaar van de trap af proberen te rijden.

Je kunt met de Samsung POWERbot Smart Control een maximale vloeroppervlakte van 200 m2 per acculading laten reinigen. Dit is ongeveer in een uurtje gedaan. Gelukkig rijdt deze robot zelf terug naar het Samsung laadstation om vervolgens bij voldoende accu terug te keren naar de plek waar het schoonmaakplan is onderbroken.

Voor- en nadelen van de Samsung POWERbot Smart Control

Bij dit model krijg je uiteraard een handleiding meegeleverd en heb je recht tot 2 jaar carry-in garantie. Maar je krijgt ook nog een aantal andere handige accessoires. Je ontvangt namelijk een speciale borstelreiniger, een afstand bediening voor het besturen met de hand en natuurlijk het laadstation.

 Vierkante voorkant voor het reinigen in hoeken en langs plinten
 Draaiende borstel en sterke zuigmond voor dierenharen
 Eenvoudige besturing op afstand met de mobiele app
 Hoogpolige tapijten zijn niet geschikt voor deze robotstofzuiger
 In verhouding met bovenstaande apparaten gemiddelde bouwkwaliteit

Is er regelmatig een robot stofzuiger aanbieding?

We krijgen nog regelmatig de vraag of er vaak een robot stofzuiger aanbieding beschikbaar is. Daar kunnen we snel antwoord op geven. Er is elke dag wel een aanbieding robot stofzuiger te vinden op het internet, bij ons ben je aan het juiste adres om altijd op de hoogte te zijn van deze prijsknallers. Bekijk regelmatig onze pagina om de meest interessante aanbiedingen robot stofzuiger te vinden.

Wij maken het direct makkelijk voor je, we hebben de 5 beste robot stofzuiger geselecteerd zodat je direct een overzicht hebt van de modellen die veel aangeschaft worden. Als er een aanbiedingen robot stofzuiger beschikbaar is zetten we die direct in onze robot stofzuiger review zodat je meteen een kijkje kan nemen bij de aanbieder die deze actie beschikbaar heeft gesteld.

Klik direct op een button om de top 5 robot stofzuiger aanbiedingen te zien zodat je kunt beginnen met robot stofzuiger vergelijken zonder gedoe. Wil je eerst meer weten? Lees dan onze mega gids om al je andere vragen beantwoord te krijgen.

Hoe werkt de stofzuig robot?

Wil je een robot stofzuiger kopen? Je zult hier waarschijnlijk geen spijt van krijgen. Uit de test robot stofzuiger is sterk naar voren gekomen dat dit apparaat onder de huishoudens steeds populairder wordt.

We zullen je eerst even wat meer wegwijzen in de wereld van de stofzuig robot. Het kan wellicht nog even wennen zijn, een automatische stofzuig robot door je woonkamer. Het apparaat zal zichzelf namelijk zelf voortbewegen zonder te botsen door een aantal innovatieve sensoren.

Je bent in de mogelijkheid om de robot stofstuiger volledig naar je persoonlijke wensen in stellen. Zo bepaal je op welke tijd en met welk programma de schoonmaakroute moet plaatsvinden. Door de geïntegreerde accu manoeuvreert de robot stofstuiger volledig draadloos door de woning. De beste robot stofzuiger is voorzien van software waarmee het meest effectieve schoonmaakplan wordt bepaald.

Tevens zijn er modellen met functionaliteiten waarmee een goedkope robot stofzuiger niet van is voorzien. Een goed voorbeeld hiervan is een lasser detectiemethode voor het vuil. We raden het je dan ook aan om zeker onze robot stofzuiger review te lezen. Hierin hebben we de meest populaire stofzuig robot voor je op een rijtje gezet. Hier bespreken we de belangrijkste functionaliteiten per model dat we hebben uitgelicht.

Verder is ook de goedkope robot stofzuiger voorzien van zijborstel en/of een ronddraaiende borstel aan de onderkant. Daarnaast wordt de beste robot stofstuiger steeds slimmer. Zo zijn er voortaan tal van manieren waarmee deze apparaten je woning in kaart brengen. Een dergelijke functionaliteit is er ook voor vuildetectie.

Nogmaals raden we het je aan om onze robot stofstuiger review te raadplegen. Hierbij hebben wij al wat onderzoek verricht waardoor jij alleen nog maar een keuze uit de top 5 kan maken!

Hoe beweegt de stofzuiger robot zonder te botsen?

De robot stofstuiger moet natuurlijk niet tegen je meubilair aanbotsen of zomaar van een opstapje of trap afrijden. Er zijn verschillende manieren waarop deze robots zich voortbewegen door de ruimte. De ene manier is weer wat geavanceerder en efficiënter dan de andere manier.

Zowel de beste robot stofstuiger als de goedkope robot stofzuiger beschikt over sensoren. Hieronder zullen we de verschillende manieren met je bespreken. Daarnaast zijn er nog een aantal handige accessoires zoals virtuele muren. Lees zeker nog even mee!

Basis en intelligente navigatie

Zoals we zeiden zijn er verschillende manieren waarop jouw robot stofzuiger door de kamer navigeert. Hierdoor is de ene variant “slimmer” dan de andere. Iedere stofzuiger robot beschikt sowieso over een aantal sensoren. Met name de modellen in de lagere prijsklasse zijn voorzien van een infraroodsensor. Middels infrarood rijd de robot niet in een afgrond zoals bijvoorbeeld de trap.

Daarnaast zal de stofzuig robot veranderen van schoonmaakrichting wanneer er contact plaats vindt met het meubilair. Zoals je leest zijn deze basismodellen niet heel geavanceerd, daarnaast is het schoonmaakplan vele malen minder efficiënt in vergelijking met de meer hoogwaardige modellen.

De duurdere robot stofzuigers maken in gebruik van een camera, laser, optische of akoestische sensoren. Middels deze technische snufjes wordt het meest efficiënte schoonmaakplan opgesteld. De kwaliteit van het schoonmaken wordt hiermee sterk verbeterd. Vaak is ook de vormgeving beter waardoor hoekjes ook kunnen worden meegenomen.

Houd echter wel altijd rekening met het feit dat robot stofzuigers niet 100% van het vloeroppervlak reinigen. Het kan dan ook wel eens voorkomen dat er wat vuiligheid achterblijft op de vloer. Echter zijn er wel weer een aantal varianten met speciale akoestische sensoren voor het detecteren van ophopingen van vuiligheid.

Plaatsen van virtuele muren voor de stofzuiger robot

Met name de stofzuigers in de midden en hoge prijsklasse zijn voorzien van een aantal handige accessoires. Een handige technisch snufje is de mogelijkheid om een virtuele muur te plaatsen. Hiermee zul je bepaalde ruimtes in de woning afscheiden van het schoonmaakplan. Dit kan op verschillende manieren:

 • Via een mobiele app
 • Magnetische strip
 • Fysieke virtual wall

De fysieke virtual wall is in de vorm van een kastje waarmee een bepaald signaal wordt uitgezonden. De robot stofstuiger zal bij dit signaal het blokje niet passeren. Het is ook mogelijk om een virtuele muur via de mobiele app te plaatsen. Deze functionaliteit is voornamelijk ingebouwd op de duurste robot stofzuigers.

Tevens kan een drempel er (onbedoeld) voor zorgen dat een ruimte van het schoonmaakplan wordt gescheiden. Wanneer de robot middels de sensoren een object detecteert zal deze niet doorrijden. Dit is dezelfde technologie die ervoor zorgt dat het apparaat niet in een keer van de trap afrijdt.

Detectie van objecten tijdens het schoonmaken

Wanneer robot stofzuigers met hun taak bezig zijn kan het natuurlijk voorkomen dat er bepaalde objecten op de vloer liggen. Deze worden door de meeste robots gedetecteerd middels sensoren. Echter zijn er ook budget modellen waarop er bespaart is op deze functionaliteit. Wij raden je deze niet aan. De slimmere robots hebben hoogwaardige sensoren waardoor er op de juiste manier ten opzichte van het object wordt gereageerd.

De slimme stofzuiger robot weet precies wanneer deze te maken heeft met een laagpolig tapijt of vloerkleed. Daarnaast is laag meubilair en stoelpoten geen enkel probleem.

Ook over laag meubilair hoef je je niet druk te maken. De slimme robots weten precies wat ze moeten doen in dit soort situaties. Houd dus goed in gedachte dat de voordeligere varianten problemen kunnen opleveren.

Lage meubelstukken

Wil je een robot stofzuiger kopen maar heb je veel lage meubelstukken zoals bijvoorbeeld je bank, kastjes of televisie meubel? Dan is het verstandig om goed rekening te houden met de hoogte van de robot. Kijk in onze robot stofzuiger review waarin we een aantal modellen met een goede hoogte voor je hebben uiteengezet.

Verwijder de vloer van zoveel mogelijk objecten

Ondanks het feit dat er een flink aantal robots zijn met een zeer hoge intelligentie raden wij het je aan om zoveel mogelijk objecten van de vloer te verwijderen. Het schoonmaakplan wordt hierdoor namelijk vele mallen efficiënter en effectiever.

Daarnaast is er een grotere kans dat de robot blokkeert of iets kapot maakt. Tevens vergt het meer energie van de accu. Bij teveel objecten kan het gehele schoonmaakplan niet in één acculading worden uitgevoerd.

Slimme robot stofzuigers zijn hier vooraf op in-geprogrammeerd. Deze robots keren terug naar het laadstation bij een te lage accucapaciteit. Het fijne hiervan is dat er wordt onthouden waar het schoonmaakplan precies is onderbroken. Bij een voldoende accu zal de robot precies naar dit punt terugkeren en het reinigen voortzetten.

In welke mate maakt de robot stofzuiger schoon?

Je kunt de zuigkracht van een stofzuiger robot niet vergelijken met de zuigkracht van een traditionele variant. Om deze reden gebruiken de meeste huishoudens de robot dan ook als extra huishoudhulp. En naar onze mening is die reden goed te ondersteunen. De stofzuig robot is namelijk niet geschikt voor het reinigen uit kieren of tapijt.

Een robot stofzuiger kopen? Dan is het voornamelijk slim om rekening te houden met hoe goed, volledig en efficiënt het vuil wordt opgezogen. Op dit punt kennen robotstofzuigers grote verschillen. Hieronder meer.

Ronddraaiende borstels

Naast een zuigmond zijn de meeste uitvoeringen voorzien van een ronddraaiende borstel aan de onderkant van de robot. Bij het grotendeel van de merken is deze ronddraaiende borstel van rubber en haren. Vuil wordt vele malen beter opgepakt in verhouding met stofzuiger robots die alleen maar over een zuigmond beschikken.

Ook zijn de meeste voorzien van twee kleinere borstels aan de weerszijde van het apparaat. Deze zullen alle vuiligheid beter geleiden naar de zuigmond. Je kunt deze borstels het beste vergelijken met hoe een stratenveger werkt.

Robot stofstuiger geschikt voor tapijt?

De robot stofstuiger is minder geschikt voor het reinigen van tapijten in verhouding met harde vloeren van bijvoorbeeld tegels. Met de juiste zuigkracht kun je op harde vloeren verwachten dat naast vuiligheid ook fijnstof wordt opgezogen.

Echter zijn er wel een aantal robots die zijn voorzien met borstel die speciaal zijn ontwikkeld voor het verwijderen van dierenharen uit het tapijt of vloerkleed. Echter zijn er dus ook een paar die weinig tot niets opnemen.

Een stofzuig robot met een ronddraaiende borstel aan de onderkant zoals we hierboven hebben besproken bevorderd het oppakken van dierenharen sterk. De robots in de midden- en hogere prijsklasse zijn hier vrijwel altijd van voorzien.

Reinigt mijn robot stofzuiger in hoekjes en randjes?

De robot stofzuiger heeft sinds de introductie in Nederland grote stappen gemaakt qua mogelijkheden. Voorheen stonden de robots bekend om het feit dat hoeken en randen naast de plinten niet goed werden gereinigd. Niet ideaal want op deze plekken zal veel vuiligheid ophopen.

Gelukkig zijn er nieuwe vormen, bewegingstechnieken en borstels geïntroduceerd die het schoonmaken in de hoeken en randen gemakkelijk afgaan. Met name de modellen met een ronde vormgeving hebben meer moeite met hoeken en randen.

Wat is de beste robot stofzuiger van dit moment?

We krijgen nog regelmatig de vraag welke robot stofzuiger is het beste? Dat antwoord is redelijk persoonlijk omdat iedereen andere wensen en behoeften heeft. Op dit moment kun je in de top 5 kijken en direct bepalen welke robot stofzuiger is de beste.

Als je op zoek bent naar de beste robot stofzuiger dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het is heel makkelijk om de beste koop robot stofzuiger direct te vinden in onze top 5. Op die manier wordt het heel makkelijk om de robot stofzuiger beste uit de test te vinden, daarnaast kun je ook nog allerlei informatie lezen over de robot stofzuigers die momenteel populair zijn.

Klik direct op een button om de top 5 te zien zodat je kunt beginnen met de beste robot stofzuiger vergelijken zonder gedoe. Wil je eerst meer weten? Lees dan onze mega gids om al je andere vragen beantwoord te krijgen.

Stofzuiger robot als extra schoonmaakhulp, waarom?

Een stofzuiger robot wordt door velen ervaren als een zeer goede extra schoonmaakhulp. Maak je iedere dag gebruik van jouw beste robot stofstuiger? Dan zul je al snel merken dat er veel minder vuiligheid blijft liggen. Logischerwijs hoef jij dan ook veel minder zelf te doen. De echte fanatiekelingen hebben namelijk vaak naast hun stofzuiger robot nog een traditionele zuiger. En dit heeft een goede reden.

Uit de robot stofstuiger test is namelijk gebleken dat de robot stofstuiger niet altijd even goed in de hoekjes en moeilijke bereikbare plekken schoonmaakt. Daarnaast kun je het apparaat niet op je meubilair tekeer laten gaan. Hiervoor heb je helaas nog steeds een traditionele variant voor nodig.

De beste robot stofstuiger 2018 en 2019 worden steeds slimmer en zijn beter vormgegeven voor moeilijk te bereiken plekken. Bekijk onze robot stofstuiger review en kijk welke modellen het beste bij jouw woning passen. Jij wil natuurlijk wel beschikken over de beste robot stofstuiger!

Robot stofstuiger test: de voor- en nadelen

De robot stofzuiger de beste, de goedkoopste en de nieuwste beschikken allemaal over voor- en nadelen. Daarnaast kunnen de voor- en nadelen persoonlijk zijn.

Echter zijn er wel een aantal voor- en nadelen die zowel voor de beste robot stofstuiger en goedkope robot stofzuiger gelden. We nemen ze dan ook graag even met je door voordat je daadwerkelijk de keuze maakt voor robot stofzuiger kopen.

Voordelen stofzuiger robot

 • 80 tot 90 % van het stofzuigen wordt van je overgenomen.
 • Een flinke vermindering van vuil in je woning.
 • Ook de vloer onder lage meubelstukken wordt goed gereinigd.
 • Op afstand (buitenshuis) te besturen en/of aan te zetten.
 • De beste robot stofstuiger leert van zichzelf.

Nadelen stofzuiger robot

 • Stofzuig robot is enkel geschikt voor vloeren. Meubelstukken en dergelijke zul je met een traditionele zuiger moeten aanpakken.
 • Schoon te maken ruimte moet bij sommige robot stofzuigers worden voorbereid.
 • Niet geschikt voor alle soorten ondergronden. Er zijn maar een aantal robot stofzuigers welke bijvoorbeeld de strijd aan kunnen met een laagpolig tapijt.
 • Hoeken en lastig te bereiken plekken worden niet goed gereinigd
 • Om de zoveel tijd moet er onderhoud worden gepleegd
 • Prijs is relatief hoog (ga op zoek naar een robot stofstuiger aanbieding)

Volgens sommigen is de robotstofzuiger over 10 jaar niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven van veel huishoudens.

Dennis Stevens

Dennis Stevens

Product expert

Welkom, mijn naam is Dennis Stevens. Ik hoop dat de informatie op deze pagina je kan helpen in de keuze voor het best passende product bij jouw wensen. Naast handige weetjes maken we objectieve vergelijkingen, zo weet je zeker dat je er met de scherpste prijs vandoor gaat.

Meest bezochte producten

Koptelefoon

2.531 bezoekers

Wasmachine

2.203 bezoekers

Laptop

2.531 bezoekers

Fietsen

1.466 bezoekers

Grasmaaier

2.731 bezoekers

Wasmachine

2.203 bezoekers

Welke retailers vergelijken wij onder andere?

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken