Vergelijk gratis

Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd, kan dit?

aug 6, 2018 | Rechtsbijstandverzekering, Verzekeringen | 0 Reacties

Op zoek naar een rechtsbijstandverzekering

Ben jij op zoek naar rechtsbijstandverzekering? Waarschijnlijk hebt u wat research gedaan en bent u erachter gekomen dat u altijd moet vergelijken en er een wachttijd bestaat voor rechtsbijstandverzekeringen. Hoe zit dit eigenlijk? Betaal ik in die wachttijd? Krijg je een conflict in de wachttijd dan ben je niet gedekt voor juridische kosten.

Het is traditioneel in de rechtsbijstandverzekeringen markt dat er een wachttijd wordt gehanteerd, dit gebeurt ook bij een aantal aanvullende zorgverzekeringen. Lees snel verder om meer van de wachttijden te weten te komen!

Hoezo wachttijd bij een rechtsbijstandverzekering?

Wat houdt de wachttijd nu precies in? Dit is simpelweg de tijd die u moet wachten voordat de polis ingaat, tot het eind van de wachttijd bent u dus nog niet verzekerd. Zal je bijvoorbeeld kiezen voor de module Werk & Inkomen dan kan het bij de meeste aanbieders tot 6 maanden duren. Stel u krijgt in de 4de maand een geschil met uw werkgever over het inkomen dan bent u niet gedekt voor juridisch advies en assistentie.

Helaas moet u in deze wachttijd wel maandelijkse premie betalen. Maar waarom dan? De kosten voor juridische zaken kunnen snel oplopen, de wachttijd dient als aanlooptijd voor de verzekeraars zelf. Ze bufferen om een potje op te bouwen voor eventuele juridische ondersteuning. Zonder wachttijd is het simpelweg niet te dekken voor de verzekeraars.

Rechtsbijstandverzekeringen zonder wachttijd

Tijdens de research naar rechtsbijstandverzekeringen bent u waarschijnlijk alleen maar verzekeraars tegen gekomen die een wachttijd aanbieden. Dit neemt niet weg dat er helemaal geen aanbieders zijn die geen wachttijd aanbieden. Hier hoef je dus niet te wachten en ben je meteen gedekt.

Het is altijd verstandig om je op tijd aan te melden voor een rechtsbijstandverzekering, je weet maar nooit wanneer er een conflict plaatsvindt. Vaak zijn de verzekeringen zonder wachttijd wel een stuk duurder dan de reguliere rechtsbijstandverzekeringen. Bekijk ook bij deze soort rechtsbijstandverzekeringen goed naar de aangeboden modules, hierbij is het belangrijk dat je goed naar je persoonlijke situatie kijkt.

De premies voor rechtsbijstandverzekeringen zijn niet de goedkoopste en kunnen je jaarlijks veel geld besparen wanneer je er niet voor kiest. Dit neemt natuurlijk niet weg dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Als je op dit moment niet beschikt over juridische kennis dan zit je met flinke problemen die alleen maar meer geld kunnen gaan kosten. Een maandelijkse premie is daarmee in vergelijking helemaal niets.

Handige & leuke video’s

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over de Rechtsbijstandverzekering, Dekkingen, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over een perfect passende Rechtsbijstandverzekering!

Begin nu met het vergelijken van alle rechtsbijstandverzekeringen