Reaal scooterverzekering kiezen in 2020? | Bekijk nu dekkingen, premies & aanvullende verzekeringen!

okt 19, 2020 | 0 Reacties

Ben je de trotse bezitter van een scooter? Dan wil je hier natuurlijk zo snel en zo veilig mogelijk op rijden. Het is verstandig dat je je goed verzekert. Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje.

Daarnaast is het voor iedere kentekenhouder van een scooter of bromfiets in Nederland verplicht om een Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) verzekering af te sluiten.

Reaal biedt je een goede en voordelige Reaal scooterverzekering aan. Hieronder vertellen we meer over de verzekering. 

reaal scooterverzekering

Scooterverzekering verplicht 

Het is in Nederland verplicht om een WA-verzekering af te sluiten als je een scooter bezit. De RDW controleert minimaal 1x per jaar bij elk geregistreerd voertuig, dus ook een scooter, of deze verzekerd is.

Wanneer je scooter wel geregistreerd is maar niet verzekerd dan moet je een boete betalen van minimaal €360 euro. Zonde van je geld toch? Daarnaast ben je met een WA verzekering gedekt voor schade die je veroorzaakt bij anderen. 

Dekkingen

Schade aan derden wordt gedekt door een WA-verzekering. Om schade aan je eigen scooter te vergoeden, kun je een Beperkt Casco of een volledig Casco verzekering afsluiten.

 • Met een Beperkt Casco ben je in sommige gevallen ook gedekt voor schade aan je eigen scooter en voor schade veroorzaakt door brand, diefstal, flinke storm, blikseminslag en loslopend wild.

Dit geldt ook voor Volledig Casco en daarnaast ben je altijd gedekt voor schade aan je eigen scooter en voor schade door onvoorzien omstandigheden. Hieronder zie je de verschillende dekkingen per soort dekking: 

WA Beperkt CascoVolledig Casco
Schade die je veroorzaakt bij anderen In sommige gevallen schade aan je eigen scooterSchade aan je eigen scooter
Schade die je veroorzaakt bij anderenSchade die je veroorzaakt bij anderen
Schade veroorzaakt door brand, diefstal, flinke storm, blikseminslag, loslopende dierenSchade veroorzaakt door brand, diefstal, flinke storm, blikseminslag, loslopende dieren
Schade veroorzaakt door andere onvoorziene gebeurtenissen

Naast de verplichte WA-verzekering, Beperkt Casco en Volledig Casco kun je kiezen uit meer uitgebreidere aanvullende verzekeringen. 

Aanvullende verzekeringen

Wanneer je je echt goed wilt verzekeren dan kun je je Reaal scooterverzekering met een aantal dekkingen aanvullen, namelijk de ongevallenverzekering, een schadeverzekering opzittenden en verhaalbijstand. Hieronder vertellen we je meer over deze aanvullende verzekeringen van Reaal.

Ongevallenverzekering OpzittendenSchadeverzekering OpzittendenVerhaalbijstand
Ben je (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt geraakt door een ongeval? Dan kan dit enorme kosten met zich meebrengen. Met een ongevallenverzekering voor opzittenden krijg je een vergoeding bij blijvende invaliditeit. In het geval van overlijden krijgen je nabestaanden het bedrag.  Met een schadeverzekering opzittenden ben je verzekerd voor schade bij een ongeval. Niet alleen jij en de opzittende zijn verzekerd, maar ook de spullen die jij of je opzittende hebben meegenomen op de scooter. Deze schadeverzekering dekt lichamelijke schade en materiële schade aan spullen. Wanneer je buiten je schuld om betrokken raakt, dan kan het voorkomen dat de ander zijn schuld niet bekend. Je zult dan juridische stappen moeten ondernemen om je schade vergoed te krijgen. Dit kan nogal in de kosten lopen. Met deze aanvullende verzekering biedt Reaal je dan juridisch hulp. 

Reaal scooterverzekering vergelijken

Wil je nu gelijk weten of een Reaal scooterverzekering echt de beste keuze is voor jou? Maak dan gebruik van onze vergelijker op deze pagina. Zo kom je binnen een paar stappen te weten welke verzekeraar de beste scooterverzekering voor je heeft.

Je kunt in de vergelijker invullen naar wat voor verzekeringsvorm je op zoek bent en eventuele extra wensen invullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens verschijnen de verzekeraars, waaronder de Reaal scooterverzekeringen, in beeld.

Je kunt deze vergelijken op premie, dekking en voorwaarden. Zo ben je er zeker van dat je de beste scooterverzekering hebt gekozen. Zo kun je met een gerust gevoel lekker op je scooter gaan rijden.  

Handige & leuke video’s

verzekering voor brommer

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 0,-
€ 150,-
€ 300,-

Alle soorten scooters?

Ja

Maandelijkse premie

€ 4,79

✓ Hulp bij schade door een ongeluk 

21% assurantiebelasting

✓ 1 jaar na aankoop aanschafwaarde terug
bromfietsverzekeringen afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

WA dekking: € 0,-
All Risk dekking: € 250,-

Alle soorten scooters?

Ja

Maandelijkse premie

€ 4,53

Vervangend vervoer bij kapotte brommer

21% assurantiebelasting

✓ Dagelijks opzeggen van contract

bromfietsverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

10 % van schadebedrag

Alle soorten scooters?

Ja

Maandelijkse premie

€ 4,14

✓ Premie van HEMA is relatief laag

Premievoordeel door keuze eigen risico

✓ Makkelijke overstapservice gebruiken

bromfiets verzekering vergelijken

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Alle soorten scooters?

Ja

Maandelijkse premie

€ 4,86

Meteen 50% no-claim korting
21% assurantiebelasting

✓ Aantrekkelijke premie voor 20+

Begin nu met vergelijken voor de beste deals!
Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken