Reaal rechtsbijstandverzekering vergelijken in 2020? Bekijk hier alle premies & dekkingen!

jul 17, 2020 | 0 Reacties

Het kan iedereen een keer overkomen dat er een conflict ontstaat met bijvoorbeeld de buurman of een collega op het werk. Op het moment dat dit gebeurt en er moet juridische hulp ingeschakeld worden, is het natuurlijk prettig als je op zo’n moment een rechtsbijstandverzekering hebt.

Wij gaan in dit artikel meer informatie geven met betrekking tot een Reaal rechtsbijstandverzekering. Zo weet jij na het lezen van dit artikel precies wat er allemaal vergoedt wordt door Reaal.

Ook hopen we dat je na het lezen van dit artikel weet of Reaal een verzekeraar is die bij je past of dat je misschien opzoek moet naar een andere verzekeraar.

Reaal rechtsbijstandverzekering

Waarom een Reaal rechtsbijstandverzekering?

Zoals je misschien al weet kan een rechtsbijstandverzekering goed van pas komen op het moment dat er een conflict ontstaat waar juridische hulpverleners voor ingeschakeld moeten worden. Maar waarom zou je kiezen voor een rechtsbijstandverzekering van Reaal? Wij hebben een aantal belangrijke punten voor jou op een rijtje gezet:

 • Professioneel juridisch advies: op het moment dat je juridische hulp nodig hebt worden deze kosten tot maximaal €25.000,- vergoedt met een rechtsbijstandverzekering van Reaal.
 • Zelf samenstellen: met deze rechtsbijstandverzekering heb je een standaarddekking ‘Consument, Wonen en Verkeer’. Je kunt er echter ook voor kiezen om de aanvullende verzekeringen ‘Werk en Inkomen’ en ‘Fiscaal en Vermogen’ op te nemen in jou pakket.
 • Ook gezinsleden zijn meeverzekerd: heel het gezin is standaard meeverzekerd. Echter is het wel verplicht dat het gehele gezin thuiswonend is.

Wat is er allemaal verzekerd met een Reaal rechtsbijstandverzekering?

Op het moment dat je bij Reaal een rechtsbijstandverzekering afsluit, heb je gekozen voor een standaarddekking. Zoals je weet ben je met een standaarddekking niet voor alles verzekerd. Wij hebben daarom voor jou in een tabel gezet wat er allemaal verzekerd wordt op het moment dat je kiest voor de standaarddekking ‘Consument, Wonen en Verkeer’.

Ook hebben wij daarnaast de twee verschillende aanvullende verzekeringen opgenomen in de tabel. Zo kun je meteen zien of de standaarddekking voor jou voldoende is of dat het misschien verstandiger is om een aanvullende verzekering op te nemen in jou pakket.

 Consument, Wonen en Verkeer
(Standaard)

Werk en Inkomen
(Aanvullend)
Fiscaal en Vermogen
(Aanvullend)
Consumeren
Wonen
Verkeer en vakantie
(Motor)voertuigen
Familie
Gezondheid
Werk en inkomen x
Financiën xx

Hoe meld ik een conflict bij Reaal?

Op het moment dat je een Reaal rechtsbijstandverzekering hebt en er is sprake van een conflict, dan is het verstandig om direct een melding te doen van dit conflict bij Reaal. Stuur zo snel mogelijk alle documenten door die van toepassing zijn op het conflict.

Op het moment dat je via de site een melding doet kun je de documenten inscannen en verzenden. Nadat je de aanmelding geregeld hebt zal er binnen 6 werkdagen contact met je opgenomen worden door een juridisch specialist.

De jurist zal vervolgens een uitspraak doen over de dekking en de haalbaarheid van de zaak, echter kan deze uitspraak pas gedaan worden nadat je de zaak aangemeld hebt. Je kunt contact opnemen met Reaal rechtsbijstand via de volgende wegen:

 • Online: via de site van DAS kun je online een aanmelding doen.
 • Telefonisch: bel naar de Juridische Adviesdesk van DAS via 020 651 8815.
 • Per post: je kunt de aanmelding per post doen naar: DAS t.a.v. Intake, Postbus 2300, 1100 DM Amsterdam.

Looptijd Reaal rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering van Reaal valt onder het ‘Reaal Goed Geregeld Pakket’, dit is een verzameling van verschillende schadeverzekeringen die je bij Reaal kunt afsluiten. Op het moment dat je bij Reaal meerdere schadeverzekering tegelijk afsluit die binnen dit ‘Reaal Goed Geregeld Pakket’ vallen, zal de vervaldatum/verlengingsdatum van al deze schadeverzekeringen hetzelfde zijn.

Als je er voor kiest om een Reaal rechtsbijstandverzekering af te sluiten zal deze verzekering een jaar lopen vanaf de ingangsdatum. Zolang er geen veranderingen worden doorgevoerd bij Reaal zal de rechtsbijstandverzekering na het eerste jaar automatisch verlengd worden met nog één jaar.

Na de eerste verlenging heb je de mogelijkheid om de rechtsbijstandverzekering maandelijks op te zeggen, dit geldt voor de meeste schadeverzekeringen die je bij Reaal kunt afsluiten.

Pakketkorting op schadeverzekeringen van Reaal

Zoals je misschien gewend bent van verschillende andere verzekeraars, heb je bij Reaal ook de mogelijkheid om korting te krijgen op verschillende schadeverzekeringen. Op het moment dat je bij Reaal één of meerdere schadeverzekeringen hebt, heb je direct een ‘Goed Geregeld Pakket’.

Zoals eerder vernoemd vallen al de verschillende schadeverzekeringen van Reaal binnen dit pakket, van autoverzekering tot ongevallenverzekering en van inboedelverzekering tot rechtsbijstandverzekering.

Als je twee of meer schadeverzekeringen hebt afgesloten bij Reaal ontvang je pakketkorting, deze pakketkorting kan oplopen tot 12%. Wij hebben de oplopende pakketkorting van Reaal voor jou op een rijtje gezet:

Aantal schadeverzekeringen bij Reaal Korting
2 Verzekeringen 2%
3 Verzekeringen 5%
4 Verzekeringen 8%
5 Verzekeringen 10%
8 Verzekeringen 12%

Handige & leuke video’s

Begin nu met vergelijken voor de beste deals!

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken