Reaal levensverzekering afsluiten in 2020 een goed idee? | Lees je in & profiteer direct!

okt 29, 2020 | 0 Reacties

In het leven hebben we veel onzekerheden, maar een ding is zeker, er komt een dag dat we gaan overlijden. Om je nabestaanden dan financieel goed achter te laten kun je een levensverzekering afsluiten. Er zijn veel verschillende levensverzekeringen.

Reaal levensverzekering biedt twee soorten aan. Op deze pagina laten we je kennismaken met de levensverzekeringen, de dekkingen en de voordelen van de Reaal levensverzekeringen.

reaal levensverzekering

Wat is een levensverzekering?

Een levensverzekering is een verzekering die een verzekerd bedrag uitkeert bij overlijden of op een vooraf bepaald tijdstip. Met een levensverzekering kun je een bepaald bedrag aan kapitaal opbouwen dat in de toekomst voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt.

 • Bijvoorbeeld voor het aflossen van een hypotheek of om de toekomstige studiekosten te dekken van je kinderen. Hieronder vertellen we je meer over de Reaal levensverzekeringen en haar dekkingen.

Verschillende dekkingen

Bij de Reaal Levensverzekering kun je kiezen uit twee soorten levensverzekering: een uitvaartverzekering en een Reaal overlijdensrisicoverzekering. De verschillen en de kenmerken hebben we hieronder voor je beschreven.

Reaal uitvaartverzekering 

Met een Reaal uitvaartverzekering zorg je ervoor dat jouw nabestaanden ervan verzekerd zijn dat ze de uitvaart of crematie kunnen betalen. Het verzekerde bedrag wordt altijd uitgekeerd aan de nabestaanden. Zo kunnen ze de begrafeniskosten en andere uitgaven betalen. We hebben hieronder de kenmerken voor je op een rijtje gezet:

 • Er wordt eenmalig een bedrag uitgekeerd als de verzekerde overlijdt. Er is geen einddatum voor de verzekering. Bij overlijden wordt er altijd een bedrag uitgekeerd.

 • De uitkering is voor de nabestaanden, zo kunnen ze de begrafenis of crematie, en de bijkomende kosten betalen.

 • Je bepaalt zelf het te verzekeren bedrag en het bedrag dat uw nabestaanden krijgen.

 • Je kiest zelf tot wanneer je de verzekeringspremie betaalt. Dit kan maximaal 40 jaar duren, of tot je 75 jaar oud bent.

 • Is de verzekerde 65 jaar als de verzekering ingaat? Dan sluit je altijd een uitvaartverzekering af met een eenmalig bedrag (koopsom).

 • Je bent direct bij de ingang van je verzekering voor het volledige verzekerd bedrag verzekerd.

Reaal overlijdensrisicoverzekering

Met deze overlijdensrisicoverzekering van Reaal bescherm je je nabestaanden tegen financiële problemen als gevolg van je overlijden.

Wanneer de verzekerde voor de einddatum overlijdt, dan wordt het in de afgesproken verzekerd bedrag altijd aan de nabestaande(n) uitgekeerd. Reaal biedt drie overlijdensrisicoverzekeringen aan, hieronder geven we per ORV de belangrijkste kenmerken weer.  

Reaal ORV StartReaal ORV PlusReaal ORV Senior
Extra scherpe premieExtra scherpe premieExtra scherpe premie
Je bent direct verzekerd vanaf de ingangsdatumJe bent direct verzekerd vanaf de ingangsdatumJe bent direct verzekerd vanaf de ingangsdatum
Snelle acceptatieprocesSnelle acceptatieprocesSnelle acceptatieproces
Af te sluiten van 18 t/m 65 jaarAf te sluiten van 18 t/m 65 jaarAf te sluiten tussen 66 - 75 jaar
Je kunt maximaal tot € 500.000 verzekerenJe kunt maximaal tot € 2.500.000 verzekerenJe kunt maximaal tot € 100.000 verzekeren
Eenvoudig te wijzigenEenvoudig te wijzigenEenvoudig te wijzigen
Flexibel en extra dekkingen mogelijk
Er is een ruime acceptatie

Soorten Reaal overlijdensrisicoverzekering dekkingen

Voor alle drie de Reaal overlijdensrisicoverzekeringen geldt dat je ze in drie verschillende dekkingen kunt afsluiten:

 1. Gelijkblijvende dekking: bij de Reaal overlijdensverzekering blijft het bedrag na overlijden over de gehele looptijd hetzelfde. Dit is vooral gunstig wanneer je al op voorhand weet dat het uitgavenpatroon gelijk blijft.
 2. Evenredige dalende dekking: bij deze Reaal overlijdensverzekering daalt het bedrag bij overlijden elk jaar met hetzelfde bedrag. Handig wanneer de hypotheek is afgelost of wanneer de vaste lasten substantieel minder zijn geworden.
 3. Annuïtair dalende dekking: bij overlijden neemt het bedrag af. Aan het einde van de looptijd daalt het sneller dan in het begin. Deze dekking is meestal in combinatie met een annuïteitenhypotheek.

Reaal levensverzekering contact

Wil je met Reaal Levensverzekering contact opnemen? Dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Zo is het erg makkelijk om je vraag te stellen door het contactformulier in te vullen. Daarnaast is het mogelijk om op werkdagen van 08:00 tot 17:30 uur een bericht te sturen via Facebook, Twitter of via de chat.

Heb je echt advies nodig over een bepaalde verzekering? Dan is het mogelijk om naar jou onafhankelijke adviseur te stappen voor deskundig advies.

Voor klachten is het slim om even te bellen naar de klantenservice. De medewerkers aan de telefoon helpen jou namelijk graag om het probleem zo spoedig mogelijk te verhelpen. Ten slotte, op MijnReaal kun je veel zaken online regelen.

Klantenservice Reaal telefoonnummer

072 – 519 40 00 (lokaal tarief)

072 519 40 00 (bij overlijden 24/7 gratis)

Reaal adresgegevens

Reaal

Postbus 274

1800 BH Alkmaar

Reaal bezoekadres:

Burgermeester Rijnderslaan 7

1185 MD Amstelveen

Reaal levensverzekering vergelijken 

Wil je nu gelijk weten of een verzekering van Reaal echt de beste keuze is voor jou? Maak dan gebruik van onze vergelijker op deze pagina. Zo kom je binnen een paar stappen te weten welke verzekeraar de beste verzekering voor je heeft.

Je hoeft alleen in te vullen naar welke levensverzekering je op zoek bent. Mocht je extra wensen hebben dan kun je dit ook gelijk invullen. Vervolgens verschijnen de verzekeraars, waaronder de Reaal levensverzekeringen, in beeld. Je kunt deze vergelijken op premie, dekking en voorwaarden.

Zo weet je zeker dat je de beste verzekering hebt gekozen en kun je wellicht ook nog gaan besparen op je verzekeringskosten.

Reaal levensverzekering vergelijken 2020

Waardering

8.5 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

100.000,-

Kinder dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 6,91

Premielooptijd van 20 jaar

€ 10,50 eenmalige kosten

Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Waardering

8.5 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 100.000,-

Kinder dekking?

Nee

Maandelijkse premie

€ 7,20

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

 • Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1983 (36 jaar), niet-roker.
 • Laatste keer gecontroleerd: 06-01-2020

 Vergelijk alle aanbieders nu & profiteer direct!

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken