Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten in 2020? | Bekijk hier de verschillende soorten verzekeringen!

okt 26, 2020 | 0 Reacties

Voor veel mensen, en dan met name de ZZP´ers onder ons, is arbeidsongeschiktheid een grote nachtmerrie. Een scenario waar je liever niet aan denkt. Als je arbeidsongeschikt raakt kun vanzelfsprekend niet werken.

Niet kunnen werken raakt je direct in je portemonnee. Maar geen angst, je kunt jezelf beschermen tegen het risico van inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid met een Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering.

reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering

Waarom een Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering van Reaal kun je je beschermen tegen het verlies van inkomen door ziekte of arbeidsongeschiktheid.

Je wilt natuurlijk het risico van inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid zoveel mogelijk beperken. Arbeidsongeschikt kan je raken op verschillende manieren, een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Ook bestaat er een kans dat je langdurig ziek raakt.

Bij Reaal verzekeringen kun je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten om je als zelfstandige te verzekeren tegen het risico van inkomensdaling door arbeidsongeschiktheid. 

Verschillende soorten Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

De Nederlandse verzekeringsmaatschappij Reaal biedt een viertal soorten arbeidsongeschiktheidsverzekeringen aan:

 • Ondernemers AOV
 • UNIM AOV
 • UNIM plus AOV
 • UNIM AOV voor werknemers

Hieronder worden ze één voor één toegelicht. 

Reaal ondernemers AOV

De ondernemers AOV is een arbeidsongeschiktheidsverzekering van Reaal voor zelfstandig ondernemers, ZZP´ers of MKB´ers. Met deze verzekering bescherm je jezelf tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

Wanneer je door ongeval of ziekte je werk niet meer kunt doen ontvang je een uitkering. Hierbij wordt door Reaal niet gekeken of je nog inkomen uit andere bronnen hebt. Bovendien krijg je deskundige hulp en indien nodig een persoonlijk re-integratieprogramma.

Deze Reaal AOV is een zogenaamde sommenverzekering. Dat betekent dat van tevoren al is afgesproken welk bedrag wordt uitgekeerd als je geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt. 

Reaal UNIM AOV

Ben je zelfstandige in de (para)medische sector of zakelijke dienstverlening, dan is de UNIM AOV een interessante optie. Met deze verzekering kun je jezelf beschermen tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

Deze Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering is een zogenaamde schadeverzekering. Je krijgt een uitkering als je daadwerkelijk minder inkomsten hebt. Hierdoor betaal je bij deze verzekering minder premie dan bij een sommenverzekering. 

Reaal UNIM plus AOV

Deze Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering is speciaal voor zelfstandigen actief in de medische- en paramedische sector of in de zakelijke dienstverlening. Met deze verzekering kun je jezelf als ondernemer tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid verzekeren.

De UNIM plus AOV is een zogenaamde sommenverzekering. Van tevoren is duidelijk welk bedrag je krijgt uitgekeerd in het geval dat je arbeidsongeschikt mocht raken.

 • Het maakt niet uit of je nog inkomsten uit andere bronnen hebt of dat de uitkering hoger is dan wat je met je bedrijf verdiende. Dit maakt deze verzekering wel duurder dan het voorgaande alternatief, de Reaal UNIM AOV.

De verschillen tussen Reaal UNIM en Reaal UNIM Plus?

Tussen de Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekeringen UNIM en UNIM plus zijn een paar verschillen. Zo krijg je bij de UNIM AOV een schade uitkering. Deze uitkering krijg je wanneer je arbeidsongeschikt raakt én minder inkomsten hebt.

De UNIM plus verzekering is een sommenverzekering, hierbij is van tevoren afgesproken wat de hoogte van de uitkering is als je niet meer kunt werken. Als gevolg hiervan is de UNIM verzekering voordeliger dan de UNIM plus verzekering.

Reaal UNIM AOV voor werknemers

De UNIM AOV voor werknemers is een verzekering die je neemt wanneer je werkzaam bent in de (para) medische sector of als werknemer in de zakelijke dienstverlening aanvullend te kunnen verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.

Ben je door ziekte of ongeval niet meer in staat je vak uit te oefenen, dan betaalt de werkgever in de meeste gevallen de eerste twee jaar je salaris door. De hoogte van deze WIA uitkering ligt vast op maximaal 75% van je loon. Met deze Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je deze uitkering aanvullen tot maximaal 80%.

Belangrijk om te weten is dat je volgens de richtlijnen van WIA pas arbeidsongeschikt bent als je niet meer in staat bent om een gangbare beroep uit te oefenen. Reaal kijkt of je je eigen beroep nog kunt uitoefenen of een beroep dat past bij je opleiding, kennis en ervaring.

Preventie hulp 

Om te voorkomen dat je arbeidsongeschikt raakt helpt de Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering je met de preventie service genaamd Reaal Lijfwacht.

Deze preventie service is er om het risico op arbeidsongeschiktheid al in het vroege begin te kunnen signaleren om zo latere uitval te kunnen voorkomen.

De preventie service kost je helemaal niets extra en je kunt er al vanaf de eerste dag gebruik van maken.

Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken

Wil je nu gelijk weten of een arbeidsongeschiktheidsverzekering van Reaal echt de beste keuze is voor jou? Maak dan gebruik van onze vergelijker op deze pagina. Zo kom je binnen een paar stappen te weten welke verzekeraar de beste optie voor je heeft. 

Mocht je extra wensen hebben dan kun je dit ook gelijk invullen. Vervolgens verschijnen de verzekeraars, waaronder de Reaal AOV, in beeld.

Je kunt deze vergelijken op premie, dekking en voorwaarden. Zo weet je zeker dat je de beste verzekering hebt gekozen en kun je wellicht ook nog gaan besparen op je arbeidsongeschiktheidsverzekering. 

Handige & leuke video’s

Begin nu met vergelijken voor de beste deals!
Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken