Vergelijk gratis

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar, 7 tips

aug 6, 2018 | Verzekeringen, Zorgverzekering

Is een overstap misschien iets voor jou?

We zijn er ieder jaar niet blij mee maar de zorgkosten blijven stijgen. Mensen weten alleen niet dat ze super simpel tientallen euro’s kunnen besparen, het is kinderspel, overstappen levert iedereen voordelen op. Maar waar moet je nou precies op letten bij het kiezen van een goede zorgverzekering?

Een aanvullende tandartsverzekering, denk er goed over na

Mensen die ieder jaar overstappen komen vaak voor deze keuze te staan, wel of geen aanvullende tandartsverzekering? Ga je alleen voor de controles? Dan raden wij het je aan om de controles gewoon zelf te betalen en niet speciaal een aanvullende verzekering af te sluiten. Een tandartsverzekering is maandelijks niet erg goedkoop en kan je flink wat geld besparen.

Neem een hoger eigen risico

In 2018 is het eigen risico gestegen tot een bedrag van €385, wat houdt dit dan precies in? Je betaalt dit jaar de eerste €385 helemaal zelf. Er zijn mensen die flink willen besparen op de maandelijkse premie, zij kiezen ervoor om het eigen risico met maximaal €500 te verhogen. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie.

Niet veel zorg nodig, kies dan niet voor een restitutiepolis

De restitutiepolis van zorgverzekeraars, een lastige naam, wat is het? Bij het afsluiten van deze polis kun je terecht bij elk ziekenhuis en zorginstellingen in heel Nederland. U raadt het al, deze is duurder dan een normale naturapolis. Het is logisch dat je niet voor deze polis kiest wanneer je toch niet veel medische zorg vereist.

Het is namelijk niet zo dat bij een keuze voor naturapolis je nergens terecht kunt, de restitutiepolis is eigenlijk meer een luxe product.

Inventariseer wat je nodig hebt

Iedereen weet dat het verplicht is in Nederland om een basisverzekering af te sluiten, de keuze voor een aanvullende verzekering is dan ook een vrije keuze. In de basispakketten zitten niet enorme prijsverschillen, je kunt pas echt besparen op het vergelijken van aanvullende verzekeringen.

Sluit daarom niet zomaar even een aanvullende verzekering af, inventariseer altijd van tevoren of je dit dan wel echt gaat gebruiken. Vergelijk alle aanbieders altijd goed met elkaar.

Jaarlijks de premie betalen

Veel mensen weten niet dat het mogelijk is maar je kunt de premie voor je zorgverzekering ook jaarlijks betalen. Wanneer je hiervoor kiest zal de verzekeraar vaak een korting aanbieden. Dit is niet voor iedereen gunstig omdat het vaak voorkomt dat aan de kant gelegd geld op gaat aan andere zaken.

Korting op zorgverzekering

Ook dit weten veel mensen niet maar het is wel degelijk mogelijk om kortingen te ontvangen op je zorgverzekering, dit wordt ook wel collectief verzekeren genoemd. Vaak wordt dit georganiseerd door werkgevers, vakbonden of gemeenten.

Nederlandse zorgverzekeraars proberen de jongere doelgroep te bereiken door middel van zogenaamde studentenkortingen. Zulk soort kortingen worden ook vaak uitgestrekt aan de welbekende ZZP’ers in ons land. Ga er niet altijd van uit dat collectief zorg verzekeren het goedkoopste is. Het kan zijn dat een normale zorgverzekering onder aan de streep goedkoper is.

Verschillende polissen in het huishouden

Bijna ieder huishouden in Nederland kiest ervoor om voor het hele gezin dezelfde polis af te sluiten, maar niet iedereen in het huishouden is natuurlijk hetzelfde. Het kan zijn dat jij weinig zorg vereist en wel verzekerd bent met een uitgebreide verzekering van je moeder, dan betaal je maandelijks veel te veel.

Kinderen zijn in Nederland altijd gratis meeverzekerd, kijk om deze rede eens naar 2 verschillende polissen voor moeder en vader, dit kan veel kosten besparen.

Handige & leuke video’s

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over de Zorgverzekering, Dekkingen, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over een perfect passende Zorgverzekering!

De collectieve zorgverzekering

Vergelijk gratisCollectief verzekeren wellicht interessant voor u Dit jaar zijn de zorgkosten weer omhoog geschoten, iets wat je de afgelopen maanden misschien vaak voorbij hebt zien komen. Veel mensen hebben moeite met het betalen van de zorgkosten waardoor de keuze...

Begin nu met het vergelijken van alle zorgverzekeringen