Het oversluiten van je lening

aug 6, 2018 | Financieel, Leningen | 0 Reacties

Je ziet het steeds vaker voorbijkomen, geld lenen kosten geld. Voortaan zijn mobiele providers verplicht om dit bij haar abonnementen te vermelden. Maar wat is de nu de manier om zo min mogelijk geld kwijt te zijn aan een lening? 

Dit hangt af van een aantal factoren, de belangrijkste hiervan is de rente en de maandtermijn. Lees snel verder om erachter te komen hoe jij je persoonlijke lening nog net wat voordeliger kunt maken, het oversluiten van een lening kan u namelijk flink wat geld besparen. Veel mensen laten geld liggen wanneer ze geld lenen.

Het oversluiten van een duur krediet

Hebt u een lening afgesloten met een rentepercentage hoger dan 5%? Dan is het in de meeste gevallen zo dat uw rente veel te hoog is. Het is namelijk al mogelijk om bij bijvoorbeeld Kredietgroep Nederland een lening te verkrijgen met een rentepercentage van 4,1%, dit scheelt natuurlijk enorm op jaarbasis voor een langere termijn. Een groot deel van de Nederlanders heeft een lening afgesloten met een te hoge rente, wel zo’n 80%.

U zult denken dat het oversluiten enorm veel gestoei is met uw huidige kredietverstrekker, integendeel het is kinderspel. U kunt bij verschillende kredietverstrekkers aanvraagformulieren invullen voor het te verstrekken krediet. Dit is vaak tegen veel betere percentages dan u nu heeft. 

Kijk op de homepage welke financiële producten u nog meer kunt vergelijken.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet oversluiten, is dit mogelijk?

Wanneer u uw lening wilt gaan oversluiten dient u wel rekening te houden met de kredietvormen. In de praktijk is het bijvoorbeeld zo dat een persoonlijke lening met een hoog rentepercentage voordeliger is dan een doorlopend krediet waar u al jaren voor hebt betaald maar nog niets heeft afgelost. In dit geval is het dan ook niet verstandig om je krediet over te sluiten naar een andere verstrekker.

Ga niet spontaan je lening oversluiten bij het zien van een lager rentepercentage, doe goed onderzoek en ontvang advies van deskundigen. Kleine foutjes worden namelijk niet gewaardeerd en zijn moeilijk te herstellen, foutjes die je jaarlijks honderden euro’s kunnen kosten. In de praktijk komt het vaak voor dat personen leningen oversluiten en in plaats van duizenden euro’s besparen de boot in gaan met duizenden euro’s verlies.

Heb je een persoonlijke lening dan is de situatie wat simpeler, met deze vorm van krediet is het voordeel redelijk makkelijk te berekenen. Bij een doorlopend krediet wordt dit al wat lastiger. De voornaamste rede voor dit probleem is de vaste rente en vaste looptijd van een persoonlijke lening. Hebt u een persoonlijke lening? U kunt eenvoudig en snel uw voordelen berekenen, sla uw slag! Wilt u meer weten over financiële producten zoals spaarrekeningen en deposito? Klik dan hier.

Handige & leuke video’s

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over leningen, looptijden, rente en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over afsluiten van een lening!

Wanneer wordt geld lenen interessant?

Het wordt voortaan steeds interessanter voor de Nederlandse consument om een lening af te sluiten, vaak kunnen we ook niet anders dan overgegaan tot het lenen van krediet. In het verleden hebben meerdere onderzoeken aangetoond dat het lenen van geld meestal directe...

Beste alles in 1 provider vergelijken | Alles van A-Z!

De beste alles in 1 provider, welke van de velen providers is dit nu eigenlijk? Doordat er de afgelopen tijd enorm veel aanbieders met elk hun alles in een pakketten op de markt zijn gekomen, is het toch best lastig om te bepalen wie de beste alles in 1 aanbieder is...

Doorlopend krediet, afsluiten of toch maar niet?

Het doorlopend krediet, het heeft de afgelopen jaren sterk in populariteit gewonnen in vergelijking met de persoonlijke lening, steeds meer mensen kiezen ervoor. Het heeft zo zijn elke voordelen maar waar komt dit enthousiasme toch ineens vandaan? Lees snel verder!Een...

 Begin nu met het vergelijken van alle aanbieders van leningen

Beoordeel deze pagina

Laatst geüpdatet op