OHRA woonverzekering afsluiten in 2020? | Bekijk alle verschillende woonverzekeringen!

okt 21, 2020 | 0 Reacties

Je wilt je huis en haard uiteraard zo goed mogelijk beschermd hebben. Dit is de plaats waar jij je thuis voelt. Misschien wel de belangrijkste plek voor jou, je partner en/of je gezin.

Natuurlijk wil je als er iets gebeurt, dat dit zo snel en goed mogelijk weer helemaal in orde komt. De OHRA woonverzekering kan je hierbij helpen, denk aan zaken zoals brand, diefstal of schade.

ohra woonverzekering

Verschillende OHRA woonverzekeringen

Je kunt bij kiezen uit verschillende OHRA woonverzekeringen. Hieronder hebben we deze voor je toegelicht.

1. Opstalverzekering

De opstalverzekering van OHRA verzekert schade aan je woning. Heb je je huis gekocht? Dan moet je deze OHRA woonverzekering zelf afsluiten. Als je je huis huurt, dan moet jouw verhuurder dit doen.

BasisdekkingAllrisk dekkingExtra dekking glasVoordelen OHRA opstalverzekering
Je woning is verzekerd voor de meest voorkomende schade. Je woning is verzekerd voor de meest voorkomende schade, maar ook als jij of een gezinslid per ongeluk zelf schade aan je huis veroorzaakt. De extra dekking glas verzekering, verzekert schade aan ruiten, glazen deuren en glazen koepels (ook van kunststof). Deze dekking is alleen af te sluiten in combinatie met een OHRA inboedel- of opstalverzekering.Nooit onderverzekerd
Standaard meeverzekeren van zonnepanelen
Direct schadeherstel, je kunt er altijd op rekenen

Hieronder hebben we voor je aangegeven wat wel verzekerd is en wat niet. 

Wel verzekerdNiet verzekerd
Kosten ter voorkoming of beperking van schade  Constructie- of bouwfouten
Kosten voor het opruimen van schade  Onvoldoende onderhoud
Bij onbewoonbaar zijn van huis, hotelkosten  Schade door neerslag die je woning binnen komt door openstaande deuren of ramen
Herstelkosten van de tuin bij brand  Natuurgeweld (bijvoorbeeld aardbeving of overstroming)

2. Inboedelverzekering

De OHRA inboedelverzekering dekt spullen in je huis. Je moet er niet aan denken dat je spullen verliest door diefstal brand of storm.

Met de inboedelverzekering van de OHRA woonverzekering zijn ze goed verzekerd. Je hebt dan de mogelijkheid om vervangende spullen te kopen. Met de afhandeling van schade helpt OHRA je graag.

Basisdekking Allrisk dekking
De spullen in je woning verzekerd tegen diefstal en schade (storm, inbraak, brand, water)De spullen in je woning verzekerd tegen diefstal en schade (storm, inbraak, brand), maar óók als jij of een van je gezinsleden schade aan je spullen veroorzaakt. 
Kosten voor het opruimen van schade  Onvoldoende onderhoud
Bij onbewoonbaar zijn van huis, hotelkosten  Schade door neerslag die je woning binnen komt door openstaande deuren of ramen
Herstelkosten van de tuin bij brand  Natuurgeweld (bijvoorbeeld aardbeving of overstroming)

Voordelen van de inboedelverzekering van OHRA

 • Gemakkelijk schade melden via de OHRA App
 • Nooit onderverzekerd (met een aanvullende dekking)
 • Keuze uit directe betaling of herstel bij schade

3. Aansprakelijkheidsverzekering

Bij OHRA kun je je verzekeren voor schades waar je aansprakelijk voor bent. De financiële gevolgen hiervan kunnen groot zijn, vooral bij letselschade. Gelukkig kun je er met de OHRA aansprakelijkheidsverzekering van uit gaan dat de schade snel wordt afgehandeld.

Met de aansprakelijkheidsverzekering van OHRA ben je tot een bedrag van €2.500.000,- verzekerd, met keuze tot €1.250.000,-. En dit is wereldwijd. Indien OHRA de schade betaalt, heb jij géén eigen risico.

Wel verzekerdNiet verzekerd
Schade veroorzaakt door jou of een gezinslidSchade die je opzettelijk hebt veroorzaakt
Schade veroorzaakt door je huisdierSchade die je hebt veroorzaakt tijdens je werk (je werkgever is hiervoor meestal verzekerd
Schade veroorzaakt door je kinderen tijdens een stageSchade die je veroorzaakt met je auto (dit valt onder de verplichte WA autoverzekering)
Schade veroorzaakt door jezelf tijdens vrijwilligerswerkSchade die je hebt veroorzaakt aan een geleende auto of motor
Schade veroorzaakt tot €25.000 tijdens vriendendienst (het laten vallen van goederen bij verhuizing
Schade veroorzaakt tot €25.000 tijdens sport- en spelsituaties
Schade veroorzaakt tot €25.000 tijdens  logeer- en oppassituaties

Voordelen aansprakelijkheidsverzekering van OHRA

De aansprakelijkheidsverzekering van OHRA heeft al voor het vierde jaar op rij een 5 sterren rating van MoneYou op gebied van polisvoorwaarden. De voordelen van deze verzekering zijn:

 • Je hele gezin en huisdier wereldwijd verzekerd;
 • Verzekerd zijn, ook bij schade aan geleende spullen;
 • Geen eigen risico.

Kies de beste woonverzekering

Hierboven zijn enkele algemene voordelen benoemd die OHRA woonverzekering je kan bieden. Vraag je je nu af wat andere verzekeraars je kunnen bieden? En wil je nu gelijk weten of een OHRA woonverzekering echt de beste keuze is voor jou?

Maak dan snel gebruik van onze vergelijker op deze pagina en vergelijk de verzekeringen van OHRA met dat van andere verzekeraars. Je kunt in de vergelijker invullen naar wat voor verzekeringsvorm je op zoek bent en eventuele extra wensen invullen.

Aan de hand van de ingevulde gegevens verschijnen bijpassende verzekeringen. Je kunt de verzekeraars met elkaar vergelijken op premies, dekkingen en voorwaarden. Zo weet je zeker dat je de verzekering kiest die het beste bij je situatie past. En misschien kun je ook nog een geld besparen.

Handige & leuke video’s

Wellicht vindt u dit ook interessant

Vergelijk alle aanbieders van de woonverzekeringen

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken