OHRA uitvaartverzekering vergelijken in 2020? | Lees hier alles wat je erover moet weten

jul 29, 2020 | 0 Reacties

Het is vandaag de dag niet meer mogelijk om de OHRA uitvaartverzekering af te sluiten. Wel is het mogelijk wijzigingen en dergelijke door te geven als je al een OHRA uitvaartverzekering hebt afgesloten.

Daarom gaan wij voor de mensen die al een uitvaartverzekering bij OHRA hebben op de pagina meer informatie geven. Met een uitvaartverzekering zorg je er namelijk voor dat de uitvaartkosten van een overleden persoon betaald kunnen worden.

Heb je een uitvaartverzekering en kom je te overlijden? Dan ontvangen jouw nabestaanden een bepaald bedrag, waarmee zij de begrafenis of crematie mee kunnen betalen. Bij het afsluiten van de OHRA uitvaartverzekering had je 2 opties, namelijk:

  • De uitvaart wordt verzorgd door Monuta (Semi-natura)
  • De uitvaart wordt verzorgd door de nabestaanden en hiervoor ontvangen zij een bepaald bedrag
ohra uitvaartverzekering
[toc]

Wat moet je weten over de OHRA uitvaartverzekering?

Allereerst is het van belang dat je weet dat de OHRA uitvaartverzekering levenslang loopt en je kinderen tot 21 jaar gratis zijn meeverzekerd. Heb je bij het afsluiten van de uitvaartverzekering gekozen voor het basis pakket van Monuta? Dan wordt de uitvaart verzorgt door deze uitvaartondernemer en dit pakket ziet er als volgt uit met de volgende diensten:

  • De uitvaartverzorger zorgt voor de uitvaart en regelt alles er omheen
  • Het verzorgen van een akte van overlijden
  • Maak gebruik van het Monuta uitvaartcentrum of kies voor thuisopbaring
  • De overleden persoon wordt voor de laatste keer verzorgd en vervolgens overgebracht en opgebaard
  • Een rouwauto wordt verzorgt op de dag van de uitvaart
  • Er wordt een standaard uitvaartkist geregeld
  • Een condoleanceregister wordt verzorgd tijdens de uitvaart
  • Ontvang 75 rouwkaarten inclusief porti en 150 bidprentjes of dankbetuiging-kaartjes

Dit zijn de diensten waar je gebruik van kunt maken als de overledene ervoor heeft gekozen om de uitvaart te laten verzorgen door Monuta.

Wat als nabestaanden de uitvaart alsnog zelf willen verzorgen?

Het wil wel eens voorkomen dat de overleden persoon heeft gekozen om de uitvaart te laten verzorgen door Monuta. Als nabestaanden het toch liever zelf willen regelen is dat geen probleem. Zij zitten namelijk niet vast aan het besluit van de overledene en dus ook niet aan Monuta.

Zo kunnen nabestaanden na het overlijden van een dierbare er alsnog voor kiezen om de uitvaart bij een andere uitvaartondernemer te regelen.

Willen de nabestaanden de uitvaart toch laten verzorgen door Monuta? Dan kunnen zij zelf bepalen om bepaalde diensten niet af te nemen. Ze kunnen het gedeelte van de uitkering die voor sommige diensten waren bedoeld ook besteden aan andere diensten van Monuta.

Wat zijn de kosten voor een uitvaart bij OHRA?

De afgelopen jaren zijn de kosten voor een uitvaart flink gestegen. Daarnaast kunnen de kosten voor een uitvaart erg van elkaar verschillen per gemeente. Houdt er daarom rekening mee dat het verzekerde bedrag van jouw uitvaartverzekering hoog genoeg is om een uitvaart te kunnen laten verzorgen door een uitvaartondernemer.

Als je na het overlijden liever een andere uitvaartondernemer wilt dan Monuta? Onderzoek dan goed wat de kosten hiervoor zullen zijn om te voorkomen dat je nabestaande niet genoeg krijgen uitgekeerd voor een mooie uitvaart.

Wijzigingen aanbrengen bij de OHRA uitvaartverzekering

Het is niet meer mogelijk om een nieuwe OHRA uitvaartverzekering af te sluiten. Heb je er in het verleden al een afgesloten? Dan is het wel mogelijk om wijzigingen door te geven om de polis aan te passen. Deze wijzigingen kun je heel gemakkelijk doorgeven via een digitaal formulier.

Hiervoor heb je wel een ‘Mijn OHRA’ inlog hebben, zodat je alle wijzigingen gemakkelijk online kunt doorvoeren. Ga je bijvoorbeeld verhuizen? Dan is het belangrijk dat je het nieuwe adres zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de verzekeraar. Dit doe je heel eenvoudig via Mijn OHRA of via de handige OHRA app.

Een overledene melden, hoe doe ik dat?

Is er een dierbare overleden en had deze een OHRA uitvaartverzekering? Dan willen wij jou allereerst condoleren met het verlies. Zodra iemand overlijd moet er vaak heel veel geregeld worden en daar zit je meestal niet op te wachten. Daarom gaat OHRA hier jou bij helpen om alles zorgvuldig te regelen.

Zo hoef je zelf minder te doen en kun je het verlies van jouw dierbare beter verwerken. Een overledene kun je heel erg makkelijk doorgeven via het digitale formulier van overlijden. Hierdoor weet OHRA dat er iemand is overleden en kunnen zij het proces in werking zetten.

Handige & leuke video’s

uitvaartverzekering islam

Waardering

★★★★★ 

8.9 / 10

Verzekerd Bedrag

8.750

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 9,74

Levenslange premielooptijd

€ 15,00 eenmalige kosten

Waardevaste premie

uitvaartverzekering moslims

Waardering

★★★★★ 

8.6 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

Tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

moslim uitvaartverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Kinderen gratis?

Tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 11,74

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

Kinderen gratis meeverzekerd

Wensen tijdens de looptijd aanpasbaar

Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 05-07-1987 (32 jaar), niet-roker.

Laatste keer gecontroleerd: 24 augustus 2020

Vergelijk alle aanbieders van uitvaartverzekeringen