Nationale Nederlanden levensverzekering afsluiten in 2020? | Alle informatie in een notendop!

nov 9, 2020 | 0 Reacties

Het leven kent veel onzekerheden, maar één ding staat vast. We komen allemaal ooit te overlijden. Nationale-Nederlanden wil mensen graag voorzien van meer zekerheid. Het is fijn om in tijden van onzekerheid vooraf iets geregeld te hebben.

Dit kan bij Nationale-Nederlanden. Dit geldt niet alleen voor jezelf, maar ook voor je familieleden. Wanneer je vroegtijdig komt te overlijden, zorgt de Nationale Nederlanden levensverzekering voor zekerheden voor jouw nabestaanden.

Door deze verzekering af te sluiten is er geld beschikbaar voor aflossing van hypotheken, schoolgeld voor je kinderen en wordt jouw gezin voorzien van inkomsten.

nationale nederlanden levensverzekering

Wat houdt de Nationale Nederlanden levensverzekering in?

Een levensverzekering geeft zekerheid voor later. Samen met Nationale Nederlanden bepaal jij wanneer en aan wie geld wordt uitgekeerd. Om een bedrag uit te kunnen keren, moet je eerst sparen. Dit sparen wordt gedaan door middel van het betalen van een premie. Je betaalt de verzekeraar iedere maand een vast bedrag.

Mocht er iets gebeuren, dan wordt het betaalde bedrag uitgekeerd aan de personen die jij van tevoren hebt opgegeven bij de verzekeraar. De exacte datum van uitbetaling hangt af van het type levensverzekering dat je hebt afgesloten. Bij Nationale Nederlanden kun je kiezen uit drie soorten Nationale Nederlanden levensverzekeringen:

 1. Verzekering bij leven: bij deze variant wordt er een einddatum afgesproken. Is de verzekerde op deze datum nog in leven, dan wordt de betaalde premie uitbetaald. Is de verzekerde voortijdig overleden, dan zal er niet worden uitgekeerd.
 2. Overlijdensrisicoverzekering Nationale Nederlanden: de meest bekende levensverzekering is de overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekering keert uit op het moment van overlijden. Op deze manier wordt er financiële zorg gedragen aan de personen die je achterlaat. De datum van overlijden moet wel voor de afgesproken einddatum liggen.
 3. Een andere veel gekozen optie is de uitvaartverzekering: deze verzekering keert uit in alle gevallen van overlijden doordat er geen einddatum is vastgesteld.

De Nationale Nederlanden overlijdensrisicoverzekering

We worden vandaag de dag steeds een stukje ouder, maar wat als je nu vroegtijdig komt te overlijden? Hoe zit het met je nabestaanden en kunnen ze nog wel rondkomen? Om nabestaanden financieel te blijven steunen na jouw overlijden, sluit je een overlijdensrisicoverzekering af.

Op deze manier wordt er bij vroegtijdig overlijden een bedrag uitgekeerd en kunnen je nabestaanden rekenen op financiële zekerheden.

De voordelen van een Nationale Nederlanden overlijdensrisicoverzekering

De Nationale Nederlanden overlijdensrisicoverzekering biedt verschillende voordelen, zoals: 

 • Zo heb je de garantie dat het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd bij vroegtijdig overlijden. Hierdoor heeft jouw wegvallende inkomen geen nadelige gevolgen voor nabestaanden.
 • Bovendien is de Nationale Nederlanden overlijdensrisicoverzekering aan te passen naar jouw wensen. Je kiest zelf voor welke periode je verzekerd wilt zijn en wat de hoogte is van je verzekerde bedrag.
 • De hoogte van je maandelijkse premie kun je gemakkelijk zelf berekenen met de handige online vergelijker bij ons op de pagina. Je vult de volgende gegevens in: leeftijd, het bedrag dat je wilt verzekeren en de periode waarover je de Nationale Nederlanden overlijdensrisicoverzekering wilt laten lopen. Vervolgens rekent de handige tool uit wat je maandelijkse premie zal zijn. 

Wanneer wordt er niet uitgekeerd? 

In sommige gevallen wordt er niet overgegaan tot uitkering bij een levensverzekering Nationale Nederlanden of overlijdensrisicoverzekering Nationale Nederlanden.

Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de verzekerde binnen twee jaar na afsluiten van de levensverzekering komt te overlijden. Ook wanneer de verzekerde nog leeft op de vooraf vastgestelde einddatum, zal er niet worden overgegaan tot uitbetaling.

Premie

Je premie is maandelijks of jaarlijks betaalbaar. De hoogte is afhankelijk van een aantal factoren. De premie is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

 • Premie voor uitkering;
 • Kosten voor afsluiting van verzekering;
 • Premie voor aanvullende dekking;

Waarom kiezen voor Nationale-Nederlanden?

Nationale-Nederlanden is één van de grootste Nederlandse verzekeraars en dit is natuurlijk niet voor niets. Het aanbod van verzekeringen is erg groot, waardoor er altijd wel een dekking te vinden is die bij jouw wensen past.

 • Bovendien werkt Nationale-Nederlanden op een persoonsgerichte manier. Ze bieden bijvoorbeeld een persoonlijk adviseur die je kunt adviseren over jouw persoonlijke omstandigheden. Op deze manier word je snel geholpen bij vragen. 

Nationale Nederlanden Levensverzekering vergelijken

Wil je nu gelijk weten of een Nationale Nederlanden levensverzekering of Nationale Nederlanden overlijdensrisicoverzekering echt de beste keuze is voor jou?

Maak dan gebruik van onze vergelijker op deze pagina. Zo kom je binnen een paar stappen te weten welke verzekeraar de beste verzekering voor je heeft. Mocht je extra wensen hebben dan kun je dit ook gelijk invullen.

Nationale Nederlanden levensverzekering vergelijken 2020

Waardering

8.5 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

100.000,-

Kinder dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 6,91

Premielooptijd van 20 jaar

€ 10,50 eenmalige kosten

Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Waardering

8.5 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 100.000,-

Kinder dekking?

Nee

Maandelijkse premie

€ 7,20

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

 • Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1983 (36 jaar), niet-roker.
 • Laatste keer gecontroleerd: 06-01-2020

 Vergelijk alle aanbieders nu & profiteer direct!

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken