Nationale Nederlanden autoverzekering afsluiten in 2020? | Bekijk nu alle informatie!

nov 11, 2020 | 0 Reacties

Zodra je de eigenaar en bestuurder van een auto bent, moet je hiervoor in Nederland een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, ook wel WA verzekering, afsluiten. Met een Nationale Nederlanden autoverzekering ben je namelijk verzekerd voor letsel bij anderen en schade van hun eigendommen.

Bovendien kan je ervoor kiezen om schade aan eigen auto te verzekeren. Hieronder valt ook schade veroorzaakt door brand, storm, diefstal of diefstal. Vind je de basisdekkingen niet voldoende?

Dan is het mogelijk om uit te breiden op basis van diverse aanvullende verzekeringen. Daarom laten we je op deze pagina uitgebreid kennismaken met de dekkingen, de verschillende mogelijkheden en voordelen van de Nationale Nederlanden autoverzekering. Ook kun je op deze pagina de Nationale Nederlanden autoverzekering vergelijken met andere aanbieders.

nationale nederlanden rechtsbijstandverzekering

Nationale Nederlanden autoverzekering: drie verschillende dekkingen

Bij de Nationale Nederlanden autoverzekering heb je de keuze uit 3 verschillende basisdekkingen. Als eigenaar en bestuurder van een auto ben je minimaal verplicht om een WA verzekering af te sluiten.

Hiermee dek je de schade die je veroorzaakt bij anderen. Daarnaast heb je de keuze om een basisverzekering af te sluiten die ook schade aan eigen auto vergoed. Hieronder zie je precies welke basisdekkingen er zijn en wat deze precies vergoeden:

WA verzekeringWA ExtraWA volledig casco (Allrisk)
Maximaal verzekerd bedrag van €7.500.000 bij aansprakelijkheid van letsel of overlijden. Maximaal verzekerd bedrag van €7.500.000 bij aansprakelijkheid van letsel of overlijden. Maximaal verzekerd bedrag van €7.500.000 bij aansprakelijkheid van letsel of overlijden. 
Verzekerd bedrag van €2.500.000 als je schade hebt veroorzaakt aan spullen van anderen. Verzekerd bedrag van €2.500.000 als je schade hebt veroorzaakt aan spullen van anderen. Verzekerd bedrag van €2.500.000 als je schade hebt veroorzaakt aan spullen van anderen. 
Je krijgt een persoonlijke schademanager. Je krijgt een persoonlijke schademanager. Je krijgt een persoonlijke schademanager. 
Schade aan eigen auto door rook, brand, noodweer of dieren op de weg. Schade aan eigen auto door rook, brand, noodweer of dieren op de weg. 
Schade aan eigen auto door diefstal of joyriding. Schade aan eigen auto door diefstal of joyriding. 
Ruitschade (sterretjes of putjes). Ruitschade (sterretjes of putjes). 
Schade aan eigen auto door jezelf veroorzaakt. Schade aan eigen auto door jezelf veroorzaakt. 
Garantie op nieuwe auto 1 jaar.Garantie op nieuwe auto 2 jaar. 
Garantie op tweedehandse auto 1 jaar. Garantie op tweedehandse auto 2 jaar. 

De aanvullende dekkingen

Je kunt je Nationale Nederlanden autoverzekering uitbreiden met verschillende opties. Je bent hiermee verzekerd voor schade die niet rechtstreeks wordt vergoed vanuit de drie WA-dekkingen.

Bij Nationale Nederlanden kun je uit twee verschillende aanvullende dekkingen kiezen. Deze hebben we hieronder kort voor je toegelicht.

Schadeverzekering inzittenden

Als je met je auto bij een ongeval betrokken raakt, kun je de eigendommen van je passagiers beschadigen. Of nog erger, jullie raken gewond. Om jezelf hiervoor te verzekeren, sluit je een schadeverzekering inzittenden af.

Ook als jezelf het ongeval hebt veroorzaakt, ben je verzekerd voor letsel of overlijden van inzittenden tot een bedrag van maximaal € 1.000.000, -. Je bent ook verzekerd voor schade aan eigendommen van de inzittenden.

Rechtsbijstand voor motorrijtuigen

Met deze aanvullende dekking van de Nationale Nederlanden autoverzekering ben je verzekerd voor rechtshulp bij het verhalen van schade aan je voertuig of verwondingen bij iemand anders. Ook kun je rechtsbijstand krijgen als het gaat om een conflict over het (ver)kopen van je voertuig.

Wanneer je rijbewijs in beslag is genomen of wanneer je voor de rechter moet opdagen vanwege een verkeersovertreding of verkeersmisdrijf, dan kun je ook juridisch hulp of advies krijgen met deze aanvullende verzekering.

De belangrijkste voordelen van de Nationale Nederlanden autoverzekering

Wanneer je een Nationale Nederlanden autoverzekering afsluit, geniet je van een aantal voordelen. Hierboven hebben we al een aantal voordelen benoemd, maar omdat er nog meer voordelen zijn, hebben we deze hieronder nog even voor je opgesomd.

Zo wordt het overzichtelijker voor je om te weten waarom je er goed aan doet een Nationale Nederlanden autoverzekering af te sluiten.

 • Een autoverzekering van Nationale Nederland sluit je snel en gemakkelijk online af;
 • Schade wordt altijd snel afgehandeld en uitgekeerd;
 • Je kunt 24/7 schade melden;
 • Je stelt je autoverzekering volledig samen naar eigen wens;
 • Je hebt de keuze uit een ruime en uitgebreide dekking;
 • Je profiteert van 80% korting bij schadevrij rijden;
 • Je krijgt gratis telefonisch advies;
 • Je kunt zelf je eigen risico bepalen.

De autoverzekering van de Nationale Nederlanden kan je dus veel voordelen bieden. Maar zo zijn er ook andere autoverzekeraars die je veel voordelen kunnen bieden. Wil je weten wat zij je kunnen bieden? Maak dan nu gebruik van onze vergelijker op deze pagina. Dan weet je het snel.

Autoverzekeringen vergelijken voor de beste deal

Ben je er nog niet over uit en wil je graag de autoverzekering van de Nationale Nederlanden met andere verzekeraars vergelijken? Maak dan gebruik van de vergelijker op deze pagina. Hier kun je alle autoverzekeraars onderling met elkaar vergelijken.

Je ziet meteen wat de premiekosten zijn en welke dekkingen er worden aangeboden. Zodoende kun je een weloverwogen keuze maken qua autoverzekering. Mocht je specifieke wensen hebben, dan kun je dit ook invullen.

De vergelijker selecteert dan de verzekeraars die voldoen aan jouw persoonlijke wensen. Door te vergelijken bespaar je niet alleen op de premie van je autoverzekering, maar je vindt ook de verzekering die het beste bij je wensen past.

Handige & leuke video’s

Vergelijk alle aanbieders

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken