Wat zijn de kosten van een rechtsbijstandverzekering?

aug 6, 2018 | Rechtsbijstandverzekering, Verzekeringen | 0 Reacties

kosten rechtsbijstandverzekering
wat kost een rechtsbijstandverzekering

Kosten kunnen nog wel eens verschillen

De kosten die een rechtsbijstandverzekering met zich meeneemt is in iedere situatie verschillende, er zijn namelijk een aantal belangrijke factoren die de exacte hoogte van je premie bepalen. Lees snel verder om meer te weten te komen over een rechtsbijstandverzekering en hoe de kosten zijn opgebouwd. Daarnaast kun je gemakkelijk bij ons rechtsbijstandverzekeringen vergelijken, klik op de button om snel meer te lezen en om te vergelijken.

Globale uitleg van een rechtsbijstandverzekering

Wat je simpelweg doet met een rechtsbijstandverzekering is jezelf indekken tegen conflicten en geschillen, je dekt jezelf in met juridische hulp. Aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen bieden verschillende pakketten aan waaronder het basispakket wat vaak ook de module consument genoemd wordt.

Je hebt de vrije keuze of je er aanvullende verzekeringen bijneemt, dit zal wel een verhoging in de premie veroorzaken. Elke aanvullende verzekering is voor een bepaalde conflictsoort, u kunt hierbij denken aan je werk en woning.

Wat beïnvloedt de premiehoogte van mijn rechtsbijstandverzekering?

Zoals al eerder vermeld hangt de hoogte van de premie af van een aantal belangrijke factoren, we zullen deze opsommen en daarna kort met u bespreken:

 • De leeftijd waarop de rechtsbijstand verzekering wordt afgesloten
 • De woonplaats
 • Rechtsbijstand aanvullende verzekeringen
 • De gezinssamenstelling

Leeftijd

U bent het waarschijnlijk al gewend, de leeftijd speelt een belangrijke rol bij verzekeringen. In tegenstelling weegt de leeftijd bij een rechtsbijstandverzekering minder zwaar dan bij andere verzekeringen zoals bijvoorbeeld een uitvaartverzekering.

Woonplaats

De woonplaats is ook een belangrijke factor. De verzekeraar bekijkt waar je woont en inventariseert of de kans groot is op conflicten. Woont u in een minder nette wijk dan u hoeft zich geen druk te maken, het is namelijk niet zo dat u veel meer gaat betalen in een minder bedeelde wijk.

Dit is bij een scooterverzekering of autoverzekering wel zo, woon je in de randstad dan ben je duurder uit dan iemand op het platteland, de kans op schade is nou eenmaal groter.

Rechtsbijstand aanvullende verzekeringen

De meeste rechtsbijstandverzekeringen in Nederland worden aangeboden in 5 verschillende dekkingen, dit worden ook wel modules genoemd. Dit zijn de conflict categorieën waar we het kort over gehad hebben. Deze aanvullende verzekeringen zijn voor een groot deel van de hoogte van de premie verantwoordelijk. De volgende modules worden aangeboden door de rechtsbijstandverzekeraars:

 • Consument (basispakket)
 • Werk & inkomen
 • Wonen
 • Verkeer
 • Vermogen

Gezinssituatie

De rechtsbijstandsverzekeraar baseert de hoogte van de premie voor een groot deel op de gezinssituatie. In de meeste gevallen is het zo dat als je met meer mensen afsluit je korting ontvangt, dit is met de rechtsbijstandverzekering precies omgekeerd. Ben je alleen thuis dan sleep je er de voordeligste deal uit, woon je met kinderen dan zullen de kosten snel oplopen. De verzekeraar gaat uit van de 4 volgende gezinssituaties:

 • Alleenstaande zonder kinderen
 • Alleenstaande met kinderen
 • Gezin zonder kinderen
 • Gezin met inwonende kinderen

Over het algemeen is het dus dat als je met meer bent thuis dat je ook meer maandelijkse premie gaat betalen. Je kunt het ook positief bekijken en de premie met meerdere mensen betalen, zo creëer je eigen korting. Een verzekering vergelijken kan door onder op de groene button te klikken of op de link.

Handige & leuke video’s

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over de rechtsbijstandverzekering, dekkingen, aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over een perfect passende rechtsbijstandverzekering!

Wat zijn de aandachtspunten van de rechtsbijstandverzekering?

Erg veel voordelen  Het hebben van een rechtsbijstand verzekering kan enorme voordelen met zich teweeg brengen. Deze verzekering is speciaal opgesteld voor conflicten en geschillen, u kunt een steuntje in de rug verwachten met juridische ondersteuning. een geschil...

Rechtsbijstandverzekering, nemen of toch maar niet?

Veel Nederlanders kiezen voor een rechtsbijstandverzekering, hij is niet verplicht zoals de basis zorgverzekering. Met deze verzekering ben je gedekt tegen de kosten die een juridisch proces teweegbrengt.Geen verplichte verzekering, wel handig Denk niet meteen aan...

Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd, kan dit?

Op zoek naar een rechtsbijstandverzekering Ben jij op zoek naar rechtsbijstandverzekering? Waarschijnlijk hebt u wat research gedaan en bent u erachter gekomen dat u altijd moet vergelijken en er een wachttijd bestaat voor rechtsbijstandverzekeringen. Hoe zit dit...

Onafhankelijk vergelijken van rechtsbijstandverzekeringen

Wat zijn de kosten van een rechtsbijstandverzekering?
4 (80%) 1 vote

Laatst geüpdatet op