Interpolis woonhuisverzekering afsluiten in 2020? | Kom er alles over te weten & vergelijk gratis!

nov 29, 2020 | 0 Reacties

Met de Interpolis woonhuisverzekering, ook wel Interpolis woonverzekering genoemd, ben je verzekerd voor schade aan de woning. Denk hierbij aan schade door brand, storm, diefstal of inbraak. Omdat jouw woning meestal het meest kostbare bezit is kan het slim zijn om je hier goed voor te laten verzekeren.

Hierbij biedt Interpolis één woonhuisverzekering aan en dat is de opstalverzekering. Hiermee zijn ook alle vaste onderdelen van de woning meeverzekerd, zoals de tuin, vloer, garages en bijbouwen.

Zo weet je zeker dat alles goed is verzekerd en hoef jij jezelf geen zorgen meer te maken over onverwachtse schades. Op deze pagina gaan wij jou meer vertellen over de basisdekking, voordelen en mogelijkheden van de Interpolis woonverzekering.

Interpolis woonhuisverzekering

Wat wordt er vergoedt vanuit de Interpolis woonhuisverzekering?

De Interpolis woonverzekering biedt één verzekering aan, namelijk de Interpolis opstalverzekering. Hiermee ben je verzekerd voor schade aan de woning door brand, storm, diefstal, inbraak en nog veel meer. Daarbij komt ook nog eens kijken dat alle onderdelen die vast zitten aan de woning standaard zijn meeverzekerd.

Hierbij kun je denken aan de vloer, ruiten, zonnepanelen en zonnewering. Ook schades aan een garage, carport, tuin of bijbouw zijn opgenomen in de basisdekking, zodat jij jezelf nergens meer zorgen over hoeft te maken. Hieronder zie je precies wat er wel en niet wordt vergoedt vanuit de Interpolis woonhuisverzekering.

Wel verzekerd:Niet verzekerd:
Schade aan de woning door storm of blikseminslagSchade door grondwater
Schade aan ruiten van de woningSchade die is veroorzaakt door een aardbeving of overstroming
Schade aan de woning die is veroorzaakt door brand, ontploffing of elektriciteitSchade die is ontstaan met opzet of ernstige schuld
Schade die is ontstaan door diefstal of inbraakSchade door achterstallig onderhoud van de woning
Schade die is veroorzaakt tijdens een verbouwing af aanbouw

Ook slim om te verzekeren

Naast de Interpolis woonhuisverzekering is het ook mogelijk om je spullen in de woning te verzekeren. Hiervoor dien je een Interpolis inboedelverzekering af te sluiten. Bovendien heb je ook de mogelijkheid om je te laten verzekeren voor schade die jij per ongeluk veroorzaakt aan anderen en spullen van andere.

Je kunt dan een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Hieronder lees je iets meer over deze twee verschillende verzekeringen die vaak in combinatie met de Interpolis woonverzekering worden afgesloten.

Een inboedelverzekering afsluiten

Met een inboedelverzekering zijn al jouw spullen in de woning verzekerd tegen schade door onder andere brand, inbraak of diefstal. Hierbij gaat het om alle losse spullen die je bij een verhuizing mee zou kunnen nemen naar de nieuwe woning.

Denk hierbij aan alle meubels, apparaten, fietsen, sieraden en nog veel meer. Met de inboedelverzekering weet je zeker dat al jouw spullen in de woning goed zijn verzekerd tegen schade door onverwachtse gebeurtenissen.

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Het wil vast wel eens voorkomen dat je kinderen per ongeluk een bal bij iemand door de ruit heen schieten. In dat geval kan een Interpolis aansprakelijkheidsverzekering goed van pas komen. Hiermee ben je namelijk verzekerd voor schade die jij of je kinderen per ongeluk veroorzaken aan anderen. Het gaat hierbij zowel om materiële- als om letselschade.

Contact opnemen met de Interpolis woonhuisverzekering

Heb je vragen over de Interpolis woonverzekering of wil je schade melden? Neem dan contact op. Dit is op verschillende manieren mogelijk, omdat de schadeverzekeringen van Interpolis zijn ondergebracht bij de Rabobank. Daarom kun je voortaan ook contact opnemen met de Rabobank bij jou in de buurt of verzekeringszaken regelen via de Rabo app.

 • Telefonisch schade melden bij Interpolis kan door te bellen naar: 013 – 580 12 34
 • Ben je in het buitenland? Bel dan naar de alarmcentrale (24/7 bereikbaar): +31 13 462 04 62
 • Neem contact op met de klantenservice van de Rabobank voor algemene vragen: 088 – 722 66 00
 • Mogelijkheid om je vraag te sturen via Facebook, Twitter of de Rabo Bankieren app

Dit zijn een aantal mogelijke manieren om contact te komen met Interpolis of de Rabobank. Het schade meldpunt van Interpolis is op werkdagen geopend van 08:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur. De klantenservice van de Rabobank is geopend op werkdagen van 08:00 tot 18:00 en op zaterdag van 08:30 tot 17:30

Waarom kiezen voor de Interpolis woonverzekering?

Kies je voor de Interpolis woonhuisverzekering? Dan zitten daar meerdere voordelen aan verbonden. Om het jou makkelijk te maken hebben wij de belangrijkste voordelen hieronder voor jou op een rijtje gezet.

 • Garantie tegen onderverzekering;
 • Je betaalt geen eigen risico (alleen bij stormschade €200,-);
 • De tuin, garage en bijbouw zijn standaard meeverzekerd;
 • Verhuur je de woning? Dan is deze gewoon verzekerd;
 • Als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond met een testoordeel van 8,4;

Dit zijn een aantal belangrijke voordelen waar jij gebruik van kunt maken wanneer je kiest voor de Interpolis woonverzekering. Ben je nou benieuwd naar de voordelen van andere verzekeraars? Neem dan een kijkje in de vergelijker op deze pagina.

Woonhuisverzekeringen vergelijken

Wil je de Interpolis woonhuisverzekering graag vergelijken met andere verzekeraars? Dan is het raadzaam om gebruik te maken van de vergelijker op deze pagina. Hier vergelijk je namelijk alle aanbieders van woonverzekeringen, waaronder de Interpolis woonhuisverzekering, en zie je direct wat de kosten zijn.

Vul eventueel een aantal eisen in om erachter te komen welke verzekeraar het beste aansluit op jouw persoonlijke wensen. Zo weet je namelijk zeker dat je altijd een passende verzekering vindt en kun je nog eens besparen op de premie.

Handige & leuke video’s

Wellicht vindt u dit ook interessant

Vergelijk alle aanbieders van de woonverzekeringen

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken