Interpolis uitvaartverzekering vergelijken in 2020? | Alles wat je erover moet weten!

nov 27, 2020 | 0 Reacties

Met de uitvaartverzekering van Interpolis ben je verzekerd voor de kosten van een uitvaart. Wanneer een verzekerde komt te overlijden zal Interpolis een bedrag uitkeren aan de nabestaanden. Met dit bedrag kunnen zij de uitvaart voor hun dierbare regelen, zodat deze verloopt naar wens. Helaas wordt de uitvaartverzekering niet meer verkocht door Interpolis.

Echter blijven personen met een lopende uitvaartverzekering wel gewoon verzekerd en zal Interpolis een bedrag uitkeren bij overlijden. Daarnaast is het ook gewoon mogelijk om de verzekering te wijzigen wanneer dit nodig is en daar gaan wij jou op deze pagina meer over vertellen.

Interpolis uitvaartverzekering

Wijzigen van de Interpolis uitvaartverzekering

Het is verstandig om regelmatig te controleren of de uitvaartverzekering van Interpolis nog voldoet aan jouw persoonlijke wensen. Denk hierbij aan het verzekerde bedrag, de begunstigde en andere eventuele wensen.

Zo kan het namelijk zijn dat je persoonlijke situatie verandert nadat je de verzekering hebt afgesloten door bijvoorbeeld een huwelijk of scheiding. In dat geval is het meestal van belang dat je de begunstiging veranderd. Dit kun je doen door contact op te nemen met jouw tussenpersoon.

 • Heb je de uitvaartverzekering afgesloten via de Rabobank? Neem dan contact op met de Rabobank bij jou in de buurt.
 • Heb je de uitvaartverzekering afgesloten via een andere tussenpersoon? Neem dan een kijkje op het polis blad waar de tussenpersoon op staat vermeld.

Wanneer je de uitvaartverzekering wilt wijzigen is het noodzakelijk om contact op te nemen met jouw tussenpersoon. Zij kunnen jou namelijk advies geven en de wijzigingen doorvoeren bij de verzekeraar.

Overlijden melden, hoe doe ik dat?

Wanneer een dierbare is overleden is dat erg spijtig. Helaas moet er in die tijd toch nog een hoop worden geregeld. In dat geval is het van belang dat je het overlijden van een persoon zo snel mogelijk doorgeeft aan de verzekeraar. Dit kun je bij Interpolis uitvaartverzekering op de volgende manieren doen:

 • Het is mogelijk om via ‘Closure‘ van Interpolis een overlijden te melden. Alle contracten, rekeningen en abonnementen zullen dan in één keer worden stopgezet en dit doe je eenvoudig online.
 • Uitvaartverzekering via Rabobank afgesloten? Meldt het overlijden dan bij de Rabobank door telefonisch contact op te nemen of online het formulier in te vullen
 • Wanneer je een ander tussenpersoon hebt neem je contact met hem/haar op, zodat het traject in gang wordt gezet
 • Heb jij geen tussenpersoon? Dan kun je contact opnemen met Interpolis door het contactformulier in te vullen

Dit zijn de mogelijke manieren om een overledene te melden die verzekerd was met de Interpolis uitvaartverzekering. Zorg er ten alle tijden voor dat je dit zo snel mogelijk doorgeeft aan de tussenpersoon of verzekeraar.

Alternatief voor de Interpolis uitvaartverzekering

Omdat het niet meer mogelijk is om de uitvaartverzekering van Interpolis af te sluiten is het slim om op zoek te gaan naar een alternatief. Een van deze alternatieven is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering bij Interpolis.

Dit is namelijk een verzekering waarbij je een eenmalige uitkering ontvangt bij overlijden. Hiervoor is het wel van belang dat de verzekerde overlijdt binnen de looptijd. Met de uitkering kunnen nabestaanden financiële kosten opvangen, zoals het opvangen van het inkomen, het afbetalen van de hypotheek of het verzorgen van de uitvaart.

In dit geval kan de uitkering bij overlijden worden gebruikt voor de uitvaart. Zo is dit namelijk een goed alternatief voor uitvaartverzekering van Interpolis.

Bekijk de mogelijkheden van andere aanbieders

Naast dat je kiest voor een overlijdensrisicoverzekering is er ook een mogelijkheid om te kijken naar andere aanbieders. Zo zijn er op dit moment nog genoeg gespecialiseerde uitvaartverzekeraars waar jij een uitvaartverzekering kunt afsluiten. Op deze manier ben je namelijk goed verzekerd voor de kosten van een uitvaart bij overlijden.

Daarnaast is het bij de meeste uitvaartverzekeraars mogelijk om van te voren de uitvaart plannen te bespreken, zodat je zeker weet dat het binnen het budget valt van de uitkering. Bovendien geldt er bij de meeste verzekeraars een levenslange looptijd, waardoor je zeker weet dat je recht hebt op een uitkering bij overlijden. Hierdoor hoef jij jezelf nergens meer zorgen over te maken.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Het is niet meer mogelijk om een Interpolis uitvaartverzekering af te sluiten en daarom kan het slim zijn om verschillende uitvaartverzekeraars te vergelijken. Hiervoor kun je gebruik maken van de vergelijker op deze pagina waar je alle aanbieders met elkaar kunt vergelijken.

Zo vul je een aantal eventuele wensen in, zoals het verzekerde bedrag, de looptijd en de premie en zal de vergelijker op zoek gaan naar een passende verzekeraar. Op deze manier bespaar je uiteindelijk veel geld op de premie en zal je ook nog eens flink wat tijd besparen.

Handige & leuke video’s

Waardering

9.6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8.9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

 • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
 • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder.
 • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
 • Laatste keer gecontroleerd: 01-06-2021

Vergelijk alle aanbieders van uitvaartverzekeringen

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken