Interpolis reisverzekering afsluiten in 2020? | Lees hier waarom dit wellicht de beste aanbieder voor jou is!

nov 26, 2020 | 0 Reacties

Ga je wel eens op vakantie of een weekendje weg? Dan wil jij jezelf nergens druk om maken en gewoon even lekker ontspannen. Het kan daarom verstandig zijn om voor dat je weggaat de reisverzekering van Interpolis af te sluiten.

Hiermee ben je namelijk verzekerd voor alle onverwachtse kosten op reis. Denk hierbij aan het verliezen van de bagage, tandheelkundige kosten en medische kosten na een ongeval. Daarbij heb je de keuze uit een kortlopende- en doorlopende reisverzekering.

Op deze pagina gaan wij jou daarom meer vertellen over deze twee basisverzekeringen en de aanvullende dekkingen van de Interpolis reisverzekering.

interpolis reisverzekering

Kortlopende reisverzekering van Interpolis

De kortlopende reisverzekering van Interpolis is geldig voor één enkele reis weekendje weg. Je sluit deze dan ook af voordat je vertrekt. Bij Interpolis is het mogelijk om deze een aantal minuten voor vertrek nog af te sluiten via de Rabo Bankieren app.

Wel verzekerd:Niet verzekerd:
Schade, verlies of diefstal van bagageDiefstal van bagage die je zonder toezicht hebt achtergelaten
Diefstal of verlies van contant geld tot maximaal €350,- per reis per polisGebruikersschade aan jouw koffer, zoals krassen, vlekken of deuken
Kosten voor het vervoer na overlijden of een ongeval van een persoonVakanties of reizen naar een bestemming met negatief reisadvies
Geldig voor dagtrips, weekendjes weg en vakanties naar het buitenland
Geldig voor uitjes in Nederland met een geboekte overnachting

Doorlopende reisverzekering van Interpolis

Ga je wel eens vaker dan één keer per jaar op reis? Dan is de doorlopende reisverzekering van Interpolis ideaal voor jou. Zo ben je namelijk het gehele jaar door verzekerd voor alle tripjes en vakanties en hoef je niet iedere keer een losse verzekering af te sluiten.

Wel verzekerd:Niet verzekerd:
De kosten van de terugreis wanneer een dierbare ernstig ziek wordt of komt te overlijdenGebruikersschade aan jouw koffer, zoals krassen, vlekken of deuken
De kosten van de terugreis wanneer jouw zakenwaarnemer of oppas ernstig ziek wordt of overlijdtVakanties of reizen naar een bestemming met negatief reisadvies
Kosten voor het vervoer na een ongeval of overlijden van een persoonHet verplichte eigen risico van de zorgverzekeraar bij medische kosten
Geldig voor dagtrips, weekendjes weg en vakanties naar het buitenland
Geldig voor uitjes in Nederland met een geboekte overnachting

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Naast de kortlopende- en doorlopende Interpolis reisverzekeringen is het mogelijk je aanvullend te verzekeren voor bepaalde onverwachtse kosten.

Hiermee breid je de basisverzekering uit met dekkingen die niet worden vergoedt vanuit de basisdekking. Hieronder zie je welke mogelijkheden er zijn.

Bagage aanvullend verzekeren 

Met de aanvullende verzekering voor bagage ben je verzekerd voor verlies, diefstal of beschadiging van de bagage tot €3.000,-. Daarnaast is het mogelijk om het verzekerde bedrag te verhogen tot maximaal €25.000,- per verzekerde per reis.

Dekking voor geneeskundige kosten

Met de aanvullende module voor geneeskundige kosten ben je verzekerd voor onverwachtse medische kosten die niet worden vergoedt vanuit de zorgverzekering.

De zorgverzekering hanteert namelijk de tarieven in Nederland en deze kunnen het buitenland vaak hoger liggen. Deze dekking vergoedt dan het verschil, zodat je alsnog een volledige vergoeding ontvangt.

Module voor zakenreizen

Ga je wel eens op zakenreis naar het buitenland? Dan loop je net zo goed risico op schade of een ongeluk. Met de aanvullende module voor zakenreizen ben je verzekerd voor schade, verlies of diefstal van spullen en medische kosten als gevolg van ziekte of een ongeval.

Voertuighulp op reis verzekering

Ga je met de auto of ander voertuig op reis? Dan kan het slim zijn om de voertuig hulp op reis dekking af te sluiten. Hiermee ben je namelijk verzekerd voor pechhulp in het buitenland. Denk hierbij aan de kosten voor het repareren van het voertuig op locatie, transport en vervangend vervoer.

Annuleringsverzekering 

Wanneer een geplande reis door een onverwachtse gebeurtenis niet doorgaat is het fijn als je verzekerd bent voor de reiskosten. Hiervoor is het mogelijk om de annuleringsverzekering af te sluiten, zodat je de reissom (deels) krijgt vergoed.

Dekking voor winter- en onderwatersport 

Veel winter- en onderwatersporten zijn niet standaard meeverzekerd vanuit de reisverzekering. Toch loop je bij dit soort sporten vaak het risico op een blessure of schade.

 • Met deze dekking ben je verzekerd voor eventuele schade of medische kosten na een ongeval tijdens onder andere het skiën of diepzeeduiken.

Interpolis reisverzekering contact

Wil je graag contact opnemen met de Interpolis reisverzekering of schade melden? Dan kun je dat op verschillende manieren doen.

Zo is het zelfs mogelijk om contact op te nemen met de Rabobank, omdat de schadeverzekeringen van Interpolis bij hen zijn ondergebracht. Hieronder hebben wij alvast de verschillende Interpolis reisverzekering contactgegevens voor jou op een rijtje gezet.

 • Je kunt schade telefonisch melden door te bellen naar Interpolis (ook voor annulering van de reis): 013 – 580 12 34
 • Vanuit het buitenland neem je contact op met de alarmcentrale (24/7 bereikbaar): +31 13 462 04 62
 • Voor vragen, wijzigingen of schade melden kun je contact opnemen met de Rabobank: 088 – 722 66 00
 • Stuur je vraag online door via Facebook, Twitter of de Rabo Bankieren app.

Dit zijn een aantal manieren om contact op te nemen met Interpolis en de Rabobank. Ben je op vakantie en wil je direct schade melden? Dan kan dat ook eenvoudig online via Mijn Interpolis, de Interpolis app of via de Rabo Bankieren app.

Reisverzekeringen van Interpolis vergelijken

Wil je de Interpolis reisverzekering graag vergelijken met de reisverzekeringen van andere verstrekkers? Neem dan een kijkje in de vergelijker op deze pagina.

Hier vul je een aantal eventuele wensen in, zoals de premie, dekkingsgebied en eigen risico. Op deze manier vind je namelijk binnen no time een passende reisverzekering zonder dat je teveel premie betaald.

Bovendien is het wel verstandig om de voorwaarden zorgvuldig door te nemen voordat je de verzekering definitief afsluit. Zo weet je namelijk precies waar je aan begint en voorkom je vervelende verassingen in de toekomst.

Interpolis reisverzekering vergelijken

Vergelijk onafhankelijk alle reisverzekering aanbieders

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken