Interpolis rechtsbijstandverzekering, wat is dat precies? | Bekijk de informatiegids & kom er direct achter!

nov 25, 2020 | 0 Reacties

Rechtsbijstand van Interpolis, wat houdt dit precies in en waar heb je een rechtsbijstandverzekering voor nodig? Dat is een goede vraag! Het kan iedereen een keer overkomen dat je betrokken bent bij een auto ongeluk of betrokken bent bij een conflict op de werkvloer.

Op deze momenten kan het soms zelfs zo uit de hand lopen dat er juridische hulp ingeschakeld moet worden. Mocht dit het geval zijn dan is het altijd prettig als je op zo’n moment, bijvoorbeeld, een rechtsbijstandverzekering van Interpolis hebt. In dit artikel gaan wij meer informatie geven met betrekking tot een Interpolis rechtsbijstandverzekering.

interpolis rechtsbijstand

Waarom zou ik kiezen voor een rechtsbijstandverzekering?

Zoals eerder benoemd kan het iedereen een keer overkomen dat hij of zij betrokken raakt bij een conflict dat uit kan lopen tot een juridisch conflict. Op zo’n moment is het prettig om van een verzekeraar zoals Interpolis rechtsbijstand te krijgen, maar wat houdt dit nou precies in?

Stel nou dat er schade is aangericht aan één van jouw bezittingen en je wilt dat de persoon die deze schade heeft aangericht de gemaakte kosten vergoedt, dan krijg je met rechtsbijstand van Interpolis de gewenste rechtshulp.

Mocht het zo zijn dat degene die de schade heeft aangericht niet over voldoende financiële middelen beschikt dan ben je door middel van een rechtsbijstandverzekering van Interpolis toch zeker van het ontvangen van een vergoeding. Ben je benieuwd naar de verschillende rechtsbijstandverzekeringen die aangeboden worden? Maak dan nu een vergelijking op deze pagina.

Wat is er precies verzekerd met een Interpolis rechtsbijstandverzekering?

Voordat je er voor kiest om een rechtsbijstandverzekering van Interpolis af te sluiten is het natuurlijk handig om te weten wat er vergoedt wordt met deze verzekering. Ten eerste gaan wij behandelen wat er allemaal verzekerd is op het moment dat je kiest voor de Rechtsbijstandverzekering Basis van Interpolis.

Denk hierbij aan de hulp die je nodig hebt van een juridisch deskundige op het moment dat je in een juridisch conflict terecht bent gekomen. Ten tweede behandelen wij verder in dit artikel de verschillende aanvullende dekkingen die je op kunt nemen bij jouw rechtsbijstandverzekering van Interpolis. Met de rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van het volgende:

Wel verzekerdNiet verzekerd
✔ Rechtsbijstand bij een juridisch conflictX Als het conflict ontstaan is voor het begin van de verzekering
✔ Onbeperkte kosten van een jurist van Stichting Achmea RechtsbijstandX Een verwacht conflict voor het begin van de verzekering
✔ Kosten van een arbitrage, bindend advies of procesX De eerste 3 maanden ben je beperkt verzekerd
✔ Kosten van mediation
✔ Kosten die een verzekerde maakt om documenten te krijgen

Welke aanvullende dekkingen worden aangeboden door Interpolis?

Zoals eerder benoemd worden er ook verschillende aanvullende dekkingen aangeboden die je op kunt nemen in jouw pakket bij Interpolis.

Op het moment dat je kiest voor bovenstaande Rechtsbijstandverzekering Basis is het verplicht om minimaal één aanvullende dekking op te nemen in jouw pakket.

Maar uit welke aanvullende dekkingen kun je nou precies kiezen? Dat hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Zo weet je precies welke aanvullende verzekering het beste bij jou rechtsbijstand van Interpolis past. Je kunt kiezen uit de volgende aanvullende verzekeringen:

Werk en InkomenVerkeerConsument en WonenFiscaal en Vermogen
Met deze dekking krijg je juridische hulp bij geschillen die gaan over werk en inkomen. Je krijgt hulp bij conflicten over je:Met deze dekking ben je verzekerd op het moment dat je betrokken bent bij een ongeluk in het verkeer. Je bent verzekerd als:Met deze dekking ben je verzekerd van juridische hulp bij conflicten die kunnen ontstaan als consument. Bijvoorbeeld bij:Met deze dekking ben je verzekerd van juridische hulp bij geschillen over toeslagen en belastingrecht. Denk aan conflicten over:
✔ Werk✔ Fietser✔ Cybercrime en identiteitsfraude✔ Vermogensbeheer
✔ Pensioen✔ Bestuurder✔ Medische behandelingen✔ Belastingen
✔ Studiefinanciering✔ Passagier in de auto, trein, vliegtuig of bus✔ Koop- of huurwoning✔ Beleggingen
✔ Uitkering✔ Voetganger✔ Vergunningen en conflicten met buren✔ Een stuk grond dat je bezit
✔ De aankoop van diensten of goederen✔ Belastingaanslag
✔ 2e woning of vakantiehuis in Europa

Maak de vergelijking

Je weet nu wat er allemaal verzekerd wordt met een Interpolis rechtsbijstandverzekering. Ook weet wat het aanbod is bij Interpolis op het gebied van aanvullende verzekeringen.

Ben je nou benieuwd wat de kosten zullen zijn van een rechtsbijstandverzekering van Interpolis of ben je nieuwsgierig naar het aanbod van verschillende andere verzekeraars?

Maak dan snel een vergelijking op deze pagina. Op deze manier krijg je een overzicht van diverse rechtsbijstandverzekeringen van verschillende verzekeraars, wellicht kan dit de keuze iets makkelijker maken.

Ook interessant:

Handige & leuke video’s

Begin nu met vergelijken voor de beste deals!

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken