Interpolis inboedelverzekering vergelijken in 2020? | Bekijk alle informatie!

nov 19, 2020 | 0 Reacties

Spullen in de woning kunnen erg kostbaar zijn en een ongelukje zit in een klein hoekje. Het kan daarom slim zijn om de Interpolis inboedelverzekering af te sluiten. Hiermee ben je namelijk verzekerd voor schade aan alle spullen in de woning.

Hierbij gaat het om alle losse spullen die je mee kunt nemen wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen. Zo zijn meubels, apparatuur en sieraden standaard verzekerd tegen schade door brand, storm of inbraak.

Bovendien is het zelfs mogelijk om schade aan spullen door jouw eigen schuld te laten verzekeren. Hiervoor dien je dan een all risk inboedelverzekering af te sluiten. Op deze pagina gaan wij jou meer vertellen over de basisdekkingen, voordelen en mogelijkheden van de inboedelverzekering van Interpolis.

Interpolis inboedelverzekering

Wat wordt er verzekerd vanuit de basisdekkingen?

Zoals je misschien al hebt vernomen heb je bij de Interpolis inboedelverzekering keuze uit twee verschillende basisdekkingen, namelijk een uitgebreide- en all risk inboedelverzekering. Het verschil tussen deze twee zit hem in de dekking en de prijs.

Zo ben je met een all risk inboedelverzekering ook verzekerd voor schade door eigen schuld. Denk hierbij aan het (per ongeluk) laten vallen of omstoten van spullen. Hieronder hebben wij de twee basisdekkingen alvast voor jou naast elkaar gezet, zodat je precies kunt zien wat er wordt vergoed.

Uitgebreide inboedelverzekeringAll risk inboedelverzekering
Schade aan spullen in de woning door brandSchade aan spullen in de woning door brand
Schade aan spullen in de woning door diefstal en inbraakSchade aan spullen in de woning door diefstal en inbraak
Diefstal van sieraden en horloges tot maximaal €15.000,-Diefstal van sieraden en horloges tot maximaal €15.000,-
Schade aan elektronische apparatuur tot maximaal €35.000,-Schade aan elektronische apparatuur tot maximaal €35.000,-
Schade aan veranderingen in jouw huurhuis (bijvoorbeeld nieuwe keuken)Schade aan veranderingen in jouw huurhuis (bijvoorbeeld nieuwe keuken)
Schade die is ontstaan aan spullen door eigen schuld
Schade aan geleende spullen van andere

Wat wordt er niet vergoed?

Vanuit de basisdekkingen van de Interpolis inboedelverzekering worden er veel verschillende soorten schades gedekt. Natuurlijk zijn er ook een aantal uitzonderingen waarbij je niet bent verzekerd voor schade. Denk hierbij aan de volgende situaties:

 • Schade aan auto’s caravans en motoren
 • Schade die met opzet is veroorzaakt
 • Schade die is ontstaan door huisdieren
 • Schade die is ontstaan door achterstallig onderhoud
 • Schade aan spullen die zijn verduisterd

Dit zijn een aantal uitzonderingen waarbij je geen recht hebt op een vergoeding vanuit de inboedelverzekering van Interpolis. Voor een volledig overzicht neem je een kijkje in de polisvoorwaarden van de Interpolis inboedelverzekering.

Aanvullende dekkingen

Naast de Interpolis inboedelverzekering kan het verstandig zijn om je aanvullend te laten verzekeren voor bepaalde schades. Denk hierbij aan schade aan spullen die buitenshuis zijn ontstaan of schade die jij veroorzaakt aan andermans spullen. Hiervoor is het mogelijk om een aanvullende dekking af te sluiten, zodat je in deze situaties ook gewoon goed bent verzekerd.

Buitenshuisverzekering

Met de ‘BuitenDeDeur’ verzekering van Interpolis ben je verzekerd voor schade aan spullen buitenshuis. Deze worden namelijk niet vergoed vanuit de inboedelverzekering en daarom dien je hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten.

Heb je een buitenshuisverzekering afgesloten? Dan ben je onder andere verzekerd voor schade, diefstal of verlies van spullen die je meeneemt, zoals telefoons, zonnebrillen of fototoestellen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die jij per ongeluk veroorzaakt aan anderen. Hierbij gaat het zowel om letsel als om materiële schade die je veroorzaakt.

Het zou namelijk niet de bedoeling moeten zijn dat je iemand achterlaat met schade die jij zelf niet kan betalen. In dit geval kan een Interpolis aansprakelijkheidsverzekering oplossing bieden.

Contactgegevens van Interpolis

Heb je vragen over de Interpolis inboedelverzekering? Dan kun je op verschillende manieren contact opnemen. Daarbij is het handig om te weten dat je ook contact kunt opnemen met de Rabobank. Alle schadeverzekeringen van Interpolis zijn namelijk bij hen ondergebracht. Daarom is het mogelijk om op de volgende manieren contact op te nemen:

 • Heb je vragen of wil je schade melden? Bel dan naar: 013 – 580 12 34
 • Mocht er een inbraak plaatsvinden, maar ben jij in het buitenland? Neem dan contact op met de alarmcentrale: +31 13 462 04 62
 • Mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice van de Rabobank voor vragen of schade: 088 – 722 66 00
 • Stuur je vraag naar de Rabobank via Twitter, Facebook of de handige Rabo app

Zoals je ziet zijn er veel verschillende manieren om contact op te nemen met Interpolis of de Rabobank. Daarnaast kun je ook heel eenvoudig online schade melden via Mijn Interpolis, de Interpolis app of de Rabo app.

Interpolis de beste keus? Vergelijk het gehele aanbod!

Weet je nog niet zeker of de Interpolis inboedelverzekering wel echt de beste keuze is voor jou? Maak dan gebruik van de vergelijker op deze pagina. Vul hier een aantal eventuele wensen in en kom erachter welke verzekeraar het best bij jou past.

Daarnaast zie je direct wat de kosten zullen zijn voor de dekking per verzekeraar en weet je ook gelijk hoe hoog het eigen risico ligt. Vergelijk deze gegevens zorgvuldig met elkaar om te bepalen welke verzekeraar het beste aansluit op jouw persoonlijke situatie. Zo weet je namelijk zeker dat je een passende verzekeraar vindt en dat je nooit teveel premie betaald voor dekkingen waar je toch geen gebruik van maakt.

Interpolis inboedelverzekering vergelijken

Bekijk meer informatie

Vergelijk direct de alle inboedelverzekeringen!

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken