Interpolis autoverzekering de beste keuze voor jou? | Vergelijk nu alle aanbieders met elkaar!

nov 16, 2020 | 0 Reacties

Met een autoverzekering ben je verzekerd voor schade die je veroorzaakt met jouw auto. In Nederland ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten om schade aan anderen te dekken.

Het kan namelijk niet zo zijn dat als je een ongeluk veroorzaakt dat diegene achter blijft met schade die jij niet kunt betalen. Vandaar dat de WA-verzekering verplicht is gesteld voor alle eigenaren van een auto.

Daarnaast kun je er wel voor kiezen om ook schade aan je eigen auto te laten verzekeren met de autoverzekering van Interpolis. Die keuze is namelijk geheel aan jou om te maken.

interpolis autoverzekering

Wat wordt er vergoed vanuit de autoverzekering van Interpolis?

Zoals je misschien al hebt vernomen biedt de Interpolis autoverzekering niet alleen een WA-verzekering aan. Zo heb je namelijk de keuze uit een standaard WA-, WA+ beperkt casco- en WA+ volledig casco verzekering.

Met de WA+ dekkingen ben je ook verzekerd voor schade aan jouw eigen auto. Denk hierbij aan schade door brand, storm, inbraak en ruitschade. Daarnaast heb je bij de casco verzekeringen de keuze uit een vrijwillig eigen risico van €0, €150 of €300.

Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Hieronder hebben wij de verschillende dekkingen alvast voor jou in één overzicht gezet, zodat je precies kunt zien wat er wordt vergoed vanuit welke verzekering.

WA-verzekeringWA+ Beperkt CascoWA+ Volledig Casco
Schade die je veroorzaakt aan anderen en spullen van andere (eigen schuld of per ongeluk)Schade die je veroorzaakt aan anderen en spullen van andere (eigen schuld of per ongeluk)Schade die je veroorzaakt aan anderen en spullen van andere (eigen schuld of per ongeluk)
Schade aan anderen en spullen van andere door een aanhangwagen of caravan achter jouw autoSchade aan anderen en spullen van andere door een aanhangwagen of caravan achter jouw autoSchade aan anderen en spullen van andere door een aanhangwagen of caravan achter jouw auto
3 jaar aanschafwaardegarantie bij diefstal of total-loss verklaring3 jaar aanschafwaardegarantie bij diefstal of total-loss verklaring
Ruitschade aan eigen autoRuitschade aan eigen auto
Schade door brand, storm, inbraak en diefstalSchade door brand, storm, inbraak, diefstal of vandalisme
Schade aan accessoires van jouw autoSchade aan accessoires van jouw auto
Schade door botsingen, slippartijen of te water raken

Aanvullende verzekeringen voor jouw auto

Naast de basisverzekeringen van de Interpolis autoverzekering is het mogelijk om één of meerdere aanvullende dekkingen af te sluiten. Hierbij heb je de keuze uit een inzittendenverzekering, pechhulpverzekering en een no-claim garantie. Hieronder zie je precies wat er wordt vergoed vanuit deze aanvullende modules van de Interpolis autoverzekering.

Inzittendenverzekering van Interpolis 

Met de ‘Inzittendenverzekering’ ben je verzekerd voor schade aan de bestuurder en passagiers en de spullen in of op de auto als gevolg van een verkeersongeval. Ontstaat er letselschade bij een passagier of de bestuurder? Dan worden de medische kosten, zorgkosten en het tijdelijk verlies van een inkomen vergoed.

 • Daarnaast zijn ook de kosten bij blijvende invaliditeit of een uitvaart bij overlijden meeverzekerd. Schade aan bagage, kleding en andere spullen in het voertuig zijn verzekerd tot een bedrag van maximaal €5.000,-

Voertuighulp van Interpolis

Met de aanvullende module ‘Voertuighulp’ van de autoverzekering van Interpolis ben je verzekerd voor pechhulp. Een lekke band of een lege accu kan erg vervelend zijn. Vooral wanneer je haast hebt en zo snel mogelijk je weg weer wilt vervolgen.

In dat geval kan de voertuighulp verzekering goed van pas komen. Je bent dan namelijk verzekerd voor hulp en reparatie van het voertuig ter plaatse. Bovendien is de verzekering niet persoonsgebonden, waardoor andere personen in jouw voertuig ook verzekerd zijn voor pechhulp.

No-Claim Garantie van Interpolis

Heb je al veel schadevrije jaren gereden? Dan kan de ‘No-Claim Garantie’ van de Interpolis autoverzekering een goede keuze zijn om af te sluiten. Zodra je een keer schade meld zal je namelijk niet direct terugvallen in je schadevrije jaren.

Hierdoor blijf je de no-claim korting behouden en kun je blijven besparen op de premie. Daarnaast mag je met deze aanvullende module één keer per jaar schade melden zonder dat je dan terugvalt in schadevrije jaren.

Contactgegevens van Interpolis

Heb je een vraag over de Interpolis autoverzekering of wil je schade melden? Dan kun je op verschillende manieren contact opnemen.

Daarbij is het handig om te weten dat veel verzekeringen van Interpolis voortaan via de Rabobank lopen. Daarom is het verstandig om te kijken wanneer je met welke partij contact op moet nemen.

 • Om telefonisch schade te melden of vragen te stellen bel je naar: 013 – 580 12 34
 • Schade melden vanuit het buitenland? Neem dan contact op met de alarmcentrale: +31 13 462 04 62
 • Neem contact op met de klantenservice van Rabobank: 088 – 722 66 00
 • Mogelijkheid om een bericht te sturen via Twitter, Facebook of de Rabo app

Dit zijn de contactgegevens van Interpolis en de Rabobank waarmee je contact kunt opnemen. Wanneer je schade wilt melden kun je dit eenvoudig doen via Mijn Interpolis of via de Interpolis app.

Vergelijk het aanbod met andere verzekeraars

Wil je de Interpolis autoverzekering graag vergelijken met andere autoverzekeringen? Maak dan gebruik van de vergelijker op deze pagina. Vul hier al jouw persoonlijke wensen in om erachter te komen welke verzekeraar het beste aansluit op jouw voorwaarden.

Hierdoor weet je zeker dat je goed zit en kun je ook nog eens besparen op de premie. Door verzekeraars met elkaar te vergelijken bespaar je niet geld, maar ook een hoop tijd, dus dat is mooi meegenomen.

Handige & leuke video’s

Vergelijk alle aanbieders

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken