Interpolis annuleringsverzekering, alles wat je erover moet weten | Lees hier alle informatie!

nov 14, 2020 | 0 Reacties

Ben je op zoek naar informatie over de Interpolis annuleringsverzekering? Zoek dan niet verder want je bent hier op de juiste pagina beland. Met de annuleringsverzekering van Interpolis ben je verzekerd voor een onverwachtse annulering van jouw geplande reis.

Hierbij heb je de keuze uit een kortlopende- en doorlopende annuleringsverzekering. Met de kortlopende annuleringsverzekering ben je verzekerd voor een onverwachtse annulering van één geplande reis. Wil je liever het hele jaar door verzekerd zijn voor onverwachtse annuleringen van jouw reis?

Dan is een doorlopende annuleringsverzekering beter geschikt voor jou. Verder gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over de dekkingen, mogelijkheden en voordelen van de Interpolis annuleringsverzekering.

Interpolis-annuleringsverzekering

Kortlopende- of doorlopende annuleringsverzekering kiezen?

Zoals je misschien al hebt vernomen heb je bij de Interpolis annuleringsverzekering keuze uit twee verschillende soorten annuleringsverzekeringen, namelijk de kortlopende- en doorlopende reisverzekering.

Het grote verschil tussen deze twee zit hem vooral in de dekking en de periode dat de verzekering geldt. Ga je één keer per jaar op vakantie? Dan is het verstandiger om een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Deze geldt namelijk voor één enkele reis, waardoor je alleen betaald voor de periode dat je op vakantie bent.

Wanneer je vaker per jaar op reis gaat kan het fijner zijn om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Hiermee ben je voor iedere reis die je maakt verzekerd voor onverwachtse annulering van de reis.

Interpolis kortlopende annuleringsverzekering: wat wordt er vergoed?

De Interpolis kortlopende annuleringsverzekering is ideaal voor personen die slechts één keer per jaar op reis gaan. Je betaalt namelijk alleen premie voor de periode dat je daadwerkelijk op vakantie gaat.

Daarnaast bepaal jezelf het verzekerde bedrag en verzeker je alle reisgenoten mee op één polis. Het verzekerde bedrag is meestal de totale reissom van de kosten die je al hebt gemaakt. Mocht de reis plotseling niet meer doorgaan? Dan heb je in de meeste gevallen recht op een vergoeding.

Wel verzekerd:Niet verzekerd:
Annulering door een echtscheiding of zwangerschapAnnulering door ziekte, ongeval of overlijden van een kennis of vrienden
Annulering door ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of een direct familielidAnnulering door het overmatig gebruiken van alcohol en/of drugs
Annulering doordat je een huurwoning krijgt toegewezenAnnulering waarbij er een hoge mate is van opzet of grove schuld
Annulering door het verliezen van je baan
Annulering door een reisgenoot die de reis annuleert via zijn/haar verzekering

Interpolis doorlopende annuleringsverzekering: wat wordt er vergoed?

Met de Interpolis doorlopende annuleringsverzekering ben je verzekerd voor alle reisje en stedentrips die je maakt in één jaar. Het is dus een ideale verzekering voor personen die meerdere keren per jaar op vakantie gaan.

Daarnaast geldt er ook een andere dekking dan bij de kortlopende annuleringsverzekering. Hierdoor ben je nog beter verzekerd voor een onverwachtse annulering van je geplande reis. Bovendien is het wel alleen mogelijk om de doorlopende reisverzekering aanvullend af te sluiten bij de doorlopende reisverzekering van Interpolis.

Wel verzekerd:Niet verzekerd:
Annulering vanwege een plotseling negatief reisadvies op de reisbestemmingAnnulering wanneer je de verzekering pas 14 dagen na het boeken van de reis liet ingaan
Annulering door ernstige ziekte, overlijden of ongeval van jezelf of dierbarenAnnulering van een reis waarvan de reden voor annulering al bekend was voor ingangsdatum
Annulering doordat een reisgenoot de reis heeft geannuleerd via zijn/haar verzekeringAnnulering door ziekte die niet ernstig is, zoals verkoudheid of hoofdpijn
Annulering door het verliezen van je baan
Annulering door zwangerschap of echtscheiding

Contact opnemen met de Interpolis annuleringsverzekering

Heb je nog bepaalde vragen over de Interpolis annuleringsverzekering of wil je een annulering melden? Dan kun je op verschillende manieren contact opnemen. Wij hebben daarom hieronder een lijstje gemaakt van de mogelijke manieren om contact op te nemen inclusief de contactgegevens.

 • Meldt schade online (Mijn Interpolis) of via de handige app
 • Schade telefonisch melden? Bel dan naar: 013 – 580 12 34
 • Schade melden vanuit het buitenland? Neem dan contact op met de alarmcentrale: +31 13 462 04 62
 • Rabobank heeft een groot deel van Interpolis verzekering onder zich, neem daarom voor vragen contact op met Rabobank: 088 – 722 66 00
 • Mogelijkheid om een bericht te sturen naar de Rabobank klantenservice via de Twitter, Facebook of de Rabo app

Dit zijn de mogelijke manieren om in contact te komen met Interpolis en de Rabobank om vragen te stellen over de verzekering. De klantenservice van Interpolis is bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Aanbod met elkaar vergelijken

Wil je de Interpolis annuleringsverzekering graag vergelijken met andere verzekeraars? Maak dan gebruik van de vergelijker op deze pagina. Vul hier een aantal wensen in zoals het verzekerde bedrag en het dekkingsgebied.

Op deze manier vindt je namelijk een passende verzekering die aansluit op jouw persoonlijke wensen. Daarnaast zie je direct wat de kosten zijn per verzekeraar, waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken. Zo bespaar je niet alleen een hoop geld, maar ook een hoop tijd die je kunt besteden aan andere belangrijke zaken.

Handige & leuke video’s

Begin nu met vergelijken voor de beste deals!
Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken