Internet via stopcontact, hoe werkt het nou eigenlijk?

jun 26, 2020 | 0 Reacties

Voordelen, nadelen, mogelijkheden, verschillende opties en adapters. We bespreken het hieronder allemaal. Internet via stroom wordt het wel eens genoemd. Meer accuraat is internet via stroomnet. Voor een aantal mensen is deze manier van een internetaansluiting een uitstekende optie.

Door middel van een simpele adapter kun je internet over het stroomnet ontvangen, draadloos internet via stopcontact, als het ware. Ideaal als je geen vervelende draden door je huis wil hebben lopen of om een andere reden jouw stopcontact om moet toveren tot een draadloos access point.

internet via stopcontact

Hoe werkt een internet stopcontact?

Stopcontact internet werkt, zoals gezegd, via een adapter. Op een homeplug adapter sluit je de UTP kabel aan en koppel je vervolgens aan je router of modem. Vervolgens steek je de homeplug adapter in het stopcontact en binnen een aantal seconden heb je internet via je stroomnet. Je maakt op deze manier van je netwerkkabel een stroomnet.

Simpel is het zeker, maar er zijn ook voor- en nadelen die om de hoek komen bij internet over stroom. We bespreken hieronder de meest voorkomende voor- en nadelen, zodat jij weet wat je kunt verwachten als het gaat om stopcontact internet. Het is namelijk niet altijd voor iedereen geschikt.

Internet via stopcontact voordelen

 • Wil je geen draden door het huis leggen? Dan scheelt deze adapter ook een boel werk;
 • Internet over stroom is ideaal als het bereik van je router niet goed genoeg is;

Internet via stopcontact nadelen

 • Internet stopcontact is volledig afhankelijk van het stroomnetwerk. Hierdoor kan de stabiliteit van het netwerk worden aangetast door apparaten die stroom vreten op dezelfde stroom groep;
 • Voor bedrijven is dit ook geen oplossing, hiervoor wordt er te veel stroom gebruikt, waardoor stabiliteit en snelheid niet gegarandeerd kunnen worden.

Internet via stopcontact KPN is de meest populaire combinatie. Doordat KPN internet aanbiedt via de telefoonlijn in de meterkast wordt er meestal gebruik gemaakt van een modem en/of router in de meterkast. De internet snelheid kan hieronder onder druk komen te staan.

Om deze internet snelheid op te hogen kan er gebruik worden gemaakt van internet via stroomnet. Dit kan positieve gevolgen hebben. Het is zelfs mogelijk om WiFi te creëren vanuit het stroomnet. Door de adapter aan te sluiten op een router kan er zowel 5 GHz-band als 2,4 GHz-band WiFi signaal verzonden worden.

Welke homeplug adapter moet ik dan hebben?

Er zijn een heel aantal verschillende homeplug adapters op de markt. Hieronder bespreken we er een aantal populaire modellen:

#1 – Devolo Magic 2 WiFi

De Devolo Magic 2 WiFi is een van de duurste adapters. Wil je de snelste en beste adapter hebben? Dan ben je met deze homeplug helemaal op je plek. De powerline adapter haalt snelheden tot minstens 2400 Mb/s.

Dit zijn snelheden die geen enkel pakket aanbiedt. Daarbij komt deze adapter met twee ethernet poorten, hierdoor kun je meerdere ethernet kabels aansluiten op meerdere apparaten: ideaal!

Ook kan de Devolo Magic 2 WiFi gebruikt worden als WiFi access point. Op deze manier kunnen snelheden van 867 Mb/s op de 5 GHz-band gehaald worden, of op de 2,4 GHz-band snelheden van 300 Mb/s. Een ander voordeel van deze adapter is dat deze adapter een geïntegreerd stopcontact heeft. Waardoor je geen stopcontact kwijtraakt aan de adapter die je installeert.

Prijs-kwaliteit verhouding is bij deze set van adapters bijzonder goed. Je haalt met deze set snelheden van wel 2000 Mb/s. Dit is, zacht gezegd, ruim voldoende voor de normale consument. Ook deze homeplug komt, net als de Devolo Magic, met twee ethernet ports op de ontvangende adapter.

Ook kan deze adapter gebruikt worden als WiFi access point. Snelheden tot 867 Mb/s (5 GHz-band) en 300 Mb/s (2,4 GHz-band) kunnen ook hier gemakkelijk gehaald worden.

Een andere TP-link adapter. Deze versie is een echte budget-knaller. Budgetvriendelijk, maar ook zonder al de poespas. Geen WiFi access point met maar één ethernet poort.

Wil je meer apparaten tegelijk aansluiten? Dan kun je beter voor adapter #1 of #2 kiezen. Of, een ethernet splitter kopen. Snelheden tot wel 500 Mb/s kunnen worden gehaald met deze adapter, door middel van internet via stopcontact.

Vergelijken en kiezen!

Op onze website vergelijken we van alles. We specialiseren ons in het vergelijken van pakketten. Of het nu gaat om verzekeringen of internet via stopcontact, wij vergelijken gratis alles om jou te voorzien van de scherpste en best passende deal.

Ben je opzoek naar een internet pakket, of heb je een internet pakket en wil je hier meer uithalen? Dan is het een idee om internet via stroomnet te overwegen. Door middel van de adapters valt er nog veel meer te halen uit jouw internetpakket.

Houd er wel rekening mee dat je dan natuurlijk een goede internet provider moet hebben om mee te beginnen. Alle verschillende internet pakketten zijn bij ons te vergelijken, waardoor je je niet rot hoeft te zoeken op het wereld wijde web. Internet via stopcontact helpt iedereen, hopelijk ook jou!

Handige & leuke video’s

Beste deal bemachtigen? Druk snel op de button en profiteer direct van grote voordelen

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken