Inshared aansprakelijkheidsverzekering vergelijken in 2020? | Bekijk wat er allemaal vergoedt wordt!

jul 30, 2020 | 0 Reacties

Op deze pagina gaan wij jou alles vertellen over de Inshared aansprakelijkheidsverzekering en waarom het verstandig kan zijn om deze af te sluiten. Zo is een aansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht, maar toch zeker handig en verstandig om af te sluiten.

Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en als je schade veroorzaakt aan andere of andermans spullen dan wil je hier natuurlijk wel voor verzekerd zijn. De Inshared aansprakelijkheidsverzekering vergoedt namelijk schade aan spullen van andere, maar ook letsel aan personen binnen- en buitenshuis.

Denk hierbij aan je kind die per ongeluk een bal door de ruit van de buurman heen schiet. Dit kost natuurlijk veel geld als je het zelf moet betalen, maar met een aansprakelijkheidsverzekering ben je voor dit soort gevallen gewoon verzekerd.

Inshared aansprakelijkheidsverzekering

Wat wordt er vergoedt vanuit de Inshared aansprakelijkheidsverzekering?

In veel gevallen is de schade die je per ongeluk aanricht bij de Inshared aansprakelijkheidsverzekering verzekerd. Om het jou makkelijk te maken hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de schade die wel en niet verzekerd is.

Zo zie je precies wat er wel niet wordt vergoedt, zodat je voor jezelf een keuze kunt maken of het verstandig is om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Wel verzekerd: Niet verzekerd:
Schade die is ontstaan tijdens het oppassen of logeren bij iemand anders Schade die met opzet is veroorzaakt aan andere of andermans spullen
Schade die is veroorzaakt tijdens een vriendendienst Schade door de auto, deze valt namelijk onder de autoverzekering
Schade die door jou huisdier aan iemand anders is veroorzaakt Schade die tijdens betaald werk is veroorzaakt (tijdens vrijwilligers werk wel verzeker)
Schade die is ontstaan door de eigen woning (alleen als bezitter van de woning) Schade aan (de meeste) gehuurde spullen zijn niet verzekerd
Schade aan spullen van iemand anders die jij hebt geleend, gebruikt, bewaard, behandeld of vervoerd zijn verzekerd tot maximaal €15.000 per gebeurtenis
Schade en letsel die is ontstaan tijdens het beoefenen van een sport

Het maximale vergoedingsbedrag bij de Inshared aansprakelijkheidsverzekering

In de meeste gevallen wordt schade en letsel die je per ongeluk hebt veroorzaakt aan andere of spullen van andere vergoedt tot een maximaal bedrag van €1.500.000,-. Daarnaast geldt wel dat er voor sommige schade een andere maximaal bedrag wordt uitgekeerd.

Denk hier bijvoorbeeld aan brandschade die is ontstaan aan een vakantiehuis dat je huurt. Er wordt in dit soort gevallen maximaal €125.000,- vergoedt.

Ook bij schade die je hebt veroorzaakt aan spullen van andere die je op dat moment leent, gebruikt, vervoert, behandelt of bewaart zijn tot een maximaal bedrag van €15.000,- per gebeurtenis verzekerd.

Wie zijn er meeverzekerd met de Inshared aansprakelijkheidsverzekering?

Wie er precies allemaal zijn meeverzekerd hangt puur af van de gezinssamenstelling. Wel kunnen we jou een voorbeeld geven van een gezin met kinderen, zodat je ongeveer weet wie er meeverzekerd zijn. Zo is de natuurlijk de verzekeringsnemer verzekerd voor schade die hij of zij per ongeluk veroorzaakt aan ander of spullen van anderen.

Daarnaast is de echtgenoot van de verzekeringsnemer ook standaard meeverzekerd. Ongehuwde kinderen die thuis wonen, bij de andere ouder thuis wonen, of elders in Europa wonen voor stage of studie zijn meeverzekerd.

Wonen er meerdere personen bij jou in huis en maken zij onderdeel uit van het gezin? Dan zijn zij ook verzekerd voor schade die zijn per ongeluk veroorzaken. Verder zijn logés, de oppas en huispersoneel verzekerd voor schade tijdens hen verblijf of werk in jouw woning.

De belangrijkste voordelen van de Inshared aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer je kiest voor de Inshared aansprakelijkheidsverzekering, dan zitten daar een hoop voordelen aan verbonden. Daarom hebben wij hieronder een aantal van de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje gezet, zodat je precies kunt zien waarom het verstandig is om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten bij Inshared.

 • Je bent nooit onderverzekerd
 • Betaal een lage premie voor een hoge dekking
 • Het maximaal verzekerde bedrag is in de meest gevallen €1.500.000,-
 • Maak gebruik van de jaarbeloning van Inshared
 • Gezinsleden zijn standaard meeverzekerd in de polis
 • Zelfs schade door huisdieren is verzekerd
 • Dekt schade die per ongeluk is veroorzaakt aan anderen en spullen van anderen

Dit zijn een aantal belangrijke voordelen waar je gebruik van kunt maken.

Hoe werkt de jaarbeloning bij de Inshared aansprakelijkheidsverzekering?

De jaarbeloning van Inshared is een goed initiatief om de premies laag te houden, want als je schade voorkomt blijven de kosten laag. Dus hoe meer mensen geen schadeclaims indienen hoe meer geld je terugkrijgt aan het einde van het jaar. Zo wordt er altijd 20% van de premies bewaard voor de organisatie van Inshared en wordt de overige 80% gereserveerd voor het uitkeren van gemaakte schades.

Alles wat er van deze 80% overblijft wordt aan het einde van het jaar uitgekeerd aan de verzekerden die dat jaar geen schade hebben ingediend. Hierdoor wordt je dus ook nog beloond als je geen schade veroorzaakt, wat natuurlijk wel zo fijn is.

Ook interessant:

Handige & leuke video’s

Vergelijk alle aanbieders

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken