HEMA reisverzekering vergelijken in 2020? | Lees hier alles van A-Z & bekijk alle dekkingen!

aug 9, 2020 | 0 Reacties

Ga jij één keer per jaar op vakantie? Of ga jij meerdere keren per jaar op vakantie? Op het moment dat je een HEMA reisverzekering gaat afsluiten maakt het niet uit of je nou één keer per jaar op vakantie gaat of vaker.

Nu hoor ik je al denken: “kan ik geen HEMA reisverzekering kortlopend afsluiten?” Dat is bij HEMA inderdaad niet mogelijk, in plaats van een kortlopende reisverzekering biedt HEMA één algemene doorlopende reisverzekering aan tegen een lage premie met een zeer uitgebreide dekking.

Zoals je ziet is het aanbod van een reisverzekering bij HEMA net iets anders dan bij andere verzekeraars, wij gaan daarom in dit artikel meer informatie geven met betrekking tot de reisverzekering van HEMA.

HEMA reisverzekering

HEMA doorlopende reisverzekering

Zoals je ondertussen weet heb je bij HEMA niet de mogelijkheid om te kiezen voor een kortlopende reisverzekering. HEMA biedt namelijk alleen een algemene doorlopende reisverzekering aan tegen een lage premie.

Op het moment dat je een reisverzekering hebt afgesloten bij HEMA maakt het dus niet uit wanneer je een reis gaat maken, je zult altijd verzekerd op vakantie gaan. Er zit echter wel een verschil in de soort dekking die je kiest, je kunt namelijk bij deze partij kiezen uit een Europa- of werelddekking.

Ga jij alleen op vakantie in Europa? Dan is een Europadekking hoogstwaarschijnlijk iets voor jou, maak je echter graag reizen buiten Europa? Dan zal een werelddekking wellicht beter bij jouw wensen passen.

Ga je toch niet meer op vakantie dit jaar? Geen probleem, je kunt een HEMA reisverzekering opzeggen wanneer je wilt. Met een HEMA reisverzekering ben je verzekerd tegen schade aan jouw bagage of bijvoorbeeld diefstal van jouw koffer.

Mocht dit gebeuren dan vergoedt de verzekeraar de kosten. Ook als je met pech langs de weg staat in het buitenland of op de één of andere manier jouw reis eerder moet beëindigen staat HEMA voor jou klaar met een reisverzekering met pechhulp. Maar wat is er nu nog meer verzekerd met een HEMA reisverzekering? Wij hebben een aantal belangrijke punten voor jou op een rijtje gezet:

 • Hulpverlening.
 • Kosten als gevolg van een ongeval, ziekte of overlijden.
 • Noodzakelijke terugreis naar Nederland.
 • Ook eventuele reis- en verblijfskosten van familieleden worden vergoedt.

Aanvullende verzekeringen

Zoals je wellicht gewend bent van diverse verzekeraars is het ook bij HEMA mogelijk om verschillende aanvullende verzekeringen op te nemen in jou pakket. Ben je bijvoorbeeld bang dat de basisdekking niet voldoende is of wil je het risico van onverwachtse hoge kosten verkleinen? Dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor één of meerdere aanvullende verzekeringen.

Wij hebben de verschillende aanvullende verzekeringen voor jou op een rijtje gezet met een korte toelichting, zo kun je zelf kijken of het voor jouw situatie aantrekkelijk is om een extra dekking op te nemen in je pakket. Je kunt bij HEMA uit de volgende aanvullende verzekeringen kiezen:

 • Annuleringsverzekering: het kan iedereen overkomen dat je door een bepaalde gebeurtenis helaas niet meer op vakantie kunt. Mocht dit voorkomen dan weet je met deze dekking zeker dat je alsnog de vooraf betaalde reissom terugontvangt.
 • Geld: neem je contant geld of cheques mee? Met deze dekking is jouw contante geld tot €250 verzekerd.
 • Geneeskundige kosten: in sommige gevallen worden geneeskundige kosten niet vergoedt door jou zorgverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd tegen alle medisch noodzakelijk gemaakte kosten in het buitenland, er zit geen maximaal bedrag aan vast bij HEMA.
 • Hulp vervoermiddel: ben jij met eigen vervoer op vakantie gegaan en valt jouw vervoermiddel gedurende de reis uit door een ongeval, diefstal of pech? Dan ben je met deze dekking verzekerd van hulpverlening, in sommige gevallen ontvang je ook een vergoeding van de gemaakte kosten.
  Vervangend vervoermiddel: als je op vakantie bent met jouw eigen vervoersmiddel en deze valt uit als gevolgen van een ongeval, diefstal of pech, dan ben je met deze dekking verzekerd van vervangend vervoer. De alarmcentrale van HEMA zal zo snel mogelijk er voor zorgen dat er vervangend vervoer aanwezig is. Ook de extra verblijfskosten worden vergoedt door HEMA, één voorwaarden die gesteld wordt is dat jouw kapotte vervoersmiddel niet binnen twee dagen gerepareerd mag zijn, dan vervalt het recht op vervangend vervoer.
 • Ongevallen: mocht het gebeuren dat je betrokken bent bij een ongeluk op vakantie en jij komt te overlijden of loopt blijvende invaliditeit op, dan ontvang je van HEMA een bepaald bedrag als vergoeding.

HEMA reisverzekering schade melden

Op het moment dat er op reis schade is gemaakt kun je deze schade gemakkelijk en snel online melden bij HEMA. Je moet op zo’n moment naar jouw online polismap gaan, hier kun je inloggen en vervolgens makkelijk de schade melden.

In de meeste gevallen zul je via de site van HEMA stap voor stap geholpen worden met het melden van de schade. Stel nou dat je er online niet helemaal uitkomt kun je ook altijd nog bellen naar het schadeteam van HEMA, je kunt met de HEMA reisverzekering contact opnemen voor het melden van schade via het volgende nummer: 071 364 1832.

Wil jij schade melden die in Nederland gemaakt is? In dit geval gelden er voor de HEMA reisverzekering voorwaarden, wij hebben deze voorwaarden voor jou op een rijtje gezet. Als je aan de volgende voorwaarden voldoet wordt ook de schade gemaakt in Nederland vergoedt door HEMA:

 • Je moet kunnen bewijzen dat de schade gemaakt is tijdens een reis van of naar het buitenland rechtstreeks vanaf jouw woning naar het vakantieadres of andersom.
 • Je moet kunnen bewijzen dat de reis vooraf geboekt was.
 • In Nederland geldt deze verzekering alleen als je minimaal één overnachting hebt geboekt bij een erkend reis- of vakantiebedrijf.

HEMA reisverzekering review

Voordat je een reisverzekering gaat afsluiten bij HEMA is het wellicht prettig om te weten wat de klanten van HEMA vinden van de hun reisverzekering. De diverse meningen van andere kan je misschien helpen met het bepalen of HEMA een verzekeraar is die bij jou past.

Over het algemeen zijn de klanten die verzekeringen hebben afgesloten bij HEMA erg tevreden over hun verzekeraar, zij geven HEMA dan ook een gemiddelde beoordeling van 8,7. Om een beter beeld te schetsen wat de klanten van HEMA vinden hebben wij een aantal reviews op een rijtje gezet:

 • Mevrouw A.: “Na wat narigheid hebben we onze vakantie helaas moeten annuleren. HEMA handelde binnen een korte tijd onze schade af en betaalde keurig uit. Pluim!”
 • Mevrouw T.: “Al ruim 10 jaar deze doorlopende reis en annuleringsverzekering. Helaas door omstandigheden kon de reis niet doorgaan, alles ingediend en een snelle reactie terug van de Hema. Wat andere mensen ook zeggen, ik vindt de Hema super, snelle afhandeling, ik blijf zeker verzekerd bij de Hema, prima verzekering tegen een prima prijs..”
 • Mevrouw M.: “Tijdens vakantie in buitenland in het ziekenhuis beland. Alle extra gemaakte kosten zoals hotel, eten, drinken, telefoon en taxikosten en de niet genoten vakantiedagen van mijn gezin kon ik allemaal declareren en binnen 5 dagen stond het bedrag op onze rekening. Top afhandeling!”

Wij hopen dat we voldoende informatie hebben gegeven met betrekking tot de HEMA reisverzekering, je weet nu precies welke mogelijkheden er zijn bij HEMA.

Ook weet je welke verschillende aanvullende verzekeringen je allemaal op kunt nemen in jouw pakket. Ben je nou benieuwd wat een HEMA reisverzekering voor jou zal gaan kosten? Maak dan nu een vergelijking op onze pagina.

HEMA reisverzekering vergelijken

Vergelijk onafhankelijk alle reisverzekering aanbieders

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken