HEMA autoverzekering vergelijken in 2020? | Bekijk alle premies & dekkingen van deze aanbieder!

aug 5, 2020 | 0 Reacties

Als je in Nederland in het bezit bent van een motorvoertuig dan ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Mocht er dan iets gebeuren in het verkeer en je rijdt per ongeluk tegen een ander aan, dan zullen de kosten niet direct voor jou rekening komen.

Op zo’n moment ben je blij als je bijvoorbeeld een HEMA autoverzekering hebt, de kosten van een ongeval in het verkeer kunnen namelijk al snel erg hoog oplopen.

Dit is dan ook de reden dat iedereen in Nederland verplicht is zo’n verzekering af te sluiten, maar waarom een HEMA autoverzekering? Daar gaan wij in dit artikel meer informatie over geven.

HEMA autoverzekering

Verschillende HEMA autoverzekeringen

Net zoals bij vele andere aanbieders van autoverzekeringen kun je ook bij HEMA kiezen uit verschillende dekkingen. Met de verschillende autoverzekeringen die door HEMA aangeboden worden ben jij er zeker van dat jouw motorvoertuig goed verzekerd is tegen een mooie premie.

Je kunt bij HEMA makkelijk en snel alles online regelen met betrekking tot jouw HEMA autoverzekering, zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een aanvullende verzekering online afsluiten of opzeggen. Verder in dit artikel geven wij meer informatie over de aanvullende verzekeringen die HEMA aanbiedt omtrent jouw autoverzekering. Direct je eigen autoverzekering vergelijken? Neem snel een kijkje en druk op de link.

Wij hebben de verschillende dekkingen met een korte toelichting voor jou op een rijtje gezet, zo kun je bij HEMA kiezen uit de volgende dekkingen:

  • WA
  • WA+
  • All-Risk

WA verzekering van HEMA

De WA verzekering is in Nederland de minimaal verplichte verzekering die je moet afsluiten op het moment dat je in het bezit bent van een motorvoertuig. WA staat dan ook voor Wettelijke Aansprakelijkheid.

Deze verzekering is verplicht in Nederland omdat de kosten van een ongeval in het verkeer nogal hoog op kunnen lopen, veel mensen hebben niet de financiële middelen om deze kosten zelf te betalen, daar is deze WA verzekering voor.

Met de WA verzekering van HEMA wordt de schade die je aanricht aan een ander tot wel €6.070.000,- vergoedt, ook de schade die je aanricht aan de spullen van een ander worden tot € 2.500.00,- vergoedt.

Wel verzekerd
Schade aan een ander veroorzaakt door:
Niet verzekerd
Schade aan:
Jouw motorvoertuig De bestuurder van de auto die het ongeluk veroorzaakt
Een gekoppelde aanhangerJouw auto of aanhanger
Een auto die jij sleept Lading of bagage
Lading die van jouw auto afgevallen is Mensen die meerijden waar dat volgens de wet niet mag
Jouw auto aan andere auto's die van jou zijn Een bedrijf veroorzaakt door de schade aan jouw auto

WA+ verzekering van HEMA

Het is erg vervelend als jouw auto schade oploopt, helaas wordt deze schade met een WA verzekering niet vergoedt. Op het moment dat je echter kiest voor een WA+ verzekering, is ook jouw auto verzekerd tegen een aantal vormen van schade.

Denk bijvoorbeeld aan schade door storm, diefstal, brand en ruitbreuk. Met deze HEMA autoverzekering is jouw auto dus beter verzekerd tegen schade, ook ben je met deze verzekering verzekerd van uitgebreide hulp, zowel in binnen- als buitenland.

Veel mensen kiezen voor deze verzekering op het moment dat hun auto tussen de vier en acht jaar oud is. Is jouw auto nog nieuw? Dan is het wellicht verstandiger om te kiezen voor een All-Risk autoverzekering, dit is de meest uitgebreide dekking die HEMA aanbiedt.

Wel verzekerd
Schade door:
Niet verzekerd
Schade:
Brand, ontploffing, blikseminslag, overstroming, hagel, sneeuwlawine en joyriding Door bevriezing
Diefstal of poging tot diefstal Door slijtage of slecht onderhoud
De wind die jouw auto omver blaast Aan een auto die zakelijk wordt gebruikt voor jouw beroep of organisatie
Het laten vervoeren van jouw auto Wanneer het kenteken niet op jou naam staat
Iets dat uit de lucht op jouw auto valt Door diefstal van jouw lichtmetalen velgen

All-Risk verzekering van HEMA

Op het moment dat je een nieuwe auto koopt wil je deze natuurlijk op de meest uitgebreide manier verzekeren. Veel mensen kiezen hiervoor zodat als er schade wordt gemaakt aan jouw auto door jou of door een ander, je niet zelf hoeft op te draaien voor deze kosten.

En uiteraard wil je jouw nieuwe auto zo lang mogelijk in de staat houden zoals je hem gekocht hebt. De HEMA autoverzekering All-Risk is dan een hele goede keuze, dit is namelijk de meest uitgebreide dekking die HEMA aanbiedt.

Met deze auto dekking is jouw auto verzekerd tegen alle vormen van schades, je hoeft je dus niet langer druk te maken over de mogelijke schade die jouw nieuwe auto kan oplopen. Ook wanneer jij zelf de schuldige bent voor de schade die veroorzaakt is ben je met een All-Risk verzekering van HEMA verzekerd.

Wel verzekerd
Schade door:
Extra verzekerd
Niet verzekerd
Schade door:
Brand, ontploffing, blikseminslag, overstroming, hagel, sneeuwlawine en joyriding Schade doordat jouw auto slipt, botst, omslaat, van de weg raakt of in het water belandt Kapotte onderdelen of slijtage zonder dat er spraken is van een ongeluk
Diefstal of poging tot diefstal Schade terwijl jouw auto geparkeerd stond
De wind die jouw auto omver blaast Schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt hebt
Het laten vervoeren van jouw auto Schade door een andere onverwachtse gebeurtenis van buitenaf
Iets dat uit de lucht op jouw auto valt

Aanvullende verzekeringen

Zoals eerder benoemd heb je bij HEMA ook de mogelijkheid om aanvullende verzekeringen op te nemen in jouw pakket. Je kunt er voor kiezen om aanvullende verzekeringen af te sluiten omdat je denkt dat de verzekering die jij hebt gekozen niet voldoende verzekerd of gewoon omdat je minder risico wilt nemen dat je met extra onverwachtse kosten komt te zitten.

Het verschilt natuurlijk per persoon en per situatie of een aanvullende verzekering iets voor jou is, daarom hebben wij deze verschillende verzekeringen op een rijtje gezet met een korte toelichting erbij. Zo kan je zelf bepalen of een aanvullende verzekering iets voor jou is. Je kunt bij HEMA kiezen uit de volgende aanvullende verzekeringen:

  • No-claimbescherming: op het moment dat je al enige schadevrije jaren hebt opgebouwd en per ongeluk tegen dat ene paaltje aanrijdt op de parkeerplaats is het natuurlijk zuur als je een hogere premie moet gaan betalen. Met deze aanvullende verzekering mag je één keer per jaar een schadeclaim doen zonder dat dit gevolgen heeft voor jou schadevrije jaren.
  • Pechhulp: als jouw auto niet meer start of op een andere manier helaas niet meer kan rijden, dan ben je met deze aanvullende verzekering 24/7 verzekerd van snelle en goede pechhulp. Je kunt er voor kiezen om deze pechhulp alleen in Nederland te laten gelden, het is echter ook mogelijk om deze verzekering af te sluiten voor pechhulp binnen heel Europa.
  • Autorechtsbijstand: op het moment dat er een ongeluk is ontstaan in het verkeer kan het zomaar eens zijn dat er een conflict ontstaat over wie er nou de schuldige is. Met de aanvullende verzekering Autorechtsbijstand ben je op zo’n moment verzekerd van juridische hulp, zij gaan voor jou uitzoeken wie er verantwoordelijk gesteld wordt voor de schade die gemaakt is.

Wij hopen dat we voldoende informatie hebben gegeven met betrekking tot een HEMA autoverzekering. Je weet nu precies welke verschillende dekkingen HEMA aanbiedt en welke aanvullende verzekeringen je op zou kunnen nemen in jouw pakket. Ben je nu benieuwd wat een HEMA autoverzekering voor jou zal gaan kosten? Maak dan nu een vergelijking op onze pagina.

Handige & leuke video’s

Vergelijk alle aanbieders