Goedkope fietsverzekering afsluiten een goed idee? Kom er nu achter!

nov 18, 2019 | 0 Reacties

Als jij op zoek bent naar een goedkope fietsverzekering, dan zit je hier goed. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van goedkope fietsverzekeringen, waar je als consument op moet letten, wat de goedkoopste fietsverzekering 2020 is & eindigen we met de goedkoopste fietsverzekering e-bike.

Nederland houdt van fietsen. Bijna elke Nederlander heeft een fiets, en in elke stad hebben we kilometers aan fietspaden. Dit zorgt ervoor dat er overal fietsen te zien zijn, en helaas zorgt dit er ook voor dat er overal fietsen gestolen worden.

Er is een grote zwarte markt voor fietsen, en sinds de opkomst van de elektrische fiets zijn de dieven steeds sluwer en professioneler geworden. Daarom is het tijd om de goedkoopste fietsverzekering af te sluiten, zodat je tegen schade door diefstal bent verzekerd. Ga je voor een doorlopende fietsverzekering of toch een kortlopende? Kom er nu achter wat het goedkoopste is!

Voordelen goedkoopste fietsverzekering

De meeste fietsverzekeringen zitten hetzelfde in elkaar. De verzekeraars hebben wel allemaal verschillende kleine lettertjes, maar het komt hierop neer: Je bent standaard verzekerd tegen diefstal, en als je ook voor Schade of Pechhulp verzekerd wilt zijn, dan betaal je hier extra voor. Op deze pagina gaan we voor de goedkoopste fietsverzekering, dus al die extra modules horen daar niet bij.

Het grootste voordeel aan de goedkope fietsverzekering, is dat je elke maand maar een paar euro kwijt bent. Dit wordt van je rekening afgeschreven en je merkt er vrij weinig van. Op het moment dat je fiets is gestolen, dan is er niks aan de hand. De verzekeraar zorgt ervoor dat je een nieuwe fiets krijgt en je kunt weer verder.

Nadelen goedkope fietsverzekeringen

Het grootste nadeel van een lage premie, is dat er vaak een eigen risico aan verbonden is. Mocht je fiets gestolen zijn, dan moet je nog steeds honderd of meer euro betalen aan je nieuwe fiets.

Dit kan voor veel mensen erg vervelend zijn. Je kunt ook kiezen voor een goedkope fietsverzekering zonder eigen risico. Hierbij is de premie per maand wel iets hoger, maar hij blijft vrij laag.

Een ander nadeel is dat enkel diefstal verzekerd is. Als je een keer hard onderuit gaat en je fiets is stuk, dan heb je pech. Hiervoor moet je de module schade aanzetten, waar je elke maand voor moet betalen. Dit past niet goed bij de goedkoopste fietsverzekering.

Waar moet je als consument op letten bij het afsluiten van de goedkoopste fietsverzekering?

Als consument voor fietsverzekeringen kun je vaak overspoeld raken door informatie. Er zijn veel verschillende verzekeraars die allemaal net anders zijn. Toch kun je, als je op een paar algemene punten let, een goede keuze maken. Ook als je nog niet zo veel van verzekeringen weet. In dit stukje vertellen we waar jij op moet letten.

Ten eerste moet je kijken naar je eigen fiets. Heb je een sterke stadsfiets, die wel tegen een stootje kan? Kies dan alleen voor het basispakket. Heb jij een fragiele wielrenfiets, die kapot gaat bij een val? Kies dan ook voor de module Schade, omdat je een grotere kans hebt om dit nodig te hebben. De goedkoopste fietsverzekering is niet altijd de beste fietsverzekering. Kijk goed naar wat je zelf nodig hebt.

Daarnaast moet je kijken naar de maandelijkse premie die je betaalt. Je wilt deze natuurlijk zo laag mogelijk houden, maar dit heeft vaak ook invloed op het eigen risico, of de service die je ontvangt. De goedkoopste verzekeringen hebben minder geld beschikbaar voor klantenservice, of uitkeringen. Zij zullen dus strenger en minder soepel zijn dan een duurdere fietsverzekering.

Goedkoopste fietsverzekering van 2020

De goedkoopste fietsverzekering van 2020 is van Allianz. Je betaalt hier ongeveer 2 euro per maand voor een goede verzekering. Je bent verzekerd als je fiets gestolen is. Check de site van StichtingART om erachter te komen of je huidige slot valt onder het keurmerk. Klik op de link om er direct achter te komen.

Let er wel op dat deze verzekeraar alleen schadeclaims accepteert als er gebruik is gemaakt van een fietsslot met ART-Keurmerk, met minimaal 2 sterren.

Goedkoopste fietsverzekering e-bike

De goedkoopste fietsverzekering van 2019 voor een e-bike is ook van Allianz. Je betaalt hier ongeveer 3 tot 5 euro voor. Dit ligt aan waar je woont.

Iemand die in een klein dorpje woont betaalt minder premie dan iemand die in het centrum van Amsterdam woont. Dit is ook niet raar, want over het algemeen worden er gewoon meer fietsen gestolen in drukkere steden.

Voornamelijk zoals gezegd in grote steden zoals Amsterdam of Rotterdam. Soms is het zelfs niet eens mogelijk om je fiets te verzekeren doordat het risico op diefstal of vandalisme te groot is. 

Goedkope fietsverzekering vergelijken in 2020!

waarom fietsverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 2,35

✓ Ook mogelijk voor 2e hands fiets

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

welke fiets verzekeringen kiezen

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 2,58

Ook mogelijk voor 2e hands fiets

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

fiets verzekeren

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 3,05

✓ Ook mogelijk voor 2e hands fiets

Eenmalig € 9,68 accountkosten

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

fietsverzekeringen vergelijk

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Eigen Risico

25

Voor alle fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,01

✓ Gratis 1 jaar route.nl

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

Vergelijk onafhankelijk alle goedkope fietsverzekeringen met elkaar

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken