Vergelijk gratis

Tips om energie te besparen, als je op vakantie bent

aug 6, 2018 | Energie, Stroom

Het is weer lekker zomer en dat betekent zomervakantie! Elk jaar gaan er weer vele Nederlanders tijdens de zomervakantie de zon opzoeken. Eenmaal teruggekeerd van vakantie uitgerust en wel wil je natuurlijk geen rekening van de energiekosten terwijl je zelf niet eens thuis was. 

aug 6, 2018 | Energie, Stroom

Lekker op zomervakantie en besparen

Zonde van het geld vinden wij en daarom hebben we voor jou een aantal tips op een rijtje gezet om energie te besparen terwijl je op vakantie aan het genieten bent.

Zet de koelkast uit

In Nederland een van de grootste energiezuigers, de koelkast. Het is slim om je koelkast leeg te maken voordat je op vakantie gaat, misschien zonde van het eten, maar dit kan je natuurlijk plannen met de wekelijkse boodschappen. Daarnaast kan je ook nog de vriezer uitzetten, zorg dan natuurlijk ook dat je daar alle etenswaren uithaalt.

Het zogenaamde sluipverbruik

Sluipverbruik is verbruik van stroom van apparaten die met de stekker nog steeds in het stopcontact zitten, dit kost veel energie. Dit is dus eigenlijk geen tip voor als je op vakantie gaat, maar ook voor dagelijks gebruik, dit kan je jaarlijks veel geld besparen. Denk bij dit soort apparaten bijvoorbeeld aan opladers, drogers, wasmachine, koffieapparaat en televisies. Ook voor de brandveiligheid is het beter om alle stekkers uit het stopcontact te halen.

Ook verstandig om net voor je vakantie even een rondje door het huis te doen om alle kamers te checken op lampen en overgebleven stekkers die nog in het stopcontact zitten. Alvast veel plezier met die extra euro’s.

De welbekende thermostaat

Iedereen doet dit denk ik allemaal wel al, de thermostaat flink wat standjes lager zetten voordat je op vakantie gaat. Het kost natuurlijk veel geld als jouw huis wordt verwarmd terwijl je zelf niet eens thuis bent. Erg zonde van het geld.  Het is dus verstandig om de temperatuur op 10 graden te zetten voordat je vertrekt. Nog een slimme is om de boiler uit te zetten wanneer jouw huis hierover beschikt.

Gebruik van tijdschakelaars

Veel mensen maken er gebruik van, lampen aan laten om inbrekers af te schrikken. Het is natuurlijk niet fijn voor de portemonnee als de lampen de gehele 3 weken aanstaan in huis. Tegenwoordig is het namelijk mogelijk om tijdschakelaars te gebruiken waardoor de lampen niet de gehele dag aan staan. Je kan zelf instellen op welke tijdstippen je wil dat de lampen aan of uitgaan.

Meer zien wat je allemaal kunt vergelijken, klik dan snel op de link.

Handige & leuke video’s

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Energie, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over het aanschaffen van stroom!

Alle informatie over groene stroom

Vergelijk gratisEigenlijk is het heel simpel, groene stroom is gewoon stroom, alleen er is iets anders. Groene stroom wordt op een duurzame en verantwoorde manier opgewekt. Dit duurzaam opwekken gebeurt op verschillende manieren zoals: waterkrachtcentrales,...

Komt onze groene stroom uit Nederland?

Vergelijk gratisEen vraag die door veel Nederlanders gesteld wordt is, komt de groene stroom allemaal uit Nederland? Nee dit is niet zo, minder dan de helft van de groene stroom komt daadwerkelijk uit Nederland, de rest wordt geïmporteerd uit andere landen.Een...

Wat te doen bij een stroomstoring?

Vergelijk gratisHet komt wel is voor dat er delen van Nederland zonder stroom komen te zitten. Treinen stoppen met rijden, trams werken niet meer en zelfs Schiphol is in rep en roer doordat er geen vliegtuigen kunnen landen. Laat maar weer eens zien hoeveel we...

Begin nu met het vergelijken van alle stroom aanbieders

Beoordeel deze pagina